• sports

    Μυθική Σάκκαρη στα ημιτελικά του US Open για πρώτη φορά

    • NewsRoom
    Μυθική Σάκκαρη στα ημιτελικά του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της (video)

    Μαρία Σάκκαρη


    Με μια απίθανη εμφάνιση τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Μαρία Σάκκαρη νίκησε το Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις, Καρολίνα Πλίσκοβα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του US Open.

    Η Μαρία Σάκκαρη δεν άφησε πολλά περιθώρια στην αντίπαλό της, αφού «καθάρισε» το παιχνίδι στα δύο σετ (6-4, 6-4) και άφησε πίσω την Τσέχα τενίστρια.

    Μάλιστα, χαρακτηριστικό της υπεροχής της Σάκκαρη είναι το γεγονός ότι πέτυχε 22 διαδοχικούς πόντους στο τελευταίο γκέιμ του πρώτου σετ!

    Στην επόμενη φάση του US Open, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει την μόλις 18 ετών Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου. Το ματς θα πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα της Παρασκευής, ώρα Ελλάδος 4.00 το πρωί.

    Ο αγώνας θα κρίνει την πρόκριση της Σάκκαρη στον μεγάλο τελικό του διακεκριμένου αμερικανικού τουρνουά.

    Ξεπέρασε τη Δανηιλίδου η Σάκκαρη

    Οι δύο σπουδαίες τελευταίες νίκες της 26χρονης πρωταθλήτριας την ανέβασαν στην 13η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας την σπουδαία Λένα Δανηιλίδου, η οποία είχε φτάσει μέχρι την 14η κατά τη διάρκεια της καριέρας της!

    Αν νικήσει και την Βρετανίδα Έμα Ραντουκάνου και προκριθεί στον τελικό, τότε θα περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα της στην πρώτη 10άδα (θα γίνει νούμερο 10), ενώ αν κατακτήσει και το τουρνουά, θα φτάσει στο νούμερο 4!

    Μετά από αυτή την πρόκριση η Μαρία Σάκκαρη θα λάβει 675 χιλιάδες δολάρια, ενώ αν φτάσει στον τελικό θα καρπωθεί 1.250.000 δολάρια. Η κατάκτηση, δε, του τίτλου στο Flushing Meadows θα την κάνει πλουσιότερη κατά 2.500.000 εκατομμύρια δολάρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη φορά που η Μαρία προκρίνεται στα ημιτελικά του US Open και η δεύτερη φορά που βρίσκεται στην τετράδα ενός σημαντικού τουρνουά, μετά την πρόκρισή της στα ημιτελικά του φετινού Ρολάν Γκαρός.

    Δείτε βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Ιστορική νίκη για τη Μαρία Σάκκαρη – Στις 8 του US Open (video)

    Ελένη Μενεγάκη: Δυναμικό comeback στο MEGA με την πιο κεφάτη παρέα

    Ζώδια: Οι προβλέψεις για σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021



    ΣΧΟΛΙΑ