• Πολιτισμός

    Προσευχή στη μέση του δρόμου από τον Άγγελο Παπαδημητρίου – Μήνυμα προς τους πιστούς

    Άγγελος Παπαδημητρίου


    Αν θέλει κάποιος να προσευχηθεί μπορεί να το κάνει οπουδήποτε! Ακόμη και στη μέση του δρόμου. Και ο Άγγελος Παπαδημητρίου το ‘πε και το ‘κανε!

    Στην άδεια Πανεπιστημίου και σ΄ένα σημείο, στο ύψος περίπου της Βουκουρεσίου, που κανονικά θα έσφυζε από ζωή γονάτισε καταμεσής του δρόμου και σε θέση επίκλησης έκανε την προσευχή του.

    Εικαστικός, ηθοποιός και τραγουδιστής, με ιδιαίτερη καλλιτεχνική έκφραση σε κάθε του δραστηριότητα ο Άγγελος Παπαδημητρίου χρησιμοποιεί συχνά την προσωπική «έκθεση», προκειμένου να περάσει μηνύματα καίρια, όπως αυτό.

    «Παντού μπορούμε να προσευχηθούμε», αναφέρει στο μήνυμά του μέσω Facebook, μια επίκληση προς τους συνανθρώπους μας για να ευαισθητοποιηθούν, όσον αφορά τη συμπεριφορά τους στην άσκηση θρησκευτικής πίστης.

    Όπως διαπιστώθηκε άλλωστε, χθες Κυριακή πολλοί ήταν αυτοί, που αγνόησαν τις οδηγίες ιατρών και άλλων αρμοδίων για την μη προσέλευση στις εκκλησίες. Και όσο οι αποφάσεις επί του προκειμένου δεν είναι κατηγορηματικές, επικλήσεις τέτοιου τύπου δεν είναι για το θεαθήναι. Μπορεί να αποβούν και χρήσιμες.

    Άγγελος Παπαδημητρίου



    ΣΧΟΛΙΑ