• LIFE&STYLE

    Ρουκ Ζουκ: Το αγαπημένο τηλεπαιχνίδι επιστρέφει ανανεομένο στον ΑΝΤ1

    • NewsRoom


    Το ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, επιστρέφει για την τρίτη και καλύτερη χρονιά του στον ΑΝΤ1 από τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα στις 15:00! Η Ζέτα Μακρυπούλια μας περιμένει και φέτος για να ζήσουμε ξανά, τις πιο fun και απολαυστικές ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ στιγμές με τις πιο ευφάνταστες ομάδες και αντιδράσεις.

    Τι, λέτε παίζουμε;

    Ας θυμηθούμε τη διαδικασία του παιχνιδιού και ας ανακαλύψουμε τα ολοκαίνουργια παιχνίδια:

    Το κάθε επεισόδιο αποτελείται από 4 γύρους και τον τελικό στους οποίους συμμετέχουν 2 ομάδες των 5 ατόμων.

    Η μία εξ αυτών είναι η νικήτρια ομάδα του αμέσως προηγούμενου επεισοδίου ενώ η άλλη είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Η νικήτρια ομάδα των 4 πρώτων γύρων, ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ Classic, ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ Παντομίμα, ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ Classic Double, ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ Tablet War, περνάει στον Τελικό Γύρο και εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο αμέσως επόμενο επεισόδιο.

    1ος Γύρος: ΡOYK ZOYK Classic:

    Στον 1ο γύρο, η παρουσιάστρια δείχνει δυο λέξεις στον αρχηγό της πρώτης ομάδας και ο αρχηγός επιλέγει τη μια, ενώ οι υπόλοιποι 4 παίκτες φορούν ακουστικά. Σε 40 μόλις δευτερόλεπτα, οι συμπαίκτες του πρέπει να βρουν τη σωστή λέξη. Κάθε σωστή απάντηση κερδίζει 10 πόντους. Στη συνέχεια ακολουθείται η ίδια διαδικασία με τη δεύτερη ομάδα. Σε κάθε καινούργιο σετ λέξεων αλλάζει ο αρχηγός, ενώ συνολικά οι ομάδες παίζουν με 3 ζευγάρια λέξεων (6 λέξεις ).

    2ος Γύρος: ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ Παντομίμα:

    Φέτος, η παντομίμα αφορά όλους τους παίκτες αφού το ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ προσφέρει δύο solo και δυο ομαδικές παντομίμες. Η παρουσιάστρια δείχνει 4 κατηγορίες για να επιλέξει ο παίκτης. Δυο κατηγορίες έχουν τη σήμανση solo και δυο τη σήμανση team. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο διαγωνιζόμενος γνωρίζει ποιες κατηγορίες είναι για τη solo και ποιες για την team παντομίμα και μπορεί να προετοιμάσει την τακτική που θα ακολουθήσει.

    Στη σόλο παντομίμα οι κανόνες είναι οι ίδιοι: Περίεργοι τίτλοι, κρύβουν πίσω τους ταινίες, τραγούδια, παροιμίες ή πρόσωπα και ο αρχηγός κάθε ομάδας πρέπει να περιγράψει με παντομίμα στους υπόλοιπους 4 της ομάδας του.

    Έχουν στη διάθεση τους 45 δευτερόλεπτα και κερδίζουν 20 πόντους. Αν περισσέψει χρόνος, θα μετατρέπεται σε πόντους και προστίθεται.

    Στην team παντομίμα συμβαίνει, ακριβώς το αντίθετο. Τέσσερις παίκτες πρέπει ταυτόχρονα να κάνουν παντομίμα με τις λέξεις που βλέπουν για να τις βρει μόνο ένας παίκτης ο οποίος θα στέκεται απέναντί τους. Η λέξη αλλάζει μόνο στην περίπτωση που ο 5ος παίκτης τη βρει ή στην περίπτωση που την κάψει και ζητήσει αλλαγή.

