• LIFE&STYLE

    Τα ιδανικά παπούτσια για κάθε παντελόνι και φούστα

    • NewsRoom


    Τα παπούτσια όπως όλες πολύ καλά γνωρίζετε ανήκουν στη κατηγορία των αξεσουάρ και μάλιστα είναι από τα κομμάτια που μπορούν να απογειώσουν ή να κατατροπώσουν μία εμφάνιση. Για αυτό και δε θα πρέπει να τα αμελείτε και να φοράτε όποιο βρείτε μπροστά σας κάθε φορά, διότι δυστυχώς οι περισσότερες  ξεκινάτε να φτιάχνετε ένα σύνολο από πάνω προς τα κάτω, μπλούζα, παντελόνι και μετά έρχονται τα παπούτσια.

    Σίγουρα έχετε βρεθεί στην αμήχανη στιγμή που ενώ έχετε βγάλει τα ρούχα σας έξω, έχετε κάνει τους συνδυασμούς σας και τελευταία στιγμή καταλαβαίνετε ότι τα υποδήματά σας δεν ταιριάζουν με αυτό το look. Απογοήτευση… Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι για κάθε παντελόνι και για κάθε φούστα, υπάρχει και ένα ιδανικό ταίρι και εμείς σας παρουσιάζουμε τους καλύτερους συνδυασμούς, για να είστε πάντα άψογες και in style.

    Skinny Pants

    Τα γνωστά σε όλους skinny pants ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα παπούτσια, έχοντας ωστόσο και αυτά κάποιους κανόνες. Αν φοράτε μποτάκια μέχρι τον αστράγαλο, μπορείτε να γυρίσετε λίγο τον ποδόγυρο του παντελονιού σε ρεβέρ. Στην περίπτωση που θέλετε να φαίνεται το πόδι ακόμα πιο μακρύ, επιλέξτε ένα ζευγάρι γόβες ή μία over the knee μπότα. Το επιπλέον μήκος του παπουτσιού θα προσθέσει αμέσως μερικούς έξτρα πόντους ύψους στο πόδι σας.

    shoes-for-every-bottom-2.jpg

    Zip Culottes

    Το κοντό παντελόνι το οποίο έχει μπει δυναμικά στις γυναικείες γκαρνταρόμπες εδώ και δύο σεζόν και ανήκει στα πιο κολακευτικά bottoms που μπορεί να φορεθεί από κάθε σωματότυπο. Ωστόσο βασικό ρόλο διαδραματίζει το σωστό παπούτσι γιατί η λάθος επιλογή μπορεί να κόψει το πόδι σας και να κάνει να φαίνεται κοντό και άκομψο. Θα πρέπει λοιπόν να θυμάστε ότι ή θα αφήνετε όλο το πόδι ακάλυπτο επιλέγοντας sneakers, oxfords, γόβες και πέδιλα ή να το καλύπτεται τελείως με μποτάκια και over the knee boots. Τα ίδια ισχύουν και για όλα τα cropped pants.

    shoes-for-every-bottom-9.jpg

    Flare Pants

    Σε αυτή την κατηγορία υπάρχουν 2 κανόνες. Αρχικά, πρέπει να φοράτε παπούτσια που δε θα φαίνονται σχεδόν καθόλου. Αν η καμπάνα είναι πολύ μεγάλη, τότε θα πρέπει να κρύβει το παπούτσι και να ακουμπά στο έδαφος. Η πιο σίγουρη επιλογή είναι να φορέσετε ένα  ζευγάρι μυτερές γόβες ή μυτερά μποτάκια, που ίσα ίσα θα ξεπροβάλλουν ή να λανσάρετε ένα πιο casual look με ένα φλατ παπούτσι, ιδανικά sneaker.

