• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Το συγκινητικό «αντίο» των παιδιών του, Καρόλου, Άννας και Άντριου

    • NewsRoom


    Σε πένθος έχει βυθιστεί η Βρετανία, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου, με τα παιδιά του, πρίγκιπες Κάρολο, Άννα και Άντριου να μιλούν για τον πατέρα τους με λόγια αγάπης και θαυμασμού.

    Η πριγκίπισσα Άννα, μοναχοκόρη και δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Φιλίππου και της βασίλισσας Ελισάβετ, η οποία έτρεφε τεράστια αδυναμία στον πατέρα της αφού μοιράζονταν πολλά μεταξύ τους έγραψε ένα συγκινητικό κείμενο εις μνήμην του πατέρα της.

    Στο μήνυμά της, η 70χρονη πριγκίπισσα Άννα γράφει: «Ξέρεις ότι θα συμβεί, αλλά δεν είσαι ποτέ έτοιμος. Ο πατέρα μου υπήρξε δάσκαλός μου, υποστηρικτής μου και κριτής μου, αλλά πάνω απ’ όλα είναι το παράδειγμα του για τη ζωή που έζησε καλά και υπηρετώντας το κοινό καλό, αυτό που θα ήθελα να μιμηθώ.

    Η ικανότητά του να συμπεριφέρεται σε κάθε άνθρωπο ως μια οντότητα με τα δικά του δικαιώματα και τις δικές του δεξιότητες διαφαίνεται σε όλες τις οργανώσεις στις οποίες μετείχε. Θεωρώ ως τιμή και προνόμιο το ότι μου ζητήθηκε να ακολουθήσω τα βήματά του και με ευχαρίστηση τον κρατούσα ενήμερο για κάθε δραστηριότητά τους. Ξέρω πόσα πολλά σήμαινε γι’ αυτούς, στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε όλη την Κοινοπολιτεία και τον κόσμο.

    Θα ήθελα να τονίσω πόσο πολύ η οικογένειά μου εκτιμά τα μηνύματα και τις αναμνήσεις τόσων ανθρώπων.

    Θα μας λείψει, αλλά η κληρονομιά του μας εμπνέει όλους».

    Το μήνυμα της πριγκίπισσας Άννας:

    Από την πλευρά του ο πρωτότοκος γιος και διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, σε σύντομη δήλωσή του ανέφερε ότι:

    «Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ο πατέρας μου λείπει πάρα πολύ στην οικογένειά μου και σε εμένα. Ο αγαπημένος μου μπαμπάς ήταν ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος, ο οποίος πιστεύω θα έμενε κατάπληκτος από τις αντιδράσεις και τα συγκινητικά πράγματα που ειπώθηκαν γι’ αυτόν».

    Με τη σειρά του, ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος είναι και ο αγαπημένος γιος της βασίλισσας δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Νομίζω ότι ο τρόπος που μπορώ να το θέσω, είναι ότι χάσαμε σχεδόν, τον παππού του έθνους.

    Ο πρίγκιπας Άντριου πρόσθεσε πως η βασίλισσα το περιγράφει ως την απώλεια που έχει προκαλέσει ένα μεγάλο κενό στη ζωή της.

    Σημειώνεται ότι η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου στο παρεκκλήσι του Αγ. Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ.

    Θα προηγηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα.

    Οι παρευρισκόμενοι, λόγω πανδημίας, δεν θα υπερβαίνουν τους 30 και αναμένεται όλα τα μέλη να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

    Διαβάστε επίσης:

    Πρίγκιπας Άντριου: Η βασιλική οικογένεια βιώνει μία μεγάλη αίσθηση απώλειας

    Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου: Η δύναμη μιας βασίλισσας

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Πώς έφυγε από την Ελλάδα μέσα σε ένα χαρτόκουτο



    ΣΧΟΛΙΑ