• LIFE&STYLE

    Ραντεβού για μια Birkin στην οδό Βουκουρεστίου

    Ραντεβού για μια Birkin στην οδό Βουκουρεστίου


    Σάββατο μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Το Κολωνάκι προσπαθεί να ξαναβρεί τον παλιό του ρυθμό, μικρότερες μπουτίκ έχουν οπλίσει τις βιτρίνες τους με φθινοπωρινές τάσεις για να προσεγγίσουν ιδανικά νέες πελάτισσες, την ίδια στιγμή που η Ερμού επενδύει στη μαζική μόδα, οι διεθνείς αλυσίδες προωθούν δερμάτινα, συνθετικές γούνες, πλεκτά και ντένιμ, οτιδήποτε μπορεί μια γυναίκα κι ένας άνδρας να αισθάνoνται ότι χρειάζονται για τον χειμώνα που έρχεται…

    Δεν φαντάζεται κανείς όμως ότι κάπου ανάμεσα, και συγκεκριμένα στο Σύνταγμα, στην οδό Βουκουρεστίου, στον πιο παλιό πεζόδρομο της πόλης, από τη Σταδίου μέχρι πιο πάνω, στη συμβολή του πολυτελούς δρόμου με την οδό Ακαδημίας, η πολυτέλεια παίρνει τη μεγάλη της εκδίκηση.

    Kαι ναι, πρέπει να τηρούνται τα μέτρα. Μέτρα που ισχύουν τόσο για τους τουρίστες που επιχειρούν το βιαστικό τους shopping, βγαίνοντας από τα ξενοδοχεία της Mεγάλης Βρετανίας, του Κing George και του νεότερου Αthens Capital Center Hotel-M Gallery της Accor, όσο και για τους εγχώριους καταναλωτές που μοιάζουν να στερήθηκαν την χαρά των αγορών, και μετά το εμμονικό online shopping, ξεσπούν πλέον «λάιβ».

    Πολυτέλεια στα χρόνια της πανδημίας… Το περασμένο Σάββατο λοιπόν, αργά το μεσημέρι, στον οίκο Ηermes της Αθήνας, οι πωλητές προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα τους πελάτες που ήθελαν να αγοράσουν ρούχα και αξεσουάρ από την χειμωνιάτικη κολεξιόν για το 2022 του ιστορικού, γαλλικού οίκου με όσους ήθελαν να παραγγείλουν κάτι πιο ιδιαίτερο, ένα δώρο, κάτι συλλεκτικό.

    Ραντεβού για μια Birkin στην οδό ΒουκουρεστίουΜε τον περιορισμό για συγκεκριμένο αριθμό υποψήφιων πελατών, ο συνωστισμός είναι δεδομένος. Καθώς το κατάστημα είναι ανοιχτό μέχρι τις 7 το απόγευμα, καθημερινές αλλά και το Σάββατο, και ανοίγει και την Κυριακή (11-6), το μόττο «Αll dreams allowed» δεν έχει ωράριο, ούτε όριο.

    Μπορείς να παραγγείλεις ό,τι ονειρεύεσαι… Από γάντια του μποξ μέχρι kit ψαρέματος.

    Ραντεβού για μια Birkin στην οδό Βουκουρεστίου

    Αυτό σημαίνει επιστροφή στην κανονικότητα, και κάτι παραπάνω. Επιστροφή στο όνειρο. Και την υπερκατανάλωση. Για όσους μπορούν και το αντέχουν. Η μόδα ενισχύει την ψυχολογία, με στοχευμένες ή αυθόρμητες αγορές που συνοδεύονται από γενναιόδωρες αναλήψεις στην τράπεζα.

    Οι πορτοκαλί σακούλες, μαζί με τις ασπρόμαυρες Chanel από το Αttica, με καλλυντικά και αρώματα, όπως και οι υπερμεγέθεις χάρτινες σακούλες Dior, Louis Vuitton και Prada, διεκδικούσαν περίοπτη θέση μετά στα τραπέζια του Αthenee, στο lunch με nigiri και rolls.

