• LIFE&STYLE

    Στα ύψη η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα

    • NewsRoom


    Καλοκαιρινές θερμοκρασίες και σήμερα στην Αττική με το θερμόμετρο να φθάνει στους 21 βαθμούς Κελσίου αλλά θα υπάρχουν και λίγες νεφώσεις. Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

    amugdalies

    Πρωτοφανές για την εποχή αυτή είναι και το γεγονός ότι βλέπουμε πρόωρη ανθοφορία σε πολλά δένδρα αλλά και στις αμυγδαλιές, μια πολύ ωραία εικόνα φυσικά μες στο χειμώνα. Σύμφωνα με τον Ομότιμο καθηγητή του ΤΕΙ Κρήτης, κ. Σπύρο Λιονάκη, που μίλησε στο «Ράδιο Κρήτη» και τον Μανώλη Αργυράκη, αυτή η πρώιμη ανθοφορία, ειδικά για τις ελιές, αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα στην παραγωγή, από τη στιγμή που δεν θα οδηγήσει σε καρπόδεση.
    Chania_LighthouseΟι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική ενώ σε υψηλά για την εποχή επίπεδα βρίσκεται και η υγρασία. Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να παραμείνει ίδιο και τις επόμενες ημέρες και μόνο την Πέμπτη αναμένεται πρόσκαιρη μεταβολή με βροχές και καταιγίδες. Ο υδράργυρος στα Χανιά έφτασε τους 29.3 βαθμούς! Ανάλογα υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με μετρήσεις του «meteo.gr»  και στη Φαλάσαρνα με 29.3 βαθμούς, στους Άγιους Πάντες με 28.1 βαθμούς και στο Πλατάνι και το Ηράκλειο με 27.9 βαθμούς.

    Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 10 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 12 έως 23 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 9 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 13 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα βόρεια παράλια του νησιού να φτάνει τοπικά ακόμα και τους 27 βαθμούς.

    Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοιχτά θυελλώδεις.



    ΣΧΟΛΙΑ