• LIFE&STYLE

    Όλα όσα έρχονται στην καινούργια αναβάθμιση του Apple Tv τέταρτης γενιάς

    • NewsRoom


    To Αpple TV τέταρτης γενιάς ήρθε και κατάφερε να… “ζωντανέψει” την τηλεόρασή του σπιτιού μας. Η ολική μεταμόρφωση του Apple TV 4 ξεκινάει από το νέο του λειτουργικό σύστημα (tvOS) το οποίο αποτελεί εξέλιξη του iOS και έχει γραφτεί από την αρχή με σκοπό να αποτελέσει μια πλατφόρμα οικιακής ψυχαγωγίας. Η “ψυχή” της πλατφόρμας είναι φυσικά το App store, που ανοίγει νέους ορίζοντες στην χρήση της συσκευής με την δυνατότητα εγκατάστασης apps & games!

    Η Apple έχει φροντίσει για την απροβλημάτιστη σύνδεση παιχνιδιών και εφαρμογών μεταξύ iOS (iPhone, iPad και iPod touch) και tvOS και τα πρώτα παιχνίδια και εφαρμογές που παρουσιάστηκαν ήδη είναι Universal με Cloud σύστημα αποθήκευσης της προόδου. Το νέο τηλεχειριστήριο της συσκευής διαθέτει δύο φυσικά κουμπιά αλλά και touchpad παρόμοιο με το trackpad που συναντά κανείς στους φορητούς υπολογιστές της εταιρείας. Επιπλέον, διαθέτει δυνατότητα χειρισμού μέσω κινήσεων, όπως στην παιχνιδοκονσόλα Wii της Nintendo! Το νέο ασύρματο χειριστήριο χρησιμοποιεί τεχνολογία Bluetooth 4.0, έχει αυτονομία 3 μηνών (!) και η φόρτιση της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας του πραγματοποιείται μέσω του γνωστού μας Lightning connector.

    apple-iphone-6s-live-_1415-1

    Όσον αφορά το User Interface, αυτό έχει υποστεί σαρωτικές αλλαγές με κυριότερη την ολική ενσωμάτωση της ψηφιακής βοηθού Siri. Οι ομιλούντες την Αγγλική γλώσσα ή όποια άλλη γλώσσα κατανοεί το Siri* -όχι η Ελληνική δεν είναι μία από αυτές δυστυχώς, τουλάχιστον όχι ακόμη- θα μπορούν πλέον να δίνουν φωνητικές εντολές απευθείας στο Apple TV. Επίσης μέσω του Siri ο χρήστης μπορεί να ρωτήσει για πληροφορίες όπως σκορ από ματς, θερμοκρασίες (καιρό) κτλ. ενώ παρακολουθεί κάποιο show ή ταινία και να λάβει άμεση απάντηση:

    apple-iphone-6s-live-_1759

    Το νέο Apple TV 4 που βγήκε στην αγορά στα τέλη Οκτωβρίου με τιμή που ξεκινάει από τα $149 για το μοντέλο των 32GB και φτάνει τα $199 για το μοντέλο των 64GB, διαθέτει πλέον μία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε με την ονομασία tvOS 9.1. Η συγκεκριμένη αναβάθμιση περιλαμβάνει βελτιώσεις λογισμικού και προσφέρει υποστήριξη για το Apple Music, δηλαδή δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να χρησιμοποιεί το Apple Music μέσω Siri.

    Ωστόσο η αναβάθμιση tvOS 9.2 η οποία θα είναι διαθέσιμη στο κοινό στους επόμενους δύο μήνες, θα προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες. Μεταξύ αυτών θα είναι η κατηγοριοποίηση των εφαρμογών σε φακέλους, η δυνατότητα σύνδεσης πληκτρολογίου μέσω Bluetooth, η εγκατάσταση των Podcast, η διαθεσιμότητα των Apple χαρτών, η “ανάγνωση” των gif φωτογραφιών που βγάζει το iPhone 6s και πολλά άλλα.

    The 9.2 update also introduces support for Bluetooth keyboards. This is a good thing, since <a href="http://www.techinsider.io/worst-part-of-the-new-apple-tv-2016-1"target="_new">it's a major pain</a> to use the Apple TV remote for inputting text.

    tvOS 9.2 will also introduce Apple's Podcasts app to the Apple TV, so you can watch or listen to your favorite podcasts on the biggest screen in your house.

    The next Apple TV update will even support Live Photos, the feature introduced for the iPhone 6S that captures moments before and after each snap of your camera, making them into GIF-like stills.



    ΣΧΟΛΙΑ