• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Αυτή είναι η επίσημη αιτία θανάτου του

    • NewsRoom


    Το φως της δημοσιότητας είδε το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου του πρίγκιπα Φιλίππου, Δούκα του Εδιμβούργου και συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος απεβίωσε την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, βυθίζοντας σε θλίψη την οικογένειά του και τη Μεγάλη Βρετανία.

    Τα προβλήματα υγείας που είχε ο πρίγκιπας Φίλιππος τους τελευταίους μήνες της ζωής του ήταν γνωστά, καθώς είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ο 99χρονος Φίλιππος εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο στις 16 Φεβρουαρίου λόγω συμπτωμάτων «λοίμωξης», πριν μετακινηθεί δυο εβδομάδες μετά στο St. Bartholomew, για να υποβληθεί σε εξετάσεις και, αργότερα, σε επέμβαση στην καρδιά του.

    Τον περασμένο μήνα, όμως, ο Φίλιππος δεν άντεξε, με το Παλάτι του Μπάκιγχαμ να ανακοινώνει ότι ο Δούκας του Εδιμβούργου πέθανε «ειρηνικά», σε ηλικία 99 ετών. Πλέον αποκαλύφθηκε το πιστοποιητικό θανάτου του, στο οποίο αναγράφεται ως αιτία θανάτου το «γήρας».

    Το πιστοποιητικό φέρει την υπογραφή του Σερ Χιου Τόμας, επικεφαλής γιατρός της βασιλικής οικογένειας. Η περιγραφή «γήρας» ως αιτία θανάτου γίνεται αποδεκτή εάν ο ασθενής είναι άνω των 80 ετών και εάν ο γιατρός φροντίζει προσωπικά τον ασθενή για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρατηρώντας μια σταδιακή εξασθένηση.

    Υποδηλώνει επίσης, ότι δεν υπήρχε άλλη αναγνωρίσιμη ασθένεια ή τραυματισμός που συνέβαλε στο θάνατο, συμπεριλαμβανομένου του καρδιακού προβλήματος που τον ανάγκασε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λίγες εβδομάδες πριν πεθάνει, σύμφωνα με την Daily Telegraph, η οποία έλαβε το πιστοποιητικό.

    Ο θάνατος του πρίγκιπα Φιλίππου καταγράφηκε στο αρχείο του βασιλικού δήμου του Ουίνδσορ από τον ιδιωτικό γραμματέα του, Άρτσι Μίλερ Μπεϊκγουέλ, στις 13 Απριλίου, τέσσερις ημέρες μετά τον θάνατό του.

    Βασίλισσα Ελισάβετ και Πρίγκιπας Φίλιππος

    Στο πιστοποιητικό γίνεται αναφορά στις ελληνικές ρίζες του, καθώς αναφέρεται το πλήρες όνομά του: «Η Αυτού Υψηλότητα πρίγκιπας Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου, γνωστός ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας παλαιότερα γνωστός ως Φίλιππος Μαουντμπάτεν».

    Το πιστοποιητικό αναφέρει, επίσης, το επάγγελμά του ως «Αξιωματικός Ναυτικού» ενώ ως δεύτερο επάγγελμα αναφέρεται ως «σύζυγος της Αυτού Μεγαλειότητας βασίλισσας Ελισάβετ Β’».

    Διαβάστε επίσης:

    Μέγκαν Μαρκλ: Κυκλοφόρησε το εξώφυλλο του πρώτου βιβλίου της

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Πώς έφυγε από την Ελλάδα μέσα σε ένα χαρτόκουτο

    Φίλιππος, δούκας του Εδιμβούργου: Η δύναμη μιας βασίλισσας

    Πρίγκιπας Φίλιππος: Συγκινητικό το τελευταίο αντίο



    ΣΧΟΛΙΑ