• LIFE&STYLE

    Στο μυαλό του Tim Cook: Τα πρώτα στοιχεία για το iPhone 7

    • NewsRoom

    Tim Cook


    Μπορεί να έχουν περάσει λίγοι μήνες μόνο από τη στιγμή της κυκλοφορίας του iPhone 6s, αλλά, ήδη, οι φήμες δίνουν και παίρνουν όσον αφορά στο διάδοχο μοντέλο, το iPhone 7. Η Apple δεν έχει ανακοινώσει, ακόμα, κάτι για το επόμενο μοντέλο, οπότε δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Παρ’ όλα αυτά οι φήμες, που θα δούμε παρακάτω, φαίνεται πως δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα.

    Πιθανότατα θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2016

    Είναι πολύ πιθανό το επόμενο smartphone της Apple να αποκαλυφθεί σε εκδήλωση, το Σεπτέμβριο του 2016 και να βγει στην αγορά τον επόμενο, ακριβώς, μήνα. Είναι, εξάλλου, μια διαδικασία, που η Apple συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.

    Λογικά, θα βγει σε δύο μεγέθη

    Με το iPhone 6 να μας συστήνει τα δύο μεγέθη, για πρώτη φορά, το 6 και το 6 plus, είναι πολύ πιθανό η Apple να ακολουθήσει την ίδια πεπατημένη.

    iPhone-6-vs-iPhone-6-Plus

    Το νέο μοντέλο θα τρέχει σε iOS 10

    Κάθε χρόνο, η Apple επικαιροποιεί το λογισμικό της λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου μοντέλου της. Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να συμβεί και φέτος.

    itll-most-likely-run-ios-10

    Το νέο μοντέλο μπορεί να μην έχει το γνωστό κεντρικό κουμπί 

    Σύμφωνα με τον αναλυτή, Gene Munster, το κεντρικό κουμπί του iPhone είναι πολύ πιθανό να λείπει από το νέο μοντέλο, με τις πιθανότητες να είναι 50-50. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι “όπως φημολογείται, η προσθήκη της 3D Touch τεχνολογίας, προσφέρει στην Apple ένα τρόπο αφαίρεσης του κουμπιού αυτού, ώστε να χρησιμοποιηθεί ο χώρος, προκειμένου να μεγαλώσει το μέγεθος της οθόνης ή να μικρύνει το μέγεθος της συσκευής”.

    touch-id-on-iphone-6

    Η βελτίωση της οθόνης θα είναι ιδιαίτερα αισθητή

    Ο αναλυτής θεωρεί πως η εταιρία μπορεί να χρησιμοποιήσει ζαφείρι για την αναβάθμιση της οθόνης, κάτι που χρησιμοποιήθηκε, ήδη, στα ρολόγια της Apple.

    Η μπαταρία του νέου μοντέλου θα κρατάει πολύ περισσότερο

    Η μπαταρία, ανέκαθεν, ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα στην αγορά των smartphones. Σύμφωνα με τον Munster, η Apple κατάφερε να διπλασιάσει το χρόνο μπαταρίας στα Mac, τα τελευταία χρόνια, και το κατάφερε μέσω πιο αποτελεσματικών επεξεργαστών και λογισμικών. Θεωρεί πως το ίδιο είναι πιθανό να γίνει και στο iPhone 7.

    iphone5

    Το νέο μοντέλο μπορεί να είναι αδιάβροχο

    Μια από τις πιο περίεργες φήμες για το νέο μοντέλο είναι πως υπάρχει περίπτωση να είναι αδιάβροχο. Το iPhone 6s είναι πολύ πιο ανθεκτικό στο νερό από τα προηγούμενα μοντέλα και φήμες αναφέρουν πως η Apple είναι ένα βήμα πιο κοντά στο να είναι το επόμενο μοντέλο τελείως αδιάβροχο.

    water_proof

    Είναι πιθανό να καταργηθεί η θέση για ακουστικό

    Μπορεί στο iPhone 7 να μην υπάρχει θέση για ακουστικά; Φαίνεται πως είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Το iPhone 6s είναι όσο πιο λεπτό θα μπορούσε να γίνει, αφού η θέση για ακουστικό, εμποδίζει την Apple να το κάνει ακόμα λεπτότερο. Στην εταιρία, λοιπόν, σκέφτονται να θυσιάσουν τη θέση αυτή, ώστε το iPhone 7 να έχει μια πολύ πιο λεπτή και προσεγμένη εμφάνιση.

    c7b4e-4



    ΣΧΟΛΙΑ