• LIFE&STYLE

    Πωλείται το «παλάτι» του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα

    • NewsRoom
    Γιάννης Κούστας Σοφία Γιαννικοπούλου

    Ο Γιάννης Κούστας με την πρώην σύζυγό του, Σοφία, σε παλιότερες στιγμές


    Προς πώληση έναντι μόλις 3,8 εκατομμυρίων ευρώ βγαίνει η πολυτελής επαύλη του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα και της πρώην συζύγου του, Σοφίας Γιαννικοπούλου.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Espresso, πρόκειται για το «παλάτι» του πρώην ζευγαριού, που βρίσκεται στην περιοχή της Γλυφάδας και στο οποίο η Σοφία Γιαννικοπούλου είχε ζήσει εφιαλτικές στιγμές στα χέρια ληστών.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα ξεναγήθηκε στην έπαυλη ένας ενδιαφερόμενος αγοραστής.

    Όπως είχε εκτιμηθεί, το ανάκτορο με εμβαδόν 1.000 τ.μ. αξίζει το χρηματικό ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Βρίσκεται επί της οδού Αγίου Γερασίμου και άνοιξε τις πόρτες του σε έναν επιχειρηματία ιδιοκτήτη ΚΤΕΟ προκειμένου να αξι­ολογήσει τι αγοράζει.

    Σε αυτό το πανάκριβο οί­κημα με την ιδιωτική φύλαξη, την υπέροχη θέα, τα έργα τέ­χνης, τα πανάκριβα αντικεί­μενα, τη χολιγουντιανή αρ­χιτεκτονική και τη ζεν ατμό­σφαιρα κανείς δεν θα μπορούσε να αντισταθεί, αν οι τραπεζικές καταθέσεις του το επέτρεπαν.

    Στις συζητήσεις που ακολούθησαν μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλευρών, ιδιοκτήτριας και αγοραστή, όλα έδειχναν πως η μετα­βίβαση ήταν σε καλό δρόμο. Ωστόσο, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, η πώληση δεν προχώρησε.

    «Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τα πράγματα χάλασαν. Μια αναπνοή από την εκχώρηση του ακινή­του στον επιχειρηματία και όλα τινάχτηκαν στον αέρα», είπε στην εφημερίδα πρόσωπο από το στε­νό περιβάλλον της πρώην ηθοποιού.

    Όπως έχει παραδεχτεί σε φιλικά της πρόσωπα η Σοφία Γιαννικοπούλου, ένας από τους βασικούς λόγους που την οδήγη­σαν στην απόφαση της να πουλήσει το σπίτι ήταν οι εφιαλτικές στιγμές που βίωσε πριν από ενάμιση χρό­νο, όταν βρέθηκε στα χέρια κακοποιών, που εισέβα­λαν στο εσωτερικό με σκοπό να τη ληστέψουν.

    Ο τρό­μος που βίωσε μαζί με τις κόρες της και το υπηρετικό προσωπικό αυτά τα μαρτυρικά λεπτά έχουν στοιχειώ­σει από τότε το μυαλό της, με αποτέλεσμα να ζει ξανά και ξανά τις εφιαλτικές στιγμές.

    Στις καταθέσεις της η πρώην σύζυγος του γνω­στού εφοπλιστή Γιάννη Κούστα είχε αποκαλύψει λε­πτό προς λεπτό όσο είχαν συμβεί τα ξημερώματα της 29ης Μαρτίου 2018, όταν οι τρεις ένοπλοι κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στο σπί­τι της στην οδό Αγίου Γερα­σίμου στη Γλυφάδα, άγνω­στο πώς.

    Οι εισβολείς, που μιλούσαν ελληνικά, ακινητο­ποίησαν πρώτα τον οικιακό βοηθό και ης δύο κόρες της και στη συνέχεια ανάγκασαν την ίδια με απειλές να ανοίξει τα χρηματοκιβώτια που υπήρχαν στο σπίτι.

    Έτσι, άρ­παξαν από αυτά μετρητά συνολικού ύψους 250 χιλιάδων ευρώ, αλλά και κοσμήματα, των οποίων η αξία ανέρ­χεται σε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τη Σοφία Γιαννικοπούλου!

    Στο σπίτι, σύμφωνα με την Αστυ­νομία, δεν υπήρχαν σημάδια παραβίασης, ενώ η ει­σβολή είχε καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα πα­ρακολούθησης.



    ΣΧΟΛΙΑ