    Και σε αυτό έχουν στη διάθεσή τους 45 δευτερόλεπτα αλλά κερδίζουν δέκα πόντους για κάθε λέξη.

    3ος Γύρος: ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ Classic Double:

    Στον 3ο γύρο ακολουθείται η ίδια ακριβώς διαδικασία με τον 1ο (ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ Classic), με τη μόνη διαφορά ότι φέτος θα παίζονται δύο σετ και για κάθε σωστή απάντηση, οι πόντοι θα διπλασιάζονται (δηλαδή 20 πόντοι για κάθε σωστή απάντηση).

    4ος Γύρος: ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ Tablet War:

    Άλλο ένα ολοκαίνουργιο παιχνίδι στο ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ αυτής της σεζόν! Είναι η τελευταία ευκαιρία για τις ομάδες να ανατρέψουν το σκορ. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους γύρους στο Tablet War παίζει πρώτη η ομάδα η οποία, προηγείται στους πόντους!

    Οι παίκτες που είναι η σειρά τους να βρεθούν στην θέση του αρχηγού φορούν κράνη που πάνω τους έχουν ενσωματωμένο ένα tablet. Σε αυτό εμφανίζονται 2 γράμματα τα οποία είναι τα αρχικά ενός πακέτου λέξεων. Ο αρχηγός της ομάδας που προηγείται, επιλέγει γράμμα. Οι υπόλοιποι 4 παίκτες ΔΕΝ βάζουν ακουστικά.

    Ο πρώτος παίκτης που είναι μπροστά στον αρχηγό, καλείται να περιγράψει τη λέξη που βλέπει στο tablet, έχοντας πάντα τους κανόνες του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ στο μυαλό του. Δεν χρησιμοποιήσει ομόρριζες λέξεις ή λέξεις με την ίδια σημασία στα αγγλικά κλπ καθώς τότε χτυπάει το buzzer και η διαδικασία τελειώνει.

    Ο αρχηγός εάν δεν βρίσκει τη λέξη έχει το δικαίωμα να αλλάξει συμπαίκτη όσες φορές επιθυμεί. Εάν ο αρχηγός βρει την λέξη που του περιγράφει ο συμπαίκτης του, εμφανίζεται καινούργια λέξη στο tablet και έρχεται ο επόμενος στη σειρά συμπαίκτης για να την περιγράψει. Δεν υπάρχει δικαίωμα για «πάσο» και το παιχνίδι προχωρά με την επόμενη λέξη ΜΟΝΟ όταν ο αρχηγός έχει βρει την προηγούμενη.

    Ο συνολικός χρόνος του γύρου είναι 40 δευτερόλεπτα και κάθε απάντηση επιβραβεύεται με 20 πόντους.

    Τελικός:

    H παρουσιάστρια δίνει στον αρχηγό μια κατηγορία και επιλέγει 4 σχετικές λέξεις. Οι υπόλοιποι παίκτες πρέπει να βρουν τις 4 λέξεις μέσα σε 20 δευτερόλεπτα συνολικά (5’’ ο καθένας). Για κάθε σωστή απάντηση κερδίζουν από ένα ποσό. Στην επόμενη κατηγορία, για κάθε σωστή απάντηση, το ποσό διπλασιάζεται. Τέλος, με την τρίτη και τελευταία κατηγορία, ο αρχηγός καλείται να δώσει 5 λέξεις και η ομάδα του έχει την ευκαιρία να διπλασιάσει τα μέχρι στιγμής κέρδη της, αρκεί να βρει σωστά τις 4 από τις 5 λέξεις που έχει επιλέξει ο αρχηγός. Εφόσον τα καταφέρει έχει το δικαίωμα να μαντέψει την 5η λέξη, διεκδικώντας 5000€. Σε κάθε περίπτωση η ομάδα που έφτασε στον τελικό γύρο, συνεχίζει και στο επόμενο επεισόδιο.



    ΣΧΟΛΙΑ