• LIFE&STYLE

    Το μεγαλύτερο “χακάρισμα” της ιστορίας του Internet: Υπέκλεψαν 412 εκατ. λογαριασμούς χρηστών site γνωριμιών


    Την υποκλοπή 412 εκατομμυρίων λογαριασμών χρηστών του μεγάλου site γνωριμιών και πορνογραφίας Friend Finder Networks, στο μεγαλύτερο χακάρισμα στην ιστορία του Internet, κατέγραψε η Leaked Source, που ασχολείται με τον εντοπισμό κυβερνοεπιθέσων.

    Στην επίθεση, που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο, οι hakers κατάφεραν να υποκλέψουν διευθύνσεις emails, κωδικούς, ημερομηνίες επισκέψεων στο site, διευθύνσεις IP και status των μελών του site ενηλίκων.

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποκλοπή, με βάση των αριθμό των χρηστών που επλήγησαν, από την επίθεση του 2013 όταν 359 εκατομμύρια χρήστες του MySpace είδαν λεπτομέρειες των λογαριασμών τους να διαρρέουν στο Internet.

    Το Friend Finder Networks χαρακτηρίζεται σαν ένα από τα μεγαλύτερα site του κόσμου για σύντομες σεξουαλικές σχέσεις, με πάνω από 40 εκατομμύρια ενεργά μέλη και 300 εκατομμύρια λογαριασμούς. Στο site ανήκει ακόμα η υπηρεσία live sex Cams.com, με πάνω από 62 εκατομμύρια λογαριασμούς, το site ενηλίκων Penthouse.com – που πρόσφατα πουλήθηκε στην εταιρεία παραγωγής του ομώνυμου αντρικού περιοδικού – με πάνω από 7 εκατομμύρια λογαριασμούς και τα sites Stripshow.com και iCams.com.

    Η αντιπρόεδρος του Friend Finder Networks, Diana Ballou, ανέφερε πως το site έχει δεχθεί μια σειρά από αναφορές για πιθανά προβλήματα ασφάλειας, από αρκετές πηγές. Όπως ανακοίνωσε, το site συνεργάζεται ήδη με εταιρείες στην ασφάλεια του διαδικτύου για να ερευνήσει την κυβερνοεπίθεση και θα ενημερώσει σύντομα τους πελάτες του.

    Το Leaked Source ανέφερε πως το Friend Finder Networks δεν χρησιμοποιούσε ασφαλείς μεθόδους για την κρυπτογράφηση των κωδικών των χρηστών του”

    Μεταξύ των κλεμμένων στοιχείων υπήρχαν 78.301 διευθύνσεις emails μελών του Αμερικανικού στρατού, 5,650 διευθύνσεις email κυβερνητικών στελεχών των ΗΠΑ, και 96 εκατομμύρια λογαριασμοί Hotmail. Η βάση δεδομένων με τα κλεμμένα στοιχεία περιέχει επίσης 16 εκατομμύρια διεγραμμένους λογαριασμούς, σύμφωνα με το Leaked Source.

    Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι το ποιος κρύβεται πίσω από την υποκλοπή. Ένας ερευνητής ασφάλειας του διαδικτύου, με το ψευδώνυμο Revolver, υποστήριξε πως βρήκε ένα κενό στην ασφάλεια του δικτύου τον Οκτώβριο, το οποίο γνωστοποίησε σε έναν λογαριασμό στο Twitter και απείλησε να διαρρεύσει τα πάντα εάν η εταιρεία διέψευδε την ανακάλυψή του.



    ΣΧΟΛΙΑ