• LIFE&STYLE

    Πέντε καθημερινά λάθη που μας στερούν τη χαρά

    • NewsRoom


    Κακές συνήθειες δεν είναι μόνο το κάπνισμα και το ποτό. Κακές είναι και οι συνήθειες που μας στερούν τη χαρά και μας γεμίζουν με άγχος και στρες. Τα λάθη όμως είναι για να μαθαίνουμε από αυτό και να μην τα αφήνουμε να μας κυριεύουν. Άλλωστε όταν σταματάμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη, έρχονται στη ζωή μας όλα τα σωστά. Να μερικές συνήθειες που πρέπει να τις αφήσετε γρήγορα πίσω σας, για να νιώσετε καλύτερα.

    1. Να μην εξωτερικεύετε όλη την πίεση που αισθάνεστε
    Είστε άνθρωπος ερμητικά κλεισμένος στον εαυτό του και ακόμη και οι άνθρωποι που σας γνωρίζουν μια ζωή δυσκολεύονται να πουν με σιγουριά τι σκέφτεστε και πώς αισθάνεστε; Ίσως ήρθε η στιγμή να χαλαρώσετε και να μοιραστείτε με τους ανθρώπους γύρω σας τις χαρές και τις λύπες της ζωής. Ανοιχτείτε, αποκαλύψτε τις σκέψεις σας και -γιατί όχι;- ζητήστε βοήθεια. Η βοήθεια του ενός προς τον άλλον είναι βασικό στοιχείο της ανθρώπινης υπόστασής μας, απαραίτητο για την ψυχική μας υγεία.

    2. Να κυνηγάτε την τελειότητα
    Πότε ήταν η πρώτη φορά που αναπολούσατε κάτι με την καρδιά σας; Αν δυσκολεύεστε να θυμηθείτε το πότε, τότε είστε από τους πολλούς ανθρώπους που ζουν μονίμως στην πρίζα. Δώστε το δικαίωμα στον αυτό σας να μην είναι συνεχώς τέλειος και αλάνθαστος. Μην ξεχνάτε να επιβραβεύετε πού και πού τον εαυτό σας για όλα αυτά τα υπέροχα που έχετε καταφέρει. Αυτό θα του δώσει ώθηση να πάει παρακάτω και να πετύχετε ακόμη περισσότερα.

    3. Να είστε μονίμως υπ’ ατμόν
    Το καθημερινό τρέξιμο και οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας έχουν ως συνέπεια να χάνουμε την επαφή μας με τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας αλλά και τον εαυτό μας. Γεμίζοντας μέχρι τελικής πτώσης το καθημερινό μας πρόγραμμα και ξεγελώντας τον εαυτό μας ότι ξεκουραζόμαστε την ώρα του ύπνου, στερούμαστε έναν από τους πιο σημαντικούς τρόπους χαλάρωσης: της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης με τους αγαπημένους μας αλλά και της περισυλλογής. Μόνο έτσι θα κάνετε ένα πραγματικά ωφέλιμο διάλειμμα προκειμένου να ανασυντάξετε τις σκέψεις σας και να προχωρήσετε.

    Διαβάστε τη συνέχεια και άλλα δύο λάθη στο www.womanow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πέντε λόγοι που κάνουν μια γυναίκα να απιστήσει, σύμφωνα με μια ειδικό

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα κάνετε σεντόνια και πετσέτες να μυρίζουν υπέροχα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τρεις ιδέες για να δημιουργήσετε την απόλυτη ρομαντική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας



    ΣΧΟΛΙΑ