• LIFE&STYLE

    Στο μουσείο Μπενάκη Μπέτυ Μπαζιάνα και δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα (pics)

    • NewsRoom


    Το Μουσείο Μπενάκη επισκέφθηκαν μαζί η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέττυ Μπαζιάνα και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά από πρόσκληση της κ. Μπαζιάνα, οι δύο κυρίες επισκέφθηκαν το κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη που στεγάζεται στο νεοκλασικό κτίριο της οικογένειας Μπενάκη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, έναντι του Εθνικού Κήπου. Το εν λόγω Μουσείο φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά έργα όλων των εποχών της ελληνικής ιστορίας και τέχνης, από την προϊστορική εποχή μέχρι τους σύγχρονους καιρούς.

    Η κ. Μπαζιάνα είχε την ευκαιρία να ξεναγήσει στη σημαντική αυτή συλλογή τη δούκισσα της Κορνουάλης, η οποία έχει εκδηλώσει την αγάπη της για τη χώρα μας και τον πολιτισμό μας, όπως άλλωστε και ο πρίγκιπας Κάρολος.

    Το Μουσείο Μπενάκη αποτελεί τον παλαιότερο πολιτιστικό φορέα ιδιωτικού δικαίου στη χώρα και έναν από τους σημαντικότερους του είδους, αφού υπό την διεύθυνση του προσφάτως εκλιπόντα  Άγγελου Δεληβορριά κατόρθωσε, όχι μόνο να αναπτυχθεί και να αποκτήσει διεθνή αίγλη, αλλά και να αναδείξει τη διαχρονικότητα των μορφών του πολιτισμού και της ιστορίας μας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιατί ο πρίγκιπας Κάρολος κατέθεσε στεφάνι από παπαρούνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έφτασαν στην Αθήνα Κάρολος και Καμίλα (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιοι θα δειπνήσουν με τον Κάρολο και την Καμίλα στο Προεδρικό Μέγαρο



    ΣΧΟΛΙΑ