• LIFE&STYLE

    Ο οργανισμός μας προειδοποιεί: Οικονομική κρίση και στρες βλάπτουν σοβαρά την υγεία


    Εδώ και πολλά χρόνια εχει παρατηρηθεί η πρόκληση σοβαρών νοσημάτων στους γυρω μας, ύστερα απο μια ισχυρή συναισθηματική περιπέτεια. Η έκφραση: “από την στενοχώρια έβγαλε τον καρκίνο” δεν υπηρξε λοιπόν τυχαία όλα τα χρονια. Μελέτες αποδεικνύουν πώς υπάρχει άμεση σύνδεση του στρες και της εξασθένησης του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Και οταν αυτό νοσεί; Τα επακόλουθα δυστυχως τα αντιλαμβανόμαστε κατόπιν εορτής.

    Μην αφήνετε λοιπόν να σας επηρεάζουν και να σας τρομοκρατούν όλοι αυτοί οι καθημερινοί παράγοντες που μας αποδυναμώνουν καθε μερα και καθε ωρα. Πρέπει να οχυρώσουμε τον οργανισμό μας για να αντέξουμε.

    Η οικονομική κρίση μας εχει γονατίσει, όχι μονον υλικά αλλά και συναισθηματικά , ηθικά και σωματικά. Η παγκόσμια απειλή των δεινών που συμβαίνουν μας αγχώνει. Οι ανθρώπινες σχέσεις δοκιμάζονται καθημερινά αφού πλεον δεν υπάρχει η υπομονή και η ηρεμία. Η ανησυχία και ο πανικός βάλλουν από παντού.

    Τι θα γίνει ομως αν χάσουμε την υγεία μας; Τί θα βγει εις όφελος μας; Αν δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα να υποφέρουν; Αν δουμε τον εαυτό μας να εξασθενεί και ν’ αρρωσταίνει;

    Τότε θα καταλάβουμε ότι όλο το στρες και η ανησυχία που περάσαμε ήταν οι πλέον κακοί μας σύντροφοι και συντελεστές της καταστροφής μας.

    Ξεφύγετε λοιπόν, όςο υπαρχει καιρός, γιατι ολα τα προβλήματα εφοσον είμαστε υγιείς και ζωντανοί, μπορούν να έχουν λύση… Και τελικά γιατι η Ζωή είναι ωραία και εμείς ξεχνάμε να την ζήσουμε λογω άγχους και συνεχόμενης ανασφάλειας …



    ΣΧΟΛΙΑ