• LIFE&STYLE

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ – Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ και Nina Flohr


    Coming soon to a church near you. Όλα μοιάζουν έτοιμα για τη μεγάλη μέρα. Η ορχήστρα, το νυφικό, το κοστούμι του γαμπρού, η μπουτονιέρα, τα φορέματα υψηλής ραπτικής, τα λουλούδια, το μενού, το κρασί, η λίστα με τα τραγούδια, τα κοσμήματα-κειμήλια…

    Η τιάρα είναι ξανά της μόδας. Και δεν είναι μόνο επειδή το «The Crown» εξελίσσεται στη σειρά της δεκαετίας στο Νetflix, ούτε γιατί η Μeghan Markle με τον πρίγκηπα Harry δημιούργησαν τη δική τους επανάσταση στο παλάτι, αλλά γιατί όλο και περισσότερα κορίτσια ονειρεύονται να παντρευτούν τον πρίγκηπα, αρκεί να έχει τίτλο, αρκεί να υπάρχει έστω το «μια φορά κι έναν καιρό…»

    Και κάπως έτσι, η Μητρόπολη των Αθηνών, ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, τον θρησκευτικό γάμο του Φίλιππου Γλύξμπουργκ με την Nina Nastassja Flohr, ιδιοκτήτριας ενός πολυτελούς resort στη Μοζαμβίκη και κόρης του Ελβετού δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της αεροπορικής εταιρίας VistaJet.

    «Fly me to moon», λοιπόν. Σύμφωνα με το περιοδικό Point de vue, το pre-wedding πάρτι, όπως είθισται να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις που έρχονται καλεσμένοι από κάθε γωνιά του πλανήτη και η γαμήλια πρόσκληση δεν εξαντλείται σε μία μόνο μέρα, θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα στη Λίμνη της Βουλιαγμένης.

    Την επόμενη μέρα ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα παραθέσει γεύμα στα μέλη των βασιλικών οικογενειών που θα παραβρεθούν στο γάμο στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου.

    Οι πληροφορίες θέλουν την τελετή να γίνεται στη Μητρόπολη, εκεί όπου παντρεύτηκαν και οι γονείς του Φίλιππου, το 1964, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με την 18χρονη τότε τριτότοκη του βασιλιά της Δανίας, Άννα-Μαρία. Λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει για την ώρα.

    Τώρα γράφεται το παραμύθι, εικονογραφείται σιγά-σιγά στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και στα περιοδικά με εξειδίκευση στο βασιλικό και πριγκιπικό ρεπορτάζ.

    Ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους, λέγεται ότι έχουν αποσταλεί προσκλητήρια στη βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, την πριγκίπισσα Benedicta, όπως επίσης και στα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιη, εκτός απροόπτου-, η παρουσία της βασίλισσας Σοφίας και της πριγκίπισσας Ειρήνης της Ισπανίας. Δεν θα λείψουν φυσικά τα αδέρφια του Φίλιππου Γλύξμπουργκ με τις οικογένειες τους…

    Το ζευγάρι που έχει ήδη γιορτάσει τον έρωτα του στην Ιθάκη το καλοκαίρι του 2020, με έναν καλοκαιρινό αρραβώνα, παντρεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου του 2020, στο St Moritz, στη γενέτειρα της νύφης, με δύο μόνο μάρτυρες, εξαιτίας της πανδημίας.

    Ποιοι ήταν αυτοί; Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και πατέρας του γαμπρού και ο μπαμπάς της νύφης, Thomas Flohr. Η νύφη (τότε) φορούσε Chanel.

    Άραγε αυτή τη φορά, η Nina Flohr θα φοράει τιάρα όπως η Marie-Chantal (το 1995) στον γάμο της με τον Παύλο και η Τatiana (το 2010) με τον Νικόλαο, για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση; Αν παρατηρήσουμε τι κοινό υπάρχει και στις δύο γαμήλιες τελετές, είναι η «Antique Corsage Tiara» που «δάνεισε» η Άννα-Μαρία στις νύφες της για να συνεχιστεί η δανέζικη παράδοση, με ένα συναισθηματικά φορτισμένο κόσμημα, από την προσωπική της συλλογή.

    Σε μία εβδομάδα θα ξέρουμε αν η Nina Flohr θα επιλέξει να φορέσει Chanel νυφικό και στη Μητρόπολη. Για τον πολιτικό γάμος πάντως φωτογραφήθηκε με λευκό, τουίντ ταγέρ του ιστορικού οίκου Chanel με ασορτί καλσόν και γόβες με μπαρέτα, σε μια πιο κλασική προσέγγιση.

    Το «γαμήλιο πάρτι» είχε μόλις 12 καλεσμένους, αν και την άνοιξη του 2021, το ζευγάρι οργάνωσε πάρτι στην αγγλική εξοχή για τους φίλους τους που λόγω των συνθηκών δεν ήταν εκεί για να τους ευχηθούν…

    Για όποιον γνωρίζει την οικογένεια της Nina Flohr, η εξέλιξη του παραμυθιού ήταν μάλλον προγραμματισμένη από την ημέρα που γεννήθηκε.