    shoes-for-every-bottom-7.jpg

    Straight Fit

    Το συγκεκριμένο είδος έχει γίνει αρκετά διάσημο πλέον για office looks και ταιριάζει υπέροχα με ένα ζευγάρι sneakers, brogues, slides ή κάποιο άλλο φλατ παπούτσι. Είναι casual, αλλά και επίσημο, ενώ αν φορεθεί με μία κλασσική γόβα θα αναδείξει ακόμα πιο όμορφα τα πόδια σας. Να θυμάστε ότι χρειάζεστε παπούτσια σε λεπτές γραμμές και κομψές φόρμες.

    shoes-for-every-bottom-8.jpg

    Minis

    Μια μίνι φούστα ή ένα μίνι φόρεμα ταιριάζουν καλύτερα με παπούτσια, τα οποία δε θα «κόβουν» το πόδι σας όπως αντίστοιχα συμβαίνει και με τις zip culottes. Προτιμήστε ζευγάρια που δεν τραβούν την προσοχή. Μια μπότα πάνω από το γόνατο είναι η καταλληλότερη επιλογή μαζί με ένα ζευγάρι γόβες ή strappy heels με διακριτικό λουράκι. Όσες έχετε όμορφα γόνατα δοκιμάστε και τις knee high μπότες που θα δώσουν ένα 70’s χαρακτήρα στο look σας. Εάν η φούστα σας έχει όγκο, ανήκει δηλαδή στη κατηγορία των skaters, μπορείτε να φορέσετε πιο chunky μποτάκια όπως τα αρβυλάκια, που θα ισορροπήσουν με το άνοιγμα της φούστας. Φυσικά εάν ανήκετε στις τυχερές με τις αναλογίες μοντέλου και τα ψηλόλιγνα πόδια, τότε είστε ελεύθερες να φορέσετε ό,τι παπούτσι θέλετε.

    shoes-for-every-bottom-10.jpg

    Pencil Skirt

    Τα ιδανικά παπούτσια για μια pencil φούστα είναι ένα ζευγάρι γόβες. Έτσι, θα δώσετε παραπάνω μάκρος στο πόδι σας, εφόσον η φούστα πέφτει γύρω από το γόνατό σας. Ένα ακόμα κόλπο, για να δείχνουν τα πόδια σας όμορφα, είναι να συνδυάσετε τη φούστα με ουδέτερα χρώματα ή nude γόβες σε καμία περίπτωση όμως ankle boots που σταματάνε γύρω από τον αστράγαλο. Εάν έχετε λεπτά κάτω άκρα και, κυρίως, κομψό αστράγαλο, τότε μπορείτε να δοκιμάστε πιο ιδιαίτερα ψηλοτάκουνα.

    shoes-for-every-bottom-11.jpg

    Midis

    Πρόκειται για τα κομμάτια που είναι πιο κάτω από το γόνατο γι’ αυτό και θέλουν άλλη μεταχείριση από τις pencil. Αναζητήστε παπούτσια που θα προσθέσουν λίγο ύψος. Πλατφόρμες, mules, slingbacks, strappy πέδιλα και open-toe γόβες είναι ένας έξυπνος τρόπος που θα σας προσφέρει μερικούς πόντους παραπάνω. Όσες είστε ήδη ψηλές μπορείτε να επιλέξετε κάποιο χαριτωμένο λευκό minimal sneaker για έξτρα πόντους στιλ. Ο πιο πρόσφατος, πολύαγαπημένος και πετυχημένος συνδυασμός είναι οι μπότες που φτάνουν μέχρι το γόνατο γνωστές και ως knee high boots που καλύπτονται από τη φούστα.

    shoes-for-every-bottom-1.jpg

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νάντια Ράπτη: Αποκλειστικά στο mononews η ταλαντούχα σχεδιάστρια που σαρώνει στα social media

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ZARA: 10+1 υπέροχα παλτό που θα σας κρατήσουν ζεστές και στυλάτες τον χειμώνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπέροχοι συνδυασμοί με πρωταγωνιστή το φόρεμα – πουλόβερ



    ΣΧΟΛΙΑ