• LIFE&STYLE

    Συγκλονιστικό! Δείτε τι λέει ο Zuckerberg για το αύριο του Facebook

    • NewsRoom


    Το μέλλον είναι εδώ και προβλέπεται λαμπρό χωρίς όμως να είναι απαραίτητα και πραγματικό. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο δημιουργός του Facebook Mark Zuckerberg. Σύμφωνα με το λεγόμενα του, το πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, πρόκειται να αλλάξει και να πάει πέρα από τους γνωστούς δρόμους “φλερτάροντας” για τα καλά με την ιδέα της εικονικής πραγματικότητας.

    Motocycle

    Συγκεκριμένα, ο πολυεκατομμυριούχος Zuckerberg σκέφτεται να μεταμορφώσει τα πάντα, από την παρακολούθηση ταινιών, τους αγώνες τένις μέχρι και το μοίρασμα των προσωπικών μας φωτογραφιών με τους φίλους μας μέσω της εμπειρίας της τρίτης διάστασης.

    zuckerberg

    Νωρίτερα, η Facebook εξαγόρασε την Oculus, μια εταιρεία που εξειδικεύεται στο πεδίο της εικονικής πραγματικότητας, αποδεικνύοντας τις σοβαρές του βλέψεις.

    Για τον ίδιο το video έχει εισέλθει σε μια “χρυσή εποχή” της διαδικτυακής επικοινωνίας. Η σημερινή λογική λέει πως οι φωτογραφίες είναι πλουσιότερες από το κείμενο και το video το πλουσιότερο όλων. Αυτό όμως θεωρεί δεν είναι “το τέλος” και στην συνέχεια εξηγεί λέγοντας ότι “είναι τόσο απρόβλεπτο όλο αυτό, ενώ ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην άμεση και καταγραφή των προσωπικών μας εμπειριών στη βέλτιστη φυσική μορφή”.

     virtual reality

    Παρόλα αυτά, η “άμεση καταγραφή” που προτείνει ο Zukerberg φαίνεται να έχει και ανεπανόρθωτες συνέπειες στην πραγματική ζωή καθώς αυτή απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και αμέριστη προσοχή.

    Και μπορεί αυτή τη στιγμή τα social media να μην έχουν ολοκληρώσει τον τρέχοντα κύκλο τους, να μην είναι απολύτως ώριμα για μια καθοριστική μετεξέλιξη, αλλά όπως δήλωσε ο άνθρωπος που τα επινόησε: «Σήμερα ζούμε τον καιρό του mobile – αυτή είναι η πλατφόρμα της εποχής μας. Παράλληλα, όμως, προετοιμάζουμε και τις πλατφόρμες του αύριο. Η Oculus έχει τη δυναμική να δημιουργήσει την πιο κοινωνική πλατφόρμα που φτιάχτηκε ποτέ και να αλλάξει ριζικά τον τρόπο που εργαζόμαστε, ψυχαγωγούμαστε και επικοινωνούμε».

    giphy pokemon

    Υπάρχει όμως κάτι που ο Zukerberg και η παρέα του φαίνεται να ξεχνά. Αυτή η νέα μόδα της εικονικής πραγματικότητας, είναι μια διαδικασία που προϋπάρχει για τουλάχιστον 40,000 χρόνια, μέσω των ειδικών του είδους, δηλαδή των καλλιτεχνών.

    Αρκετοί χρήστες του διαδικτύου ωστόσο έχουν σχολιάσει αρνητικά τις φιλόδοξες προβλέψεις του Zukerberg καθώς στο σενάριο αυτό ο ανθρώπινος παράγοντας εξαφανίζεται πλήρως και την θέση του παίρνουν τα ρομπότ και η μηχανές.

    Βέβαια, κανείς δεν γνωρίζει ούτε ο ίδιος Zuckerberg, για το πως φτάσαμε από τα “σκουντήματα” στο Facebook, (τα γνωστά pokes) στο κυνήγι των Pokéballs, χωρίς να μπορούμε να φανταστούμε ποια θα είναι η συνέχεια. Το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον της ψηφιακής επικοινωνίας πρόκειται να μπει σε δρόμους που δεν έχουμε ξανασυναντήσει.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/chilari-klinton-se-astathi-anthropo-opos-o-tramp-den-empistevese-ta-pirinika-sou-opla/64540

     

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/o-tsipras-stin-paro-ta-egkenia-ke-o-cheretismos-tou-eftichi-vasilaki/64564

     



    ΣΧΟΛΙΑ