• LIFE&STYLE

    Πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ: Σε καραντίνα στον Καναδά λόγω κορονοϊού – Τα αυστηρά μέτρα και η ανησυχία για την βασίλισσα

    • NewsRoom

    Μέγκαν Μαρκλ και Πρίγκιπας Χάρι


    Απομονωμένοι σε πολυτελή έπαυλη στο Βανκούβερ του Καναδά βρίσκονται η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι, οι οποίοι πρόλαβαν να αποχωρήσουν από την Μεγάλη Βρετανία πριν την έξαρση του κορονοϊού.

    Πρόσφατα το βασιλικό ζευγάρι βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου πραγματοποίησε τις τελευταίες υποχρεώσεις, πριν το επίσημο Megxit στις 31 Μαρτίου.

    Η πανδημία του κορονοϊού, όμως, έχει προκαλέσει ανησυχία και έντονο προβληματισμό τόσο στην Μέγκαν όσο και στον Χάρι, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής DailyMail, αισθάνεται «αβοήθητος» και «ανίκανος», καθώς ανησυχεί για την υγεία της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ και του πατέρα του, πρίγκιπα Καρόλου.

    «Η Μέγκαν είπε ότι είναι ευγνώμονες, ειδικά ο Χάρι, που μπόρεσαν να περάσουν χρόνο με την οικογένειά του πριν ξεκινήσει όλη αυτή η παραφροσύνη», δήλωσε στην DailyMail, στενός φίλος της Δούκισσας.

    «Ο Χάρι έχει έρθει σε επαφή με τον πατέρα του και τη γιαγιά του. Τους παρότρυνε να παραμείνουν ασφαλείς και να λάβουν πρόσθετες προφυλάξεις», συμπλήρωσε ο ίδιος.

    Όπως είναι φυσικό, η Μέγκαν Μαρκλ έχει λάβει αυστηρά μέτρα στην έπαυλη, όπου διαμένουν προκειμένου να μην κολλήσουν τον ιό και έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στην ομάδα του προσωπικού της που πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα.

    Μέγκαν Μαρκλ, πρίγκιπας Χάρι

    Στα μέτρα περιλαμβάνονται η χρήση γαντιών λάτεξ μιας χρήσης, που πρέπει να φορούν όλοι όσοι κάνουν εργασίες εκτός σπιτιού, όπως είναι τα ψώνια.

    Είναι υποχρεωτικό να ακολουθούν όλοι ένα αυστηρό πρωτόκολλο υγιεινής προκειμένου να μείνουν ασφαλείς από τον κορονοϊό, ενώ μόνο επιλεγμένα άτομα μπορούν να έρχονται σε επαφή με το ζευγάρι, αλλά και τον γιο τους Άρτσι.

    Παρά την καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί, ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια, αλλά ήδη συνεργάζονται με ειδικούς προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια στον κόσμο, καθώς θεωρούν ότι η πανδημία αποτελεί, επίσης, μια κρίση ψυχική υγείας.

    Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το ζευγάρι νιώθει υποχρέωση να βοηθήσει.

    Ειδικότερα, το βασιλικό ζευγάρι εργάζεται με μία μη κερδοσκοπική οργάνωση για να δημιουργήσουν ένα είδος ηλεκτρονικού συστήματος υποστήριξης για τα πιο ευάλωτα άτομα, όπως οι νέες μητέρες που πάσχουν από επιλόχια κατάθλιψη.

    «Οι άνθρωποι που στερούνται συστημάτων υποστήριξης χρειάζονται διαβεβαίωση ότι δεν είναι μόνοι», πιστεύει η Μέγκαν.

    «Είναι επιμελής να μην αγγίζει το πρόσωπό της και να πλένει τα χέρια της», αναφέρει η ίδια πηγή.

    «Είπε ότι ο πανικός δεν θα κάνει κανένα καλό. Δεν είναι απλώς μία επιλογή στο σπιτικό της. Δεν θέλει ο Άρτσι να δεχθεί κάθε περιττό στρες ή ένταση. Το σπίτι της είναι το ιερό της και είναι ένας τόπος ειρήνης και ηρεμίας», συμπληρώνει.

    Όσο για το ταξίδι της Μέγκαν και του Χάρι στην Μεγάλη Βρετανία, η ίδια πηγή δήλωσε πως:

    «Ήταν μια επιβεβαίωση ότι έκαναν τη σωστή επιλογή να διαλέξουν χωριστούς δρόμους. Δεν υπάρχει ζεστασιά ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας και θέλει να μεγαλώσει τον Άρτσι σε ένα σπίτι γεμάτο γέλιο και χαρά και πολλές αγκαλιές».

    «Είναι ακόμα παράξενο για εκείνη που κανείς δεν κάνει αγκαλιές και ότι όλοι είναι τόσο νευρικοί, ειδικά η Κέιτ και είναι προφανές ότι η Κέιτ και ο Ουίλιαμ δεν εγκρίνουν τις επιλογές τους. Θα μπορούσατε να «κόψετε» την ένταση με ένα μαχαίρι. Η Κέιτ μόλις που την κοίταξε και η αλληλεπίδρασή τους διατηρήθηκε στο ελάχιστο», καταλήγει φίλος της Μέγκαν μιλώντας στην DailyMail.

    Στη Μεγάλη Βρεατανία ο κορονοϊός καλπάζει με 1.950 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 71 νεκρούς την Τρίτη, ενώ το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε πως η 93χρονη βασίλισσα θα αυτοαπομονωθεί στο κάστρο του Ουίνδσορ.



    ΣΧΟΛΙΑ