• MEN

    Τα μάτια μας μπορούν να δείξουν αν θελουμε σεξ

    sexy


    Tα μάτια και το βλέμμα είναι ένα από τα κυριότερα “εργαλεία” που χρησιμοποιούμε στο φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι. Εξάλλου είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν, για παράδειγμα, βρισκόμαστε έξω και μας αρέσει κάποιος/α: τον/ην κοιτάμε συνεχώς και επίμονα.

    Πολλές φορές, όγω της δύναμης που ξέρουμε ότι έχει το βλέμμα, προσπαθούμε μέσα από τα μάτια των άλλων να καταλάβουμε τα συναισθήματά του, τις προθέσεις και τις διαθέσεις του. Άλλες φορές πάλι, εμείς οι ίδιοι προσπαθούμε να κρύψουμε πίσω από το βλέμμα μας όλα τα παραπάνω.

    Μια νέα έρευνα που πραγματοποιήθκε από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο πρόσφατα, διαπίστωσε πως τα μάτια μας και συγκεκριμένα ο τρόπος και το πού κοιτάμε, μπορεί να “προδώσει” τις σεξουαλικές μας προθέσεις. Κι ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν πως το “λάγνο” βλέμμα είναι αυτό που τις προδίδει, κάνουν λάθος.

    Το “λάγνο” και αισθησιακό βλέμμα είναι ηθελημένο και συνήθως το χρησιμοποιούμε επίτηδες, ώστε να κάνουμε εμφανές στο αντίθετο φύλο το τι θέλουμε. Με αυτό στέλνουμε στο αντικείμενο του πόθου μας ερωτικά μηνύματα και του αποκαλύπτουμε εν γνώση μας και συνειδητοποιημένα τις προθέσεις μας.

    Στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε, οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδας συμμετεχόντων που αποτελείτο από άντρες και γυναίκες, να κοιτάξουν μια σειρά από φωτογραφίες ενώ κατέγραφαν τις κινήσεις των ματιών τους. Τους ζήτησαν να αξιολογήσουν, σε μικρό χρονικό διάστημα, ο/η εικονιζόμενος/η των φωτογραφιών ενέπνεε ενέπνεε ρομαντικές ή καθαρά σεξουαλικές διαθέσεις.

    Οι ερευνητές παρατήρησαν πως όταν το βλέμμα των συμμετεχόντων εστίαζε στο πρόσωπο των εικονιζομένων της φωτογραφίας, τότε είχαν πιο αγνά και ρομαντικά συναισθήματα. Στον αντίποδα, όταν τα κίνητρά τους ήταν κυρίως σεξουαλικά, τότε είχαν την τάση να εστιάζουν στο υπόλοιπο σώμα των εικονιζομένων.

    Επομένως, να ξέρετε πως όταν προσπαθείτε να κρύψετε τις προθέσεις σας, υποσυνείδητα όλο και κάτι θα φανεί!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τελικά οι γυναίκες θέλουν άντρες με κοιλιά ή με φέτες;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10+1 πράγματα που οι γυναίκες θεωρούν σέξι σε έναν άντρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γιατί το βραδινό σεξ είναι καλύτερο;



    ΣΧΟΛΙΑ