• LIFE&STYLE

    Ποιος είπε ότι η επιτυχία θέλει πτυχία

    • NewsRoom


    Τα μεγάλα μυαλά φαίνεται πως δεν χρειάζονται την απόκτηση πτυχίων. Η κατοχή τίτλων σπουδών τελικά δεν συνεπάγεται και με αυτόματη επιτυχία. Εμείς θα εξετάσουμε και θα δούμε τις ιστορίες μερικών διάσημων προσώπων που έφτασαν στην κορυφή της επιτυχίας χωρίς να έχουν ορισμένοι ούτε καν απολυτήριο λυκείου.
    Steve Jobs
    Ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της παγκόσμιας οικονομίας δεν ήταν άλλος από τον εκλιπών Steve Jobs. O διάσημος συνιδρυτής της Apple παράτησε τις σπουδές του στο Reed College στο Πόρτλαντ του Όρεγκον μόλις έξι μήνες μετά από την εγγραφή του. Όπως φάνηκε στην περίπτωση του δεν χρειάστηκε ποτέ κάποιο πτυχίο για να φέρει την επανάσταση στον κόσμο των υπολογιστών και της τεχνολογίας.
    Richard Branson
    Από μικρό παιδί φαίνεται να μην συμπαθούσε και πολύ το σχολείο ο  συν-δημιουργός της Virgin Group Richard Branson, ο οποίος εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία μόλις των 16 ετών. Η αξία της εταιρίας του βέβαια στο διαδίκτυο, υπολογίζεται στα σχεδόν 5.5 δισεκατομμύρια δολ. από τον Νοέμβριο του 2014.
    Ralph Lauren
    Ένας από τους σημαντικότερους κολοσσούς της παγκόσμιας σκηνής στον χώρο της μόδας, ειδικότερα στις Η.Π.Α, δεν είναι άλλος από τον διάσημο σχεδιαστή Ralph Lauren. Ο ιδρυτής και επικεφαλής της διάσημης αλυσίδας ρούχων,άφησε τις σπουδές του το 1960 στο αμερικάνικο κολέγιο Baruch στο οποίο φοιτούσε στον τομέα των επιχειρήσεων. Όπως έδειξε η συνέχεια του όμως, η γνώση του για τις επιχειρήσεις ήταν έμφυτη καθώς ο ίδιος άρχισε να σχεδιάζει τα διάσημα polo μπλουζάκια του από τα οποία ξεκίνησε η τεράστια καριέρα του.
    Mark Zuckerberg
    Από την λίστα αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg. Ο ταλαντούχος νέος που δημιούργησε ένα παγκόσμιο φαινόμενο στο κόσμο των social media, το οποίο έγινε και ταινία το ” Social Networking”, παράτησε μια για πάντα στις σπουδές του στο διάσημο πανεπιστήμιο του Harvard για να αφιερωθεί εξ ολοκλήρου στο τεράστιο έργο που προετοίμαζε.
    James Ford
    Ένας ακόμη μεγάλος επιχειρηματίας με ανάλογη ιστορία έρχεται από το παρελθόν, ο εκλιπών James Ford, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της τεράστιας παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, ο οποίος δεν ολοκλήρωσε ποτέ τις σπουδές του, αλλά για την ακρίβεια δεν πήγε ποτέ.
     
    Subhash Chandra
    Τέλος, ένας ακόμη μεγάλος καινοτόμος που σταμάτησε την εκπαιδευτική του μόρφωση με το πέρας της βασικής εκπαίδευσης είναι ο Ινδός πρόεδρος του Essel Group Subhash Chandra . Μεγάλο επίτευγμα του οποίου αποτελεί και η δημιουργία του πρώτου δορυφορικού καναλιού της χώρας το Zee Tv ήδη από το 1992.



    ΣΧΟΛΙΑ