• Πολιτισμός

    Χόλιγουντ καλεί Ελλάδα… Ο Antonio Banderas φεύγει, ο Sylvester Stallone έρχεται

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Sylvester Stallone

    Sylvester Stallone και Jason Statham


    Δεν είναι και λίγο να ξέρεις ότι ζεις στην ωραιότερη χώρα του κόσμου, να απολαμβάνεις μυστικές τοποθεσίες χρόνια τώρα, και να μαθαίνεις ότι όλο και περισσότεροι παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, επιλέγουν την χώρα μας πλέον για να γυρίσουν ταινίες, σειρές, φιλόδοξα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πρότζεκτ. Τουρισμός, οικονομία, εξωστρέφεια, όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.

    O Antonio Banderas έφυγε (από τη Θεσσαλονίκη), ο Sylvester Stallone έρχεται (και πάλι στη Θεσσαλονίκη). Η Ελλάδα πριν και μετά την πανδημία αλλάζει. Ακόμη και τώρα, με την αβεβαιότητα κοινή για όλο τον πλανήτη, μαθαίνουμε ότι έχουν φιλοξενηθεί και πρόκειται να φιλοξενηθούν στην χώρα μας, -σε στούντιο ή εξωτερικά locations-, δεκάδες ταινίες-υπερπαραγωγές, χωρίς να υπολογίζουμε και ανεξάρτητα φιλμ, από μικρότερες εταιρίες, που έχουν πιο σεμνό προϋπολογισμό.

    Θέλετε να δούμε ποιες ταινίες έχουν γυριστεί τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα; Οι Σπέτσες πρωταγωνίστησαν στην πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Maggie Gyllenhaal, με την ταινία «Lost Daughter», ή «Χαμένη Κόρη», που βασίζεται στο μυθιστόρημα της Ιταλίδας συγγραφέως, Elena Ferrante. Με την βραβευμένη με Όσκαρ, Olivia Colman και την Dakota Johnson να βρίσκονται το καλοκαίρι για διακοπές στις Σπέτσες, και να βιώνουν το πιο συναισθηματικό καλοκαίρι της ζωής τους… Και κάπου εκεί ανάμεσα «Greek Freak», Disney και Γιάννης Αντετοκούνμπο, «Knives out», Daniel Craig και Jamie Lee Curtis στο Πόρτο Χέλι, «Crimes of the Future» και David Cronenberg με το «Triangle of Sadness», «Τhe Enforcer» και Antonio Banderas για εγχώρια περιπέτεια made in Salonica.

    Megan Fox

    Στις 30 του μηνός θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για ένα ακόμη σίκουελ του φιλμ «The Expendables» με τον Sylvester Stallone, τον Jason Statham, την Megan Fox, τον Andy Garcia, στο εντυπωσιακό καστ, και την υπογραφή αμερικανικής εταιρίας παραγωγής. Το «The Expendables 4» (όπως Αναλώσιμοι) με παραγωγό τον Robert Van Norden και μία φρεγάτα, ελληνικής κατασκευής, μήκους 100 μέτρων σε ένα οικόπεδο στη Θέρμη. Τα γυρίσματα θα διαρκέσουν 30 μέρες ακριβώς.

    sylvester_stallone
    The Expendables 3

    Στον κινηματογράφο, ο χρόνος είναι χρήμα. Σκεφτείτε μόνο πόσο περήφανοι είμαστε για τα φιλμ που έχουν φιλοξενηθεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα το «Le Grand Bleu» στην Αμοργό. Το «Απέραντο Γαλάζιο» έγινε τρόπος ζωής. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε να δούμε χρόνια εταιρίες να επενδύουν στην χώρα μας, ίσως γιατί δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, όπως για παράδειγμα κινηματογραφικά στούντιο, και λόγω των απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, είναι δύσκολο να ποντάρει κανείς ότι τα γυρίσματα ενός φιλμ θα πραγματοποιηθούν από την αρχή μέχρι το τέλος σε εξωτερικά locations.

    Για την ιστορία, η ταινία «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» είναι η ακριβότερη παραγωγή που γυρίστηκε ποτέ στην Ελλάδα για να συναντήσουμε το «Μamma Mia» στη δεύτερη θέση με τις πιο γενναιόδωρες ξένες παραγωγές made in Greece. Να ευχηθούμε λοιπόν, να γυριστούν πολλά ακόμη «μαντολίνα», να βρεθούν και άλλοι «Λοχαγοί», να ζωντανέψουν νέα μιούζικαλ σε βουνά και παραλίες της Ελλάδας, αν αυτό φέρνει τελικά έσοδα, τουρίστες, κέρδη στο ταμείο. Δεν αποκλείεται μάλιστα μέσα στο 2022 να είναι έτοιμο και το πρώτο κινηματογραφικό στούντιο Χολιγουντιανών προδιαγραφών. Με το νομοθετικό πλαίσιο να αλλάζει, μαζί με το επενδυτικό κίνητρο, η Ελλάδα γίνεται ο απόλυτος προορισμός. Φωτογενής, ηλιόλουστος, ελκυστικός. Μήπως είναι η στιγμή να γίνουμε από κομπάρσοι πρωταγωνιστές;

    Mamma Mia

    Poseidonion
    Lost Daughter

    Διαβάστε επίσης:

    Αντόνιο Μπαντέρας: Στο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης ο σταρ του Χόλυγουντ

    Ο James Bond στην Αθήνα, στο Παλλάς, και οι γυναίκες που (δεν) είπαν Ποτέ μην Λες Ποτέ

    Αυτός είναι ο Έλληνας που είναι πιο πλούσιος και από τον Σπύρο Λάτση



    ΣΧΟΛΙΑ