• LIFE&STYLE

    Σε ποια πόλη της Ευρώπης ζουν οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι;

    • NewsRoom
    Μάλμε


    Αν περιμένετε να δείτε την Αθήνα- ή όποια άλλη ελληνική πόλη- στη λίστα που ακολουθεί, με τις 10 πιο ευτυχισμένες πόλεις στην Ευρώπη, μάλλον πρέπει να σταματήσετε να διαβάζετε το συγκεκριμένο κείμενο. Αλλά έτσι – για να μην παίρνουν θάρρος και οι υπόλοιπες μητροπόλεις- Λονδίνο, Παρίσι και Βερολίνο είναι επίσης εκτός της λίστας, την οποία δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και βασίζεται σε μία πανευρωπαϊκή έρευνα για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες της κάθε πόλης.

    Ξεκινώντας από το νούμερο 10, βρίσκουμε το Newcastle, στη βορειοανατολική ακτή του Μεγάλου Βασιλείου, όπου το 56% των κατοίκων δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι και ένα ποσοστό της τάξης του 36% απλά ικανοποιημένοι. Το Newcastle βέβαια μπορεί να έρχεται 10ο στη συγκεκριμένη λίστα, αλλά κατακτά την κορυφή με τις πιο ευτυχισμένες πόλεις στην Αγγλία.

    Νιουκασλ

    Μία θέση πιο κάτω, στο νούμερο 9, βρίσκεται η Βιέννη με 59% και 39% ποσοστά μεγάλης ευτυχίας και ικανοποίησης των κατοίκων, αντίστοιχα. Η αυστριακή πρωτεύουσα, προφανώς έχει κερδίσει τις καρδιές των κατοίκων της με την ομορφιά της, ωστόσο δεν είναι η πόλη με τους ευτυχέστερους κατοίκους στη χώρα.

    Βιέννη

    Το Μόναχο, στο νούμερο 8 μπορεί να υπερηφανεύεται, καθώς το 57% των κατοίκων του είναι πολύ ικανοποιημένοι από τη διαβίωσή τους, ενώ και σε ποσοστό 38% δηλώνουν ευτυχισμένοι. Μία όμορφη λίμνη, άφθονη μπύρα και μία εξαιρετική ομάδα ποδοσφαίρου, συμβάλλουν σίγουρα στην κατάκτηση της θέσης αυτής. Σημειώστε ωστόσο, ότι το Μόναχο είναι η μοναδική γερμανική πόλη στη λίστα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Μόναχο

    Ανεβαίνουμε πιο βόρεια, και στο μικρό, αλλά ειδυλλιακό Malmo, που βρίσκεται στο νούμερο 7. Η σουηδική πόλη, που απέχει μόλις 20 λεπτά με τρένο από την πρωτεύουσα της Δανίας, έχει το 60% των κατοίκων της να δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι ενώ το 36% είναι ικανοποιημένοι. Το Malmo είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, και σε σύγκριση με τις υπόλοιπες πόλεις της σκανδιναβικής χώρας, διαθέτει 320.000 ευτυχισμένους κατοίκους.

    Μάλμε

    Η επέλαση του Βορρά συνεχίζεται, με το Όσλο να κατακτά την 6η θέση στη λίστα με τις πιο ευτυχισμένες πόλεις της Ευρώπης. Καταρρίπτοντας το μύθο που ήθελε τους Νορβηγούς να κατακτούν κορυφαίες θέσεις σε έρευνες για τις περισσότερες αυτοκτονίες, το 60% των κατοίκων του Όσλο είναι πολύ ευτυχισμένοι με τη ζωή τους στην πόλη, ενώ το 38% δηλώνουν επίσης ικανοποιημένοι.

    Όσλο

    Δεύτερη είσοδος της Αυστρίας στη 10άδα, με το Graz να κατακτά την πέμπτη θέση. Με 270.000 κατοίκους να χαίρονται το παγκόσμιας κληρονομιάς διάσημο μουσείο μοντέρνας τέχνης, η αυστριακή πόλη καταγράφει ποσοστά 64% και 33% αντίστοιχα.

    ΚΡΑΤΖ

    Μια θέση πιο κάτω, στο νούμερο 4, βρίσκεται η Ζυρίχη με το 64% των κατοίκων της να είναι πολύ ικανοποιημένοι, ενώ μόλις το 34% συμβιβάζεται δηλώνοντας “απλά ικανοποιημένοι”. Το οικονομικό κέντρο της Ελβετίας, εξάλλου, αρκετά συχνά φιγουράρει στις κορυφαίες λίστες με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς.

    Ζυρίχη

    Μπορεί πολλοί να θεωρούν ότι ο ήλιος και η θάλασσα είναι τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται ο άνθρωπος για να έχει μία ευτυχισμένη ζωή, αλλά προφανώς η συγκεκριμένη έρευνα έχει άλλη…άποψη. Με το Ρέικιαβικ, να βρίσκεται στο νούμερο 3, μάλλον τα κριτήρια δεν είναι τα καιρικά φαινόμενα. Κι όμως. Το 66% των Ισλανδών δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι με τη διαβίωσή τους και το 31% αντίστοιχα ικανοποιημένοι.

    Ρέικιαβικ

    Μία θέση πριν την κορυφή, στο νούμερο 2, η Κοπεγχάγη μπορεί να κομπάζει ότι το 67% των κατοίκων της είναι πολύ ικανοποιημένοι και το 28% απλά ικανοποιημένοι. Μάλιστα, μόλις το 5% των κατοίκων της δανέζικης πρωτεύουσας δηλώνει μη ικανοποιημένο με τη διαβίωσή του, γεγονός που σίγουρα σημαίνει ότι οι Δανοί ξέρουν να ζουν.

    Κοπεγχάγη

    Κι όμως, η έκπληξη βρίσκεται στην κορυφή, καθώς η δανέζικη πρωτεύουσα δεν είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη της Ευρώπη. Το νούμερο ένα ωστόσο, παραμένει δανέζικη υπόθεση, με το Aalborg, να είναι σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η ευρωπαϊκή πόλη με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους. Συμφωνική ορχήστρα, υπέροχο πανεπιστήμιο και με ποσοστά στο 72% για τους πολύ ευτυχισμένους και μόλις 23% για τους απλά ικανοποιημένους, η πόλη του βορρά είναι αναμφίβολα επίγειος παράδεισος.

    Άλμποργκ

    Tillykke (συγχαρητήρια) λοιπόν, για να μιλήσουμε στη γλώσσα τους!!!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

    http://www.mononews.gr/eurostat-morfomeni-elit-psifizi-evropi-dite-pies-polis-protima/69933

     



    ΣΧΟΛΙΑ