• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Η περιουσία του και οι κληρονόμοι

    • NewsRoom


    Σε ηλικία 99 ετών απεβίωσε ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου αφήνοντας πίσω του τέσσερα παιδιά, οκτώ εγγόνια και οκτώ δισέγγονα, μαζί με μια αμύθητη περιούσια.

    Μετά τον θάνατό του, τα βρετανικά Μέσα έσπευσαν να αναλύσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Φιλίππου, αλλά και ποιοι θα είναι οι κληρονόμοι του.

    Ως σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε εισόδημα από το Sovereign Grant, 359.000 λίρες ετησίως. Δεν έχει γίνει γνωστό αν συνέχισε να εισπράττει αυτό τον μισθό μετά το 2017 που παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα, αλλά συνέχισε να έχει πρόσβαση σε εισοδήματα που προσωπική περιουσία, γη και ακίνητα.

    Μαζί με τη βασίλισσα μοιράζονταν μετοχές και γη που απέκτησε εκείνη από τη δική της οικογένεια, όπως είναι το κάστρο Balmoral και η κατοικία του Sandringham.

    Εφόσον πρόκειται για κοινά περιουσιακά στοιχεία του Φιλίππου και της Ελισάβετ, θεωρείται ότι η βασίλισσα είναι εκείνη που συνεχίζει να τα διατηρεί, ωστόσο, στη συνέχεια εικάζεται ότι θα μοιραστούν στα τέσσερα παιδιά του, Κάρολο, Άννα, Άντριου και Εδουάρδο.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Celebrity Net Worth, το χρηματικό ποσό της συνολικής του περιουσίας μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, όταν και έφυγε από τη ζωή, άγγιζε τις 24 εκατομμύρια λίρες.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο πρίγκιπας Χάρι εξήρε τον Φίλιππο για την «αφοσίωσή του στη γιαγιά», βασίλισσα Ελισάβετ

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Το συγκινητικό «αντίο» των παιδιών του, Καρόλου, Άννας και Άντριου

    Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου: Η δύναμη μιας βασίλισσας



    ΣΧΟΛΙΑ