• LIFE&STYLE

    Μύκονος: Golden hour στο Scorpio & cocktails στο SantAnna

    Μύκονος

    Scorpios


    Πάρτυ, λάμψη, cocktails, μουσική και ηλιοβασιλέματα είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το νησί των ανέμων. Και όλα αυτά δεν μπορούσαν να λείπουν από το σαββατοκύριακο που πέρασε.

    Αν και δεν βρισκόμαστε ακόμα στην καρδιά του καλοκαιριού, η Μύκονος φάνηκε να αψηφά τον άστατο καιρό των τελευταίων ημερών και να αποτελεί τον Νο1 προορισμό όχι μόνο για Έλληνες αλλά και για ξένους τουρίστες. Μάλιστα, κάνοντας μία βόλτα στα γραφικά σοκάκια στα Ματογιάννια μπορεί να καταλάβει κανείς ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των επισκεπτών του νησιού αυτήν την περίοδο είναι ξένοι, οι οποίοι είχαν έρθει να απολαύσουν το… «summer in Greece».

    Η νυχτερινή ζωή ξεκινάει νωρίς στη χώρα, όπου όλα τα bars είναι γεμάτα μέσα και έξω, ενώ τα σοκάκια μετά τα μεσάνυχτα γεμίζουν κόσμο που χορεύει στο ρυθμό της μουσικής, απολαμβάνοντας το ποτό του. Οι περισσότεροι επιλέγουν τη μικρή Βενετία, ενώ από τις must επιλογές στη χώρα το βράδυ της Παρασκευής είναι το Astra και το Interni.

    Scorpios: Golden hour & cocktails

    Το απόγευμα του Σαββάτου μας βρίσκει στον Scorpio, ένα από τα καλύτερα και ομορφότερα – όχι άδικα – μαγαζιά του νησιού. Από την είσοδο κιόλας του μαγαζιού, αντιλαμβάνεται κανείς την άψογη εξυπηρέτηση και την «εμπειρία» που πρόκειται να απολαύσει.

    Μεγάλα τραπέζια και άνετες καρέκλες γεμίζουν τον χώρο του εστιατορίου, χαλαρή μουσική τριγυρίζει στην ατμόσφαιρα, ενώ το μενού περιλαμβάνει πιάτα ελληνικής προέλευσης, τα οποία έχουν μία πινελιά μεσογειακής και ανατολίτικης κουζίνας. Ο κατάλογος του φαγητού καλύπτει όλα τα γούστα, ενώ η λίστα των κρασιών καλύπτει όλες τις προτιμήσεις.

    Λαμπερές και εξαιρετικά προσεγμένες παρουσίες απολαμβάνουν το φαγητό τους στο εστιατόριο. Ανάμεσα στα τραπέζια, ξεχωρίζει η παρουσία του Mr Survivor, ο οποίος επέλεξε να περάσει λίγες στιγμές χαλάρωσης στο ελληνικό νησί. Ο Τούρκος παραγωγός και επιχειρηματίας Ατζούν Ιλιτζαλί (Atzoun Ilitzali) γευμάτισε με μεγάλη παρέα, απολαμβάνοντας τη θάλασσα και πίνοντας ροζέ κρασί.

    Πλησιάζοντας στην ώρα του ηλιοβασιλέματος, οι καναπέδες και τα τραπέζια στην παραλία αρχίζουν να γεμίζουν προκειμένου να απολαύσουν την… golden hour. Εντυπωσιακά φορέματα, πέδιλα, λινά πουκάμισα και boho διάθεση γεμίζουν το σκηνικό, το οποίο ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Valeron και την μπάντα του.

    Αναγνωρισμένος ως ο κορυφαίος DJ στο νησί της Μυκόνου – και όχι μόνο – ο Valeron είναι σίγουρα μια από τις μακροβιότερες και πιο πανταχού παρούσες φιγούρες της συνεχώς μεταβαλλόμενης μουσικής σκηνής. «Παντρεύοντας» τα ελληνικά παραδοσιακά μουσικά όργανα με electro beats, με έναν δικό του, μοναδικό τρόπο.

    Περίπου στις 20:00 ανεβαίνουν στην σκηνή και αρχίζουν το δικό τους performance. Το βιολί «ντύνει» το χρυσαφί σκηνικό, καθώς ο ήλιος πέφτει, ενώ η μουσική τους προσδίδει την νότα χαλάρωσης που «απαιτεί» το αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι. Cocktails, φιάλες και finger foods κατακλύζουν τα τραπέζια, καθώς νυχτώνει και η διασκέδαση απογειώνεται.

    SantAnna: Τα… μυστικά της απόλαυσης

    Την επόμενη μέρα η εμπειρία συνεχίζεται στο SantAnna. Κομψότητα, εκλεπτυσμένη απλότητα και αξέχαστες γεύσεις είναι όλα όσα υπόσχεται η επίσκεψη σε αυτό το μέρος.

    Ένας ισορροπημένος χώρος με μινιμαλιστική διάθεση και αισθητική, άρτια δεμένος με το φυσικό περιβάλλον του νησιού και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Προσφέρει τις ανέσεις ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, από spa και γυμναστήριο μέχρι μπουτίκ και bar.

    Φυσικά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην κεντρική πισίνα, η οποία καλύπτει περισσότερα από 2.000τ.μ. (από τα 10.000τ.μ. που καλύπτει συνολικά το SantAnna). Μάλιστα, κατέχει και μία πρωτιά, καθώς είναι η μεγαλύτερη πισίνα με θαλασσινό νερό στην Ευρώπη.

    SantAnna - Μύκονος

    Δροσερά κρασιά και καλοκαιρινά cocktails πηγαινοέρχονται στα τραπέζια. Smoked octopus, shrimp tartare linguine, cacio e pepe και sushi surf ‘n’ turf επιβεβαίωσαν την ποιότητα των υλικών και την μοναδικότητα των γεύσεων.

    Το άκρως εξυπηρετικό προσωπικό που μας περιποιήθηκε από την αρχή μέχρι το τέλος, πρότεινε για κορυφαίο επιδόρπιο το SantAnna’s Secret. Για όσους το επιλέξουν, η pastry chef του SantAnna εμφανίζεται στο τραπέζι με αρκετά διαφορετικά bowls γεμάτα πραλίνες, καραμελωμένα φουντούκια, κόκκινα φρούτα και άλλες επιλογές που συντίθενται εκείνη την ώρα πάνω στον δίσκο και όταν «σπάει» η Ferrero Roche Ball, η απόλαυση απογειώνεται!

    SantAnna - Μύκονος

    SantAnna - Μύκονος

    Το νησί των ανέμων έχει αποδείξει ότι έχει άλλον… αέρα. Είναι ένας προορισμός για όλα τα γούστα και για όλες τις απαιτήσεις. Εκτός από τα λαμπερά πάρτυ, τη χλιδή και τις διάσημες παρουσίες που τριγυρνάνε στα σοκάκια του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες, διαθέτει απαράμιλλη ομορφιά, αυθεντικό κυκλαδίτικο τοπίο και καταγάλανα νερά.

    Υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία και ένα αυθεντικό ελληνικό καλοκαίρι που ενεργοποιεί όλες τις αισθήσεις.

    Και σίγουρα το «summer in Greece» είναι μοναδικό!

    Διαβάστε επίσης:

    ΜΥΚΟΝΟΣ: To χρηματιστήριο της ξαπλώστρας – Πού θα πληρώσετε 1.300 ευρώ

    Αυτές είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου για πολυτελή διαβίωση

    Μύκονος: Μια κατοικία σε custom-made φιλοσοφία από την Block722 Architects

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