• LIFE&STYLE

    Ο πρίγκιπας Χάρι εξήρε τον Φίλιππο για την «αφοσίωσή του στη γιαγιά», βασίλισσα Ελισάβετ

    • NewsRoom
    Πρίγκιπας Χάρι

    Πρίγκιπας Χάρι


    Ο πρίγκιπας Χάρι εξήρε τον παππού του πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς προσέφερε απαράμιλλη αφοσίωση στη βασίλισσα Ελισάβετ, τη «γιαγιά» του, ενώ τόνισε ότι θα λείψει έντονα στη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με την επιστροφή του στη Βρετανία από τις ΗΠΑ, ενόψει της κηδείας του Φιλίππου το προσεχές Σάββατο, ο Χάρι τόνισε πως ο δούκας του Εδιμβούργου υπήρξε ένας άνδρας υψηλού «καθήκοντος, τιμής και με πολύ χιούμορ». «Στάθηκε βράχος στο πλευρό της Αυτής Μεγαλειότητας, της βασίλισσας, με απαράμιλλη αφοσίωση, στα 73 χρόνια του γάμου τους και ενώ θα μπορούσα να συνεχίσω, γνωρίζω ότι τώρα θα έλεγε σε όλους εμάς, με μια μπίρα στο χέρι, “τελειώνετε!”», αναφέρει ο Χάρι.

    «Επομένως, παππού, σε ευχαριστώ για την υπηρεσία σου, την αφοσίωσή σου στη γιαγιά και που πάντα ήσουν ο εαυτός σου». «Η Μέγκαν, ο Άρτσι κι εγώ (όπως και η δισέγγονή σου, που πρόκειται να γεννηθεί) θα κρατάμε ένα ιδιαίτερο μέρος για εσένα στις καρδιές μας», λέει ο Χάρι. Λίγο πριν, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βασιλικού θρόνου, χαιρέτισε τον «παππού» του πρίγκιπα Φίλιππο για την ευσυνείδητη υπηρεσία του στο στέμμα, υπογράμμισε, όμως, ότι ο εκλιπών δούκας θα ήθελε τα μέλη της βασιλικής οικογένεια να συνεχίσουν αυτό που κάνουν.

    Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον απέτισε φόρο τιμής ενώπιον του βρετανικού κοινοβουλίου στον Φίλιππο. «Προσέφερε μια συγκεκριμένη υπηρεσία την οποία, όπως εγώ πιστεύω, εμείς στη Βουλή (των Κοινοτήτων) γνωρίζουμε πως στις καρδιές μας ήταν η σπουδαιότερη από όλες: η αδιάκοπη αγάπη που έδωσε στην Αυτή Μεγαλειότητα τη βασίλισσα, ως υποτελής με όλο του το είναι, όπως ο ίδιος είπε κατά την ενθρόνισή της. Την υποστήριζε καθόλη τη διάρκεια αυτής της φανταστικής δεύτερης Ελισαβετιανής εποχής, της πιο μακράς έως σήμερα ηγεμονίας σε οποιαδήποτε μοναρχία στην ιστορία μας», είπε ο Τζόνσον ενώπιον των βουλευτών.

    Οι Βρετανοί βουλευτές τήρησαν ενός λεπτού σιγής στη μνήμη του πρίγκιπα Φιλίππου.

    Διαβάστε επίσης:

    Στο Λονδίνο ο πρίγκιπας Χάρι για την κηδεία του παππού του, πρίγκιπα Φιλίππου

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Το συγκινητικό «αντίο» των παιδιών του, Καρόλου, Άννας και Άντριου

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Πώς έφυγε από την Ελλάδα μέσα σε ένα χαρτόκουτο

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