• LIFE&STYLE

    Met Gala 2021: Εκκεντρικές εμφανίσεις και πολιτικά μηνύματα στο κόκκινο χαλί

    • Νίκη Καξερή
    Met Gala 2021: Εκκεντρικές εμφανίσεις και πολιτικά μηνύματα στο κόκκινο χαλί


    Με θέμα την αμερικανική επανάσταση και τη μόδα, «In America: A Lexicon of Fashion», διεξήχθη τα ξημερώματα της Τρίτης, το φημισμένο Met Gala στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη, όπου πλήθος διάσημων προσωπικοτήτων φόρεσαν τις πιο ξεχωριστές και εκκεντρικές δημιουργίες και παρέλασαν στο κόκκινο χαλί.

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, το 2020 το Met Gala δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ φέτος διεξήχθη με μια καθυστέρηση 4 μηνών -συνήθως γίνεται Μάιο- και την προϋπόθεση ότι όλοι όσοι παρευρεθούν να είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Για μερικούς, όπως είναι η ράπερ Nicki Minaj, ο κανόνας αυτός στάθηκε εμπόδιο, καθώς δεν έχει εμβολιαστεί κατά του ιού και όπως δήλωσε θα το πράξει μόνο όταν αποφασίσει αφού ολοκληρώσει την προσωπική της έρευνα πάνω στο θέμα!

    Πάντως, όσοι κατάφεραν να δώσουν το «παρών» στο φιλανθρωπικό γκαλά που διοργανώνει η διευθύντρια της Vogue, Άννα Γουίντουρ, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για το Ινστιτούτο Κοστουμιών του ιδρύματος, μαγνήτισαν τα βλέμματα με τις φαντασμαγορικές τουαλέτες που επέλεξαν για τη βραδιά, ενώ φρόντισαν να στείλουν ηχηρά μηνύματα υπέρ της ισότητας των γυναικών, αλλά και των μειονοτήτων.

    Μερικά από τα looks που ξεχωρίσαμε είναι εκείνο της Κένταλ Τζένερ, η οποία περπάτησε στο κόκκινο χαλί με μια λαμπερή δημιουργία του οίκου Givenchy. Ένα «γυμνό» φόρεμα γεμάτο διαμάντια αλά Όντρεϊ Χέπμπορν σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή.

    Από την άλλη, η ετεροθαλής αδελφή της και διάσημη τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν έκανε την πιο πολυσυζητημένη εμφάνιση, αφού φόρεσε από την κορφή μέχρι τα νύχια ένα μαύρο outfit που κάλυπτε ολοκληρωτικά μέχρι και το πρόσωπό της. Μπορεί να χώρισε από τον ράπερ Κάνιε Γουέστ, ο οποίος πέρσι κατέβηκε υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές, ωστόσο, σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, πρόκειται για δικό του concept, που εκτέλεσε ο οίκος Balenciaga!

    Όπως ήταν αναμενόμενο, τα πληκτρολόγια στα social media και ειδικότερα στο Twitter πήραν «φωτιά», με το ένα meme να διαδέχεται το άλλο. Κάποιοι την παρομοίωσαν με τους Dementors από τo Χάρι Πότερ και άλλοι με χαρακτήρα σε βιντεοπαιχνίδι που δεν έχει ακόμη «ξεκλειδώσει»!

    Παρ’ όλα αυτά, σε σοβαρό επίπεδο, θα μπορούσε κανείς να πει ότι η Κιμ Καρντάσιαν δείχνει την συμπαράστασή της στις γυναίκες του Αφγανιστάν, όπου μετά την κατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν υποχρεούνται να φορούν μπούρκα προκειμένου να καλύπτουν το σώμα και το πρόσωπό τους.

    Η fashionably late Ριάνα έκανε την εμφάνισή της στο κόκκινο χαλί μαζί με τον σύντροφό της και ράπερ ASAP Rocky και αποθεώθηκε. Φόρεσε μια μαύρη εντυπωσιακή custom δημιουργία Balenciaga Couture, ενώ ο παρτενέρ της τυλίχθηκε με ένα εκκεντρικό κουβερλί!

    Μια ξεχωριστή εμφάνιση με το ηχηρό πολιτικό μήνυμα «Tax the Rich», δηλαδή «Φορολογείστε τους πλούσιους» έκανε η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ, μέλος του Κογκρέσου. Το μήνυμα ήταν γραμμένο με μεγάλα κόκκινα γράμματα στο πίσω μέρος του κατάλευκου φορέματός της.

    Τα πολιτικά μηνύματα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς και το Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη Νέα Υόρκη, Κάρολιν Μαλόνι εμφανίστηκε με το μήνυμα «Equal Rights for Women», «Ίσα Δικαιώματα για τις Γυναίκες».

    Η Κάρα Ντελεβίν, από την πλευρά της, «φωνάζει» «Τσακίστε την Πατριαρχία»!

    Μια μοναδική εμφάνιση έκανε και η τραγουδίστρια Μπίλι Άιλις, η οποία εξέπεμπε Μέριλιν Μονρόε vibes, ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια το look της είναι μια ωδή στην κούκλα Holiday Barbie!

    Το «παρών» στο Met Gala έδωσε και η απαστράπτουσα ποιήτρια Αμάντα Γκόρμαν, η οποία είχε κλέψει την παράσταση κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν με το ποίημά της και τον λόγο της. Για την περίσταση φόρεσε ένα μπλε φόρεμα, δημιουργία της Vera Wang.

    Τα βλέμματα μαγνήτισαν η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Άφλεκ, οι οποίοι μετά το Φεστιβάλ Βενετίας, έκαναν ξανά τους πάντες να παραμιλούν με την εμφάνισή τους στο Met Gala. Το διάσημο ζευγάρι, που χώρισε στις αρχές του 2000 και επανενώθηκε φέτος, επέλεξε να μην περπατήσει μαζί το κόκκινο χαλί, με τη JLo να ποζάρει μόνη της στον φακό φορώντας μια εντυπωσιακή δημιουργία του οίκου Ralph Lauren. Όλοι μιλούν για το καπέλο της και τον δυναμισμό που αποπνέει.

    Μπορεί η βασίλισσα της ποπ Μαντόνα να μην παρευρέθηκε φέτος στο μεγαλύτερο γεγονός της χρονιάς, ωστόσο, το «παρών» έδωσε η μεγαλύτερη κόρη της, Λούρδη Λεόν, η οποία επέλεξε μια φούξια δημιουργία Moschino.

    Άλλα looks που ξεχώρισαν:

    Διαβάστε επίσης:

    Αρραβωνιάστηκε η Μπρίτνεϊ Σπίαρς – Δείτε το δαχτυλίδι αρραβώνων (pics)

    Πρίγκιπας Αλβέρτος: Τι απαντά στις φήμες περί κρίσης στον γάμο του

    Dancing with the Stars: Αυτοί είναι οι 16 διάσημοι διαγωνιζόμενοι (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