• LIFE&STYLE

    Τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα!

    • NewsRoom

    Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο


    Καλημέρα σας!

    Αυτά είναι τα 7 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ξέρετε σήμερα:

    1. Εάν ο Τσίπρας τα ψήφισε όλα και μένουμε στο ευρώ, τότε γιατί τον κατηγορεί ο Μητσοτάκης; Σε μία αποστροφή του λόγου του κατά τη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε (παραδόξως) μία αλήθεια: ότι σε αντίθεση με το καλοκαίρι του 2015, αυτή τη φορά ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε και κανείς από την αντιπολίτευση δεν μπορεί να τον κατηγορήσει ότι έχει κρυφό σχέδιο για να σπρώξει την Ελλάδα έξω από το ευρώ.
    2. Οι δανειστές δε βλέπουν συμφωνία. Ο Αλέξης όμως αισιοδοξεί, προσπαθώντας να αναπνεύσει. Ο «ημιμαραθώνιος» τελείωσε, και τώρα είμαστε όλοι έτοιμοι για έναν νέο «μαραθώνιο» που κατά τον οποίο η χώρα κινδυνεύει να ξεμείνει από λεφτά. Γιατί το ΥΠΟΙΚ βλέπει «κατ’αρχήν συμφωνία» στα μέτρα, το Βερολίνο «αδιέξοδο» στην αξιολόγηση και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, Jean-Claude Juncker, ετοιμάζει «σανίδα σωτηρίας» που ακούει στο σύνθημα: «Με δόσεις για τις δόσεις».
    3. Έκτακτα μέτρα, χρέος στο Eurogroup. Την «καυτή πατάτα» έχουν πλέον στα χέρια τους οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι θα βρεθούν σήμερα το μεσημέρι να συζητήσουν θέματα που δεν είναι ευχάριστα για καμία πλευρά και στα οποία οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν μπορούν πλέον να δώσουν κάποια λύση.
    4. Το Μνημόνιο 4 που απαιτεί το ΔΝΤ. Το Ταμείο ζητεί ελάφρυνση του χρέους με διαρκές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ από το 2018 αλλά αξιώνει αλλαγές στα εργασιακά και ομαδικές απολύσεις, «μαχαίρι» στους μισθούς δικαστικών και ενστόλων και κατάργηση φοροαπαλλαγών
    5. Ο Γιώργος Μελισσανίδης έδωσε παραγγελίες 56 εκ. ευρώ για νέα πλοία. Η Cosco επιβεβαιώνει την παραγγελία 2 πλοίων τύπου aframax με option για δύο ακόμη, από την ελληνική ναυτιλιακή Aegean Shipping Management, της οικογένειας Μελισσανίδη. Σύμφωνα με την κινεζική εταιρία η τιμή παραμένει εμπιστευτική μεταξύ των δύο πλευρών, ωστόσο, το tradewinds εκτιμά ότι κυμαίνεται στα 56,3 εκατ. δολάρια.
    6. Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια – Δέκα αλλοδαποί στους 13 συλληφθέντες. Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής μετά τη λήξη της πορείας κατά του ασφαλιστικού στο Σύνταγμα όταν εκεί κατέφυγαν οι κουκουλοφόροι που νωρίτερα είχαν φροντίσει να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή.
    7. Στον ΟΗΕ ελπίζει τώρα η Αθήνα για επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα. Η Ελλάδα δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της προσφυγής στη διεθνή δικαιοσύνη προκειμένου να επαναπατρίσει τα μάρμαρα του Παρθενώνα και εξετάζει νέους τρόπους προκειμένου να στηρίξει το αίτημα της προς το Βρετανικό Μουσείο γράφει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Guardian.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/diavaste-tis-5-simantikoteres-idisis-ke-gia-tin-famar-pou-tha-krinoun-tis-agores-simera/43497

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/blackrock-aftes-ine-i-ependitikes-efkeries-gia-to-v-examino-tou-2016/43479



    ΣΧΟΛΙΑ