• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Dua Lipa: Το εκκεντρικό ανερχόμενο αστέρι της ποπ


    Σε ηλικία μόλις 17 ετών, άρχισε να κάνει posts τα δικά της τραγούδια στο SoundCloud και από τότε δεν έχει σταματήσει να φιγουράρει στα social media, τα οποία διαχειρίζεται όλα μόνη της παρά την επιτυχία της. Η Dua Lipa δεν είναι μια γυναίκα που θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από κανέναν, την πρόσεξε ακόμη και ο manager της Lana Del Rey, ο οποίος την έκλεισε κατευθείαν για τη Warner Bros.

    Η Dua Lipa γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1995 στο Λονδίνο και εκτός από τραγουδίστρια και συνθέτης, είναι και πρώην μοντέλο, ενώ έχει καθιερωθεί ως μια από τις πιο επιδραστικές φιγούρες στον καλλιτεχνικό χώρο και ως σύγχρονο fashion icon.

    Έκανε το μεγάλο ντεμπούτο της το 2017 με το ομώνυμο άλμπουμ της, το οποίο περιλαμβάνει έξι singles που είχε κυκλοφορήσει νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένης της «νούμερο 1» επιτυχίας στο Ηνωμένο Βασίλειο ‘New Rules‘ και τα τοπ singles ‘Be the One’ και ‘IDGAF’.

    Τον Ιανουάριο του 2018, ήταν υποψήφια για πέντε κατηγορίες στα Brit Awards και κέρδισε τα βραβεία ‘British Female Solo Artist’ και ‘British Breakthrough Act’.

    Τον Φεβρουάριο του 2018, συνεργάστηκε με τον μουσικό παραγωγό Whethan για το τραγούδι ‘High’, το soundtrack της ταινίας Fifty Shades Freed. Τον Απρίλιο, έκανε τα φωνητικά και έγραψε τους στίχους του single ‘One Kiss’ του Calvin Harris, το οποίο έφτασε το «νούμερο 1» στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου.

    Η αισθητική που την χαρακτηρίζει είχε και έχει μεγάλη απήχηση στιλιστικά, κάτι που δεν άργησε να φέρει συνεργασίες με τη βιομηχανία της μόδας. Το 2017, η Dua Lipa ένωσε τις δυνάμεις της με την εταιρία παπουτσιών Foot Locker για μια κολεξιόν με κομμάτια επιλεγμένα από την ίδια, τα οποία αντιπροσώπευαν το προσωπικό της στιλ.

    Τον Μάιο του 2018 ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το brand Nyden της  H&M για μια σειρά ρούχων που θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο και η οποία περιλαμβάνει τέσσερις μικρές κολεξιόν.

    Ωστόσο, δεν έμειναν όλοι ευχαριστημένοι από το γεγονός ότι μπορεί να είναι μια κολεξιόν που δεν απευθύνεται σε όλους. Παρότι η Lipa δήλωσε πως θέλει τα ρούχα της να απευθύνονται σε όλους και να είναι προσβάσιμα από όλους, η κολεξιόν θα είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο μόνο μέχρι το νούμερο 16 (44 στην Ευρώπη), κάτι που έφερε πολλές αντιδράσεις από τους φαν της τραγουδίστριας.

    Πριν από μερικές εβδομάδες, η τραγουδίστρια ανακοίνωσε και την καινούρια της συνεργασία με την εταιρία καλλυντικών MAC Cosmetics για μια ειδική σειρά προϊόντων.



    ΣΧΟΛΙΑ