    Ραντεβού για μια Birkin στην οδό Βουκουρεστίου

    Άλλος κόσμος; Άλλος πλανήτης; Η πολυτέλεια άργησε μια μέρα… Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι πλέον πως τίποτε δεν έχει αλλάξει.

    Ή αν έχει αλλάξει, μπορούμε με τις μάσκες μας, εμβολιασμένοι, και απενεχοποιημένοι, να ξεσπάσουμε στους αγαπημένους μας οίκους, σα να κάνουμε ένα ταξίδι στην πόλη για να σταματήσουμε τον χρόνο, να κάνουμε pampering στον εαυτό μας, με την υπενθύμιση ότι η ζωή είναι μικρή.

    Στον οίκο Cartier ο υπεύθυνος ασφαλείας είχε το νου του μέσα κι έξω, καθώς ένα ζευγάρι και μία κυρία είχαν αφιερώσει αρκετό χρόνο για να καταλήξουν στο κόσμημα που είχαν ξεχωρίσει και δεν θα μπορούσε να επιτραπεί η είσοδος σε άλλους πελάτες, λόγω του Covid-19.

    Ραντεβού για μια Birkin στην οδό Βουκουρεστίου

    Δεν πηγαίνεις στην Βουκουρεστίου όμως μόνο για τα κοσμήματα. Στον oίκο Prada μία ολόσωμη μαύρη φόρμα στη βιτρίνα συναγωνίζεται την ελληνική αύρα που νιώσαμε στο Καλλιμάρμαρο το καλοκαίρι, όπως μεταφέρθηκε στην απέναντι βιτρίνα του Dior, με τον Louis Vuitton να επενδύει στην τέχνη και την αφαίρεση, αφού γι’ αυτή τη σεζόν δεν φιλοξενεί ρούχα και αξεσουάρ στις βιτρίνες, αλλά μόνο μια εικαστική παρέμβαση με άποψη.

    Ραντεβού για μια Birkin στην οδό Βουκουρεστίου

    «What you pay, is what you get.» Να μην ξεχνάμε και το Ermenegildo Zegna, με τους Έλληνες τραγουδιστές να επιλέγουν για την πίστα που θα εμφανιστούν, μαζί με τους στυλίστες τους, κοστούμια με light γυαλάδα (για τα φώτα), τον κλασικό Brunello Cucinelli με το ωραιότερο κασμίρ για άνδρες, γυναίκες, παιδιά, το Linea Piu στην οδό Σέκερη, με τουίντ, ασπρόμαυρα ταγέρ με ή χωρίς τσέπες, τσάντες με αλυσίδες, και το διπλό λογότυπο Chanel παντού.

    «Υπάρχει Βirkin στην Αθήνα;», ρωτούσε ένα 20χρονο κορίτσι τη μητέρα του, έξω από τις βιτρίνες του οίκου Ηermes.

    «Όχι βέβαια. Για το συγκεκριμένο μοντέλο υπάρχει μόνο λίστα αναμονής», η απάντηση της ενημερωμένης μητέρας.

    «Μα πώς, αφού βλέπω μία Birkin στη βιτρίνα», η απάντηση του κοριτσιού που ξέρει να ξεχωρίζει την Βirkin από την Kelly, ήδη από την κούνια της, και με τόσα ΤikToks και Insta Stories με τα αναγνωρίσιμα αξεσουάρ που ποθούν όλες οι γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, η Αθήνα δεν ήταν ποτέ περισσότερο a la mode.

    Αν πάντως μπείτε στο site του Louis Vuitton Athens, θα διαπιστώσετε πως «no appointment available for the next 30 days». Αν δεν υπάρχει ραντεβού μέχρι τον Δεκέμβριο, ο Άγιος Βασίλης μπορεί να έρθει πιο νωρίς φέτος.

    Διαβάστε επίσης:

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ – Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Χόλιγουντ καλεί Ελλάδα… Ο Antonio Banderas φεύγει, ο Sylvester Stallone έρχεται



    ΣΧΟΛΙΑ