• LIFE&STYLE

    Rihanna και CEO του Twitter προσφέρουν 4,2 εκατ. δολάρια στα θύματα ενδοοικογενειακής βίας

    • NewsRoom

    Ριάνα


    Η Rihanna ενώνει τις δυνάμεις της με τον CEO του Twitter, τον Jack Dorsey, για να βοηθήσουν τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας που πλήττονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

    Το Ίδρυμα Clara Lionel της τραγουδίστριας και ο επικεφαλής της πλατφόρμας ανακοίνωσαν μία κοινή δωρεά ύψους 4,2 εκατομμυρίων δολαρίων στο ταμείο του δήμου του Λος Άντζελες, ενώ στην Καλιφόρνια εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας με σκοπό τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

    Η Rihanna και ο Jack Dorsey δεσμεύτηκαν να καταβάλει ο καθένας το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο επαρκεί για να καλυφθούν τα έξοδα δέκα εβδομάδων θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και των οικογενειών τους.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, το ποσό θα καλύπτει τις ανάγκες στέγασης και διατροφής περίπου 90 θυμάτων κάθε επτά ημέρες. Αυτός είναι ο αριθμός των ανθρώπων που εμφανίζονται κάθε εβδομάδα στους ξενώνες φιλοξενίας του Λος Άντζελες για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας από την ημέρα που κηρύχθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας.

    Εκτιμάται ότι πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας στις ΗΠΑ κάθε χρόνο και ο αριθμός των ανθρωποκτονιών που σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία αυξάνεται συνεχώς από το 2010.

    Ο Jacks Dorsey γνωστοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι δωρίζει το 28% της περιουσίας του για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας.

    Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας επιβεβαίωσε ότι παραχώρησε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τo μετοχικό κεφάλαιό του στην εταιρεία Square, της οποίας αποτελεί συνιδρυτή, στη Start Small, μέσα από την οποία δίνει οικονομική παροχή σε προσπάθειες αντιμετώπισης του κορονοϊού.



    ΣΧΟΛΙΑ