• LIFE&STYLE

    Η παντοκρατορία της Apple κινδυνεύει από το Facebook και την Google;

    • NewsRoom

    Tim Cook, διευθύνων σύμβουλος της Apple


    H πραγματική επανάσταση δεν γίνεται κάπου εκεί έξω αλλά στα … μηνύματα ή πιο γνωστά ως texting  μέσω messenger. Εταιρίες όπως Facebook και  Google έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου ευρηματικότητας για να επιδείξουν τον πιο τελειοποιημένο τρόπο ανταλλαγής μηνυμάτων που θα μπορούσε να ξεπεράσει οποιαδήποτε σύγχρονο Αpp της ΑppleΗ  Wall Street Journal ανακοίνωσε ότι η Google επεξεργάζεται ένα νέο chat όπου ο χρήστης όχι μόνο θα μπορεί να μιλάει με μηνύματα αλλά θα μπορεί να χειρίζεται ταυτόχρονα στιγμιαία μηνύματα.

    Μοιάζει να θέλει να μιμηθεί ή και να εξελίξει ίσως το Facebook Messenger , που είναι μία εφαρμογή του συγκεκριμένου κοινωνικού δικτύου, που σου επιτρέπει να κλείσεις τα εισιτήρια σου, τραπέζι σε εστιατόριο ή ακόμα να κάνεις και τα ψώνια σου μέσω γραπτών μηνυμάτων!

    facebook messenger app store

    Ίσως μάλιστα η Apple δεν θα πρέπει να υποτιμά αυτήν την προσπάθεια και να αρχίσει να ιδρώνει για να καταφέρει να τους περάσει.

    Μη ξεχνάμε άλλωστε ότι η στρατηγική της επιτυχίας της  Apple, τα τελευταία χρόνια, έχει βασιστεί στις έξυπνες εφαρμογές που έχουν εγκαταστημένα τα iphone.Ποιοτικές αναλύσεις δείχνουν ότι η Apple παραμένει στο θρόνο της πρώτης εταιρίας υψηλής τεχνολογίας όχι μόνο εξαιτίας των iphone αλλά και των εφαρμογών του.Οι γκατζετάκηδες έχουν μανία με τα νέα App και κυνηγούν να αποκτήσουν ό,τι νέο κυκλοφορεί.Σύμφωνα με αυτές τις αναλύσεις το 30%  της συνεχούς ανόδου των πωλήσεων της εταιρίας, οφείλεται στο App Store.

    TEXTING 2

    Από τη στιγμή που ο χρήστης έχει μία σειρά από App θα θελήσει να αναβαθμίσει το iphone για να τις εγκαταστήσει παρά να ξεκινήσει από την αρχή αγοράζοντας νέο Android. H νέα μανία με τα  chat apps αποτελούν ένα εναλλακτικό μονοπάτι, τόσο για τους δημιουργούς των εφαρμογών όσο και για τους πελάτες.

    Η ιδέα είναι απλή και εφαρμόζεται από πολλά κοινωνικά δίκτυα εκτός, προς το παρόν,  του Facebook. Ο χρήστης -την ώρα που συνομιλεί μέσω messenger-μπορεί να κάνει τις αγορές του χωρίς να κλείσει το chat.Oι εφαρμογές εμφανίζονται στο chatroom και η ταυτόχρονη διαδικασία συνομιλίας και εφαρμογής δεν μπλοκάρει το σύστημα.

    Στην Ιαπωνία, υπάρχει μία εφαρμογή το mega- popular messaging app Line που έχει τρομερή επιτυχία. Σε αυτήν την εφαρμογή ο χρήστης ανταλλάσσει γραπτά μηνύματα και μπορεί ταυτόχρονα να πληρώσει τους λογαριασμούς του και να καλέσει ταξί!

    Το πιο εντυπωσιακό, επίσης , είναι ότι δεν χρειάζεται καν να εγκαταστήσεις τις εφαρμογές.Από τη στιγμή που ο χρήστης έχει αυτού του τύπου το messenger όλες οι εφαρμογές είναι προεγκατεστημένες. Επίσης μπορούν να λειτουργήσουν σε οποιοδήποτε smart phone ή Android.

    Αυτά σίγουρα είναι συνασπαστικά νέα για τους χρήστες που βλέπουν ότι οι εταιρίες συναγωνίζονται πλέον για να του απλοποιήσουν τη ζωή του, εύκολα και προσιτά. Δεν είναι όμως καλά νέα για την Apple. Αν οι πιο φανατικοί γκατζετάκηδες επιλέξουν την Google ή το Facebook για να αγοράζουν τις νέες εφαρμογές τότε θα τις προτιμήσουν για όλες τις εφαρμογές που θα θελήσουν να αποκτήσουν.Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι η Apple θα χάσει την πρωτοκαθεδρία. Η μέχρι στιγμής εμπειρία της εταιρίας δεν είναι μεγάλη στην εξειδίκευση της ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω Messenger πόσο δε μάλλον για ταυτόχρονες λειτουργίες, πράγμα που σημαίνει ότι οι ανταγωνιστές βρήκαν φλέβα, πεδίο δόξης λαμπρό για να δράσουν.



    ΣΧΟΛΙΑ