• LIFE&STYLE

    Στάνλεϊ Τζόνσον: Αυτή είναι η πολυτελής βίλα του στο Πήλιο – Πόσο ενοικιάζεται

    Η πολυτελής βίλα του Στάνλεϊ Τζόνσον στο Πήλιο


    Ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού προσφέρει για διακοπές την πολυτελή κατοικία του στο Πήλιο

    Περί τις 17 χιλ. λίρες κέρδη πρόκειται να αποκομίσει το φετινό καλοκαίρι ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού, Στάνλεϊ Τζόνσον, ο οποίος ενοικιάζει την πολυτελή εξοχική κατοικία του στο Πήλιο σε όποιον προτίθεται να πληρώσει αδρά, για να εξασφαλίσει μερικές ημέρες χαλάρωσης στο μαγευτικό Πήλιο.

    Παρά τις αλλαγές που έχει προκαλέσει σε διεθνές επίπεδο η ύπαρξη της πανδημίας του κορονοϊού, οι κρατήσεις στην βίλα του Στάνλεϊ Τζόνσον δεν φαίνεται να… πτοήθηκαν ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, παρά τον φόβο πολλών ανθρώπων ανά τον κόσμο να ταξιδέψουν, αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν σημαντική πτώση της τουριστικής κίνησης και άδεια καταλύματα, η βίλα του πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού φαίνεται πως είναι πλήρης κρατήσεων από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η εξοχική κατοικία του Στάνλεϊ Τζόνσον είναι ενοικιασμένη από τις 18 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου χωρίς διακοπή, ενώ το ποσό που θα καταβάλουν οι επισκέπτες της βίλας αγγίζει τις 2.100 λίρες την εβδομάδα. Υπολογίζεται, επομένως, ότι ο Στάνλεϊ Τζόνσον αναμένεται να εισπράξει το φετινό καλοκαίρι από την ενοικίαση της βίλας του περί τις 17.000 λίρες.

    Η πολυτελής βίλα του Στάνλεϊ Τζόνσον στο Πήλιο

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύριο «σώμα» των επισκεπτών της βίλας είναι ομοεθνείς του ιδιοκτήτη, δηλαδή Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι φέτος θα ταξιδέψουν μετά από έναν μακρύ εγκλεισμό, που προήλθε από το lockdown που επιβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και της άσχημης τροπής που αυτή πήρε εντός της Βρετανίας.

    Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο Στάνλεϊ Τζόνσον κατέφθασε πριν μερικές ημέρες στην Ελλάδα, ταξιδεύοντας μέσω Βουλγαρίας, καθώς απαγορευόταν η είσοδος Βρετανών πολιτών στην χώρα μας. Ο Στάνλεϊ Τζόνσον προκάλεσε ντόρο με την απόφασή του να παραβιάσει τους κανονισμούς τόσο της Βρετανίας όσο και της Ελλάδας για την ταξιδιωτική οδηγία, ενώ το θέμα απασχόλησε τον διεθνή Τύπο, αλλά και την βρετανική Βουλή.

    Ο Τζόνσον προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών μετά από πτήσεις μέσω Βουλγαρίας, λόγω της τρέχουσας απαγόρευσης απευθείας πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ στη συνέχεια έφτασε στο Πήλιο, όπου και βρίσκεται η πολυτελής εξοχική κατοικία του.

    Η πολυτελής βίλα του Στάνλεϊ Τζόνσον στο Πήλιο

    Ο ίδιος απάντησε στα επικριτικά σχόλια ότι χρησιμοποίησε το επιχείρημα του σοβαρού λόγου, για τον οποίο η Βρετανία επιτρέπει σε κάποιον να ταξιδέψει, λέγοντας ότι έπρεπε να έρθει εδώ, ούτως ώστε να εξασφαλίσει ότι θα πραγματοποιηθούν στην βίλα όλες οι απαραίτητες εργασίες εφαρμογής μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού, προκειμένου η εξοχική κατοικία να είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους φετινούς επισκέπτες.

    «Σίγουρα δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω κανέναν. Ήρθα εδώ για να περάσω ήσυχα, να οργανώσω το σπίτι. Θα επιστρέψω (στην Βρετανία) στις 10 Ιουλίου. Έτσι, έχω μόλις μια εβδομάδα για να οργανώσω τα πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες των συνομιλιών που είχε σχετικά με το ταξίδι του με τον γιο του, Μπόρις Τζόνσον. «Δεν πρόκειται να μιλήσω για ιδιωτικές συνομιλίες μεταξύ μελών της οικογένειας. Δεν πρόκειται να μιλήσω γι ‘αυτό…. Δεν πρόκειται να πω αν οι ενέργειές μου είναι σωστές ή όχι. Έχει απόλυτο δίκιο (ο Μπόρις)…», αρκέστηκε να σχολιάσει μετά από μία μεγάλη, αμήχανη παύση.

    Και ο Βρετανός πρωθυπουργός, όμως, από την πλευρά του, αρνήθηκε να καταδικάσει το ταξίδι του πατέρα του, λέγοντας: «Δεν πρόκειται να αναφερθώ σε λεπτομέρειες για οικογενειακές συνομιλίες».

    Για όποιον, πάντως, ενδιαφέρεται να δει από κοντά το σπίτι της οικογένειας Τζόνσον και να βιώσει την εμπειρία της φιλοξενίας σε αυτό, η κατοικία είναι και πάλι διαθέσιμη από τις 26 Σεπτεμβρίου, όπως αποκάλυψε εργαζόμενος του μεσιτικού γραφείου Real Holidays, που διαχειρίζεται την ενοικίαση του σπιτιού.

    Η ίδια πηγή δήλωσε: «Η τιμή για τη βίλα εκείνη την εποχή του έτους είναι 1.750 £ την εβδομάδα. Ήμουν στα τέλη Σεπτεμβρίου και η θάλασσα είναι σίγουρα υπέροχη και ζεστή, τόσο υπέροχη για κολύμπι. Ένα πράγμα που πρέπει να σημειωθεί για το Villa Irene είναι ότι το κύριο υπνοδωμάτιο βρίσκεται στον επάνω όροφο με υπέροχη θέα στη θάλασσα και τα άλλα τρία υπνοδωμάτια βρίσκονται στον κάτω όροφο και είναι λίγο πιο απλά».

    «Υπάρχει επίσης μόνο μια εξωτερική σκάλα στα υπνοδωμάτια του κάτω ορόφου. Το κύριο σαλόνι και η κουζίνα βρίσκονται στον επάνω όροφο και υπάρχει ένα υπέροχο μπαλκόνι, που έχει το μεγαλύτερο μέρος της θέας και είναι ένα εξαιρετικό μέρος για πρωινό. Υπάρχει επίσης ένα τραπέζι στον κάτω όροφο, που έχει μια τέντα, έτσι είναι ένα καλό μέρος για να έχετε ένα σκιερό μεσημεριανό γεύμα».



    ΣΧΟΛΙΑ