• LIFE&STYLE

    Γιατί ο πρίγκιπας Κάρολος κατέθεσε στεφάνι από παπαρούνες

    Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, Αθήνα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας βρίσκεται στην Ελλάδα σε τριήμερη επίσημη επίσκεψη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ


    Η άφιξη του πριγκιπικού ζεύγους στην Αθήνα συνοδεύτηκε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.  Στην πλατεία Συντάγματος λοιπόν, ο πρίγκιπας Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης κατέθεσαν στεφάνι και εν συνεχεία έγινε ανάκρουση των δύο εθνικών ύμνων.

    Τι συμβολίζει το στεφάνι από παπαρούνες που κατέθεσε ο πρίγκιπας Κάρολος

    Το στεφάνι αποτελούνταν από μια τεράστια λευκή κορώνα στην κορυφή και από κόκκινες παπαρούνες και το είχε επιλέξει ο ίδιος ο Κάρολος, διόλου τυχαία, καθώς στη Βρετανία, βασιλείς και πληβείοι φοράνε παπαρούνες, κυρίως στο πέτο.

    Η αρχική ιδέα, το 1921,  σύμφωνα με το euronews, ήταν να φοριούνται στο πέτο ως φόρος τιμής στους πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Γρήγορα, ωστόσο η παπαρούνα έγινε τρελή τάση. Οι βασιλείς, ο πρωθυπουργός αλλά και κάθε Βρετανός που σέβεται τον εαυτό του φοράει μία.

    Με το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, συνειδητοποιώντας την μεγάλη ανάγκη των βετεράνων για οικονομική ενίσχυση και επαγγελματική αποκατάσταση, η Αμερικανίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου Μόινα Μάικλ αποφάσισε να αναλάβει δράση.

    Έντονα επηρεασμένη από το ποίημα «Στις πεδιάδες της Φλάνδρας», είχε την έμπνευση να πουλήσει μεταξωτές παπαρούνες. Η ιδέα της βρήκε έδαφος.

    Τα χρήματα από τις παπαρούνες πηγαίνουν στην Βασιλική Βρετανική Λεγεώνα, μια επίσημη φιλανθρωπική οργάνωση για στρατιωτικούς και βετεράνους.

    Από το 1922 λειτουργεί στο Λονδίνο το Poppy Factory, μια βιοτεχνία που κατασκευάζει περίπου 36 εκατομμύρια αναμνηστικές παπαρούνες.

    Άλλα πέντε εκατομμύρια κατασκευάζονται στο Lady Haig’s Poppy Factory στο Εδιμβούργο.

    Στον Καναδά, μέχρι το 1996 τις παπαρούνες έφτιαχναν ανάπηροι βετεράνοι. Πλέον φτιάχνονται από ιδιώτη εργολάβο.

    Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας συνοδευόμενος από την σύζυγό του δούκισσα της Κορνουάλης, καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, Αθήνα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας βρίσκεται στην Ελλάδα σε τριήμερη επίσημη επίσκεψη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
    Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας καταθέτει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, Αθήνα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας βρίσκεται στην Ελλάδα σε τριήμερη επίσημη επίσκεψη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έφτασαν στην Αθήνα Κάρολος και Καμίλα (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Guardian: Ο Κάρολος φθάνει στην Ελλάδα θέλοντας να γιατρέψει παλιές βασιλικές πληγές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το μεσημέρι στην Ελλάδα Κάρολος – Καμίλα: Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους



    ΣΧΟΛΙΑ