• LIFE&STYLE

    Ο φόβος αδρανοποιεί!


    “Ο φόβος προκαλεί αδυναμία … Η αδυναμία…, προκαλεί αδράνεια … ” Και η μονη επίδραση σε μας είναι να γινεται η ζωή μας, πιο σκοτεινή και αδιέξοδη από ποτέ! Αυτό δεν πρεπει κανείς μας να το επιτρέψει στον εαυτό του! Χρόνια πριν είχα την τύχη να παρακολουθήσω σεμινάρια για “τον Φόβο”… Η βασική αρχη τους ήταν ότι: ” Καλείσαι να βρείς τον στόχο σου, την ευτυχία και την δημιουργία , εξω απο τα όρια σου”. Εξω απο μια στρατόσφαιρα ασφάλειας και φαινομενικής ηρεμίας.

    Καλείσαι να υπέρ νικήσεις τον φόβο που μπορεί να προκληθεί εκείνη την στιγμή, αφενός μεν εκλογικεύοντας τον, αφετέρου πιστεύοντας δυνατά οτι “ο φόβος” ειναι απλά μια αντίδραση, ενα συναίσθημα που προκαλεί ο ίδιος ο νους, η ίδια η ψυχή μας…

    Θυμάμαι ασκήσεις θάρρους και δύναμης που κάναμε, για να δούμε ότι οι φόβοι μας ήταν και είναι, μια ιδέα…οπως πχ περπατάγαμε επάνω σε γυαλιά και κάρβουνα ή λυγίζαμε μπετό βέργες αγκαλιάζοντας ο ενας τον άλλον. Ακόμη και τωρα αναρωτιέμαι, πως τα κάναμε όλα αυτά.

    Θυμάμαι τις ανησυχίες μου και τους φόβους που απέκτηςα καποια άλλη μακρινή εποχή, για πιθανά επερχόμενα κακά είτε σε μενα είτε σε ανθρωπους κοντινούς και αγαπημένους , που τους έδιωξα απλά και μονον με την λογική και την ηρεμία της επίγνωσης της ανθρώπινης φύσης μας.

    Και τωρα οι τρομερές σκηνές που ζηςαμε, οι αποκρουςτικές επιθεςεις που είδαμε, οι οποίες τερμάτισαν 100δες αθώες ψυχές, μας έφεραν αντιμέτωπους με αρνητικές και μαύρες σκέψεις για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

    Σκέψεις που δημιουργούν μια απεριόριστη ΑΔΥΝΑΜΙΑ… αδυναμία στην στήριξη του εαυτού μας και των δικών μας ανθρώπων. Αδυναμία στο να αντιμετωπίσουμε σωστά την καθε μελλοντική απειλή που θα μας παρουσιαστεί … Ακόμη και την καθε δυςκολη κατάςταςη.  Και το χειρότερο; Πιθανά ακομη και να προκαλούμε  τους ίδιους μας τους φόβους…Γιατι οπως λένε: ” ότι φοβάσαι σου έρχεται”! Και το πιστεύω απόλυτα .

    Η ΣΥΝΕΣΗ λοιπόν και η ΗΡΕΜΙΑ πρεπει να είναι οι άξονες της ζωής μας για το ΠΑΡΟΝ και το ΜΕΛΛΟΝ. Αυτές τις οδούς πρεπει να ακολουθήσουμε απο εδώ και στο εξής και όχι το συναίσθημα του Φόβου με τα όσα στραβά και αρνητικά, αυτό μας φέρει.

    Γιατί όποιος διώξει τους φόβους απο την ζωή του, μπορεί να παραμείνει σταθερός και ήρεμος και να ελέγχει την καθε δυσκολία που θα του τύχει… Όποια κ αν ειναι αυτή.

    Αυτός που κάθε φορά και σε κάθε καινούργια πρόκληση, θα μπορεί να ξεπεράσει τα όρια που θα του βάλουν οι φόβοι του; Αυτός θα παραμείνει δυνατός και ακλόνητος και θα επιβιώνει  ακομη και στις δυσχερέστερες εξωγενείς συνθήκες .



    ΣΧΟΛΙΑ