• LIFE&STYLE

    Πώς θα χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα

    χαλάρωση


    Επιτέλους, φθάσατε σπίτι, μετά από μια κουραστική ημέρα και το μόνο που θέλετε είναι να χαλαρώσετε. Πώς θα το κάνετε όταν έχετε τόσες υποχρεώσεις και δουλειές σπιτιού; Πώς θα χαλαρώσετε όταν έχετε να διαβάσετε τα παιδιά και να πάτε και σούπερ μάρκετ;

    Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να προγραμματιστείτε. Να ορίσετε μια φορά την εβδομάδα να πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ, να ορίσετε μια άλλη μέρα μέσα στην εβδομάδα που θ΄ασχοληθείτε με το σίδερο ή τις άλλες δουλειές του σπιτιού και το πιο σημαντικό; Να μιλήσετε στην οικογένειά σας ώστε ο καθένας μέσα στο σπίτι να είναι υπεύθυνος για το δωμάτιό του, τα ρούχα του και  τα πράγματά του ώστε να μην επικρατεί ακαταστασία παντού.

    Όσο για τα διαβάσματα των παιδιών; Φυσικά, δεν τελειώνουν ποτέ, όμως πρέπει να ορίσετε χρονοδιάγραμμα. Μέχρι κάποια ώρα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα μαθήματά τους, ώστε κι εσείς μετά να μπορέσετε να χαλαρώσετε πραγματικά.

    Έφθασε λοιπόν η στιγμή της χαλάρωσης. Τι πρέπει να κάνετε:

    1. Κλείστε τα τηλέφωνα: Βάλτε στο αθόρυβο το κινητό σας τηλέφωνο και μην το σηκώσετε ακόμη κι αν το βλέπετε από μακριά να…αναβοσβήνει.

    2. Φτιάξτε ατμόσφαιρα: Ανάψτε μερικά κεριά όχι μόνο για… ατμόσφαιρα αλλά γιατί θα σας βοηθήσουν κοιτώντας τα να χαλαρώσετε.

    κεριά

    3. Καθίστε ή ξαπλώστε αναπαυτικά, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και μην κάνετε απολύτως τίποτα: Επικεντρωθείτε σ΄αυτό που νιώθετε. Αφήστε τις σκέψεις να περνούν από το μυαλό σας, μην τις διώχνετε. Κοιτάξτε τη φλόγα του κεριού με μισόκλειστα μάτια. Αναπνέετε αργά. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Αυτό είναι μια αρχή για διαλογισμό.

    4. Σκεφτείτε κάτι φανταστικό: Ένα ήρεμο τοπίο κι εσείς μέσα σ΄αυτό. Χαλαρώστε νιώθοντας πως είστε εκεί.

    ξεκουραση

    5. Mπείτε στη μπανιέρα: Αν θέλετε ή μάλλον αν δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε έτσι, γεμίστε το μπάνιο σας με χλιαρό νερό και  άλατα και βυθιστείτε στη μπανιέρα σας. Τρίψτε το σώμα σας με ένα σφουγγάρι για να βγάλετε από πάνω σας την κούραση της ημέρας. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα μπάνιο αποτοξίνωσης dettox.

    6. Περιποιηθείτε το σώμα σας: Βάλτε κρέμα στο σώμα σας, απλώστε το και νιώστε πως το αγαπάτε.

    μπάνιο χαλάρωσης

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα μετατρέψετε το μπάνιο σας σ΄ένα μικρό spa χαλάρωσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέντε καθημερινά λάθη που μας στερούν τη χαρά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς θα βελτιώσετε τη σχέση σας με τον/ην σύντροφό σας



    ΣΧΟΛΙΑ