    Η Katharina Flohr, η μητέρα της, είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα που γνωρίζει όσο λίγοι την ιστορία της μόδας, υπήρξε διευθύντρια μόδας στην ρώσικη και ελληνική έκδοση της Vogue, και ενώ ήταν διαζευγμένη, είχε έρθει λίγο μετά το 2000 για το λανσάρισμα της Vogue από τις εκδόσεις Λυμπέρη στην Ελλάδα, σαν μια σύγχρονη ταξιδιώτισσα του κόσμου.

    Ποιος να φανταζόταν ότι χρόνια μετά, η οικογένεια θα επέστρεφε στην Ελλάδα, για έναν γάμο που θα συζητηθεί, θα απαθανατιστεί, θα γράψει τη δική του ιστορία στα χρυσοποίκιλτα οικογενειακά λευκώματα…

    Με φωτογενείς πρωταγωνιστές, ελιτίστικο περιτύλιγμα, φιλτραρισμένο etiquette στην εποχή του κορονοϊού, του έρωτα στα χρόνια του Covid-19.

    Όταν ο Φίλιππος γνώρισε την Nina… Ο 35χρονος Φίλιππος Γλύξμπουργκ ζει σήμερα στη Νέα Υόρκη, και εργάζεται για την Ortelius Capital Partners. Είναι ο μικρότερος σε ηλικία από τα πέντε παιδιά της οικογένειας, του Κωνσταντίνου και της Άννας-Μαρίας.

    Η 34χρονη Nina Flohr έχει σχέση μαζί του εδώ και χρόνια και δηλώνει επιχειρηματίας από την Ελβετία.

    Έχει εργαστεί στο παρελθόν σαν creative director στην εταιρία του πατέρα της, και η μητέρα της έχει υπάρξει εκτός από διευθύντρια μόδας στα περιοδικά, καλλιτεχνική διευθύντρια στον Faberge, και πιο πρόσφατα στον οίκο Santi Jewels, οπότε τα κοσμήματα της νύφης και θα είναι αληθινά, και θα λάμπουν. Ποιος είπε ότι τα διαμάντια δεν είναι ο καλύτερος φίλος κάθε κοριτσιού;

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Το ζευγάρι έχει εμφανιστεί (και φωτογραφηθεί) σε διαφορετικές εκδηλώσεις στον κόσμο…

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Από τον γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας του Γιορκ με τον Jack Brooksbank το 2018 μέχρι την γαμήλια τελετή του πρίγκηπα Ναπολέοντα Jean-Christophe και της Κοντέσας Olympia von und zu Arco-Zinneberg το 2019, πάντα αγκαλιασμένοι, τρυφεροί, ερωτευμένοι… Όπως επιβάλλει και το παραμύθι.

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Και το Ιnstagram. Αν δούμε τον προσωπικό της λογαριασμό, όπως και του πατέρα της, (γιατί εκείνος του Φίλιππου είναι private), θα καταλάβουμε ότι η νύφη από την Ελβετία λατρεύει την φύση, έχει αδυναμία στον μπαμπά της, μεγάλωσε διαβάζοντας το National Geographic.

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Και τώρα που μεγάλωσε; Μπορεί να περηφανεύεται για τη βράβευση της για το Κisawa Sanctuary, την ξενοδοχειακή μονάδα που δημιούργησε στη Μοζαμβίκη, με το best island escape για το 2021.

    Να μαντέψουμε που θα κάνουν μια στάση για το μήνα του μέλιτος; Όπως γράφει και η ίδια, «μπορείς να κάνεις και Glamping on the beach».

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Μοιάζει να αγαπάει και την Ελλάδα όμως… «Όμορφη Αθήνα», έγραφε πριν από 14 εβδομάδες, σε σχετική ανάρτηση από το Σύνταγμα και την Βουλή.

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    «Μαθαίνω κάθε μέρα κάτι καινούργιο γι’αυτή την υπέροχη χώρα, τους ανθρώπους και την ιστορία που φωνάζει Ελλάδα. Η καρδιά μου της ανήκει από την πρώτη μέρα.»

    Φίλιππος Γλύξμπουργκ - Nina Flohr: Από την Ιθάκη, στο St.Moritz και σύντομα στη Μητρόπολη

    Και τι γράφει για τον Φίλιππο Γλύξμπουργκ με κάθε αφορμή που δίνεται στους ερωτευμένους για μια ακόμη υπενθύμιση, μαζί και δημόσια δήλωση, ανάμεσα στα τρυφερά ενσταντανέ με τις κόκκινες καρδιές;

    «Ανακάλυψα τον κόσμο μου σε σένα… Αγαπημένε μου Φίλιππε. Σε αγαπώ σήμερα, θα σε αγαπώ αύριο και παντοτινά. Μας κάνεις πιο ευτυχισμένους, καλύτερους και πιο δυνατούς. Ανυπομονώ να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας μαζί».

    Λευκό και μπλε, εξωτικό πράσινο, φτερά, βραβεία, στέμματα, πολυτέλεια, σεβασμός στην ιστορία και στην παράδοση, love story πάνω από τα σύννεφα… Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;

    Διαβάστε επίσης;

    Χόλιγουντ καλεί Ελλάδα… Ο Antonio Banderas φεύγει, ο Sylvester Stallone έρχεται

    Αυτός είναι ο Έλληνας που είναι πιο πλούσιος και από τον Σπύρο Λάτση



    ΣΧΟΛΙΑ