• Media

    «Λευκός καπνός» από Κοκλώνη-Σαββίδη, τι ετοιμάζει ο Κυριακού, ο «Βοναπάρτης» Ζούλας, πώς (δεν) κάλυψε η TV τις φωτιές και τα τελευταία μεταγραφικά νέα στα κανάλια

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Νίκος Κοκλώνης: «Σολομώντεια» λύση για τη συνεργασία με το Open

    Σύσσωμα τα επιτελεία της Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη και του Open του Ιβάν Σαββίδη συναντήθηκαν χθες Παρασκευή στη μεγάλη αίθουσα συσκέψεων του καναλιού στην Παιανία, προκειμένου να ρυθμίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες της σύμβασης για την παραγωγή και αξιοποίηση του ψυχαγωγικού προγράμματος η οποία κολλούσε σε οικονομοτεχνικά / εργασιακά ζητήματα.

    Ένα κεντρικό ζήτημα που έθετε προσκόμματα στις τελικές υπογραφές ήταν που ακριβώς θα είναι «προστιθέμενοι» εργασιακά οι εργαζόμενοι του ψυχαγωγικού προγράμματος που θα αναλάβει ο Νίκος Κοκλώνης και φυσικά θα εκμεταλλεύεται εμπορικά.

    Το πρόβλημα επί της ουσίας ήταν ότι αν θα ανήκουν στο κανάλι, τότε θα έπρεπε να βρίσκονται στο pay roll του Open συνεπώς θα επιβαρυνόταν το κόστος ο Ιβάν Σαββίδης με τον Νίκο Κοκλώνη να μην κολλάει ούτε ένα ένσημο σε κανέναν εργαζόμενο.

    Αν πάλι προστίθεντο στο pay roll της Barkingwell Media, τότε το Open θα απομείωνε το προσωπικό του και θα κινδύνευε να απωλέσει τον κρίσιμο και αναγκαίο αριθμό εργαζομένων που θέτει ως προϋπόθεση η νομοθεσία για τη διατήρηση τηλεοπτικής άδειας πανελλαδικής εμβέλειας (400 άτομα).

    Η συμφωνία σε κάθε περίπτωση θα κατατεθεί προς έγκριση στο ΕΣΡ και θα προβλέπει πως το σύνολο του προγράμματος του Open, πλην των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ, θα παρέχεται από την εταιρεία του Νίκου Κοκλώνη.

    Η λύση που βρέθηκε τελικά είναι η εξής:

    Η διευθύντρια Προγράμματος Ισαβέλλα Σασλόγλου θα είναι εργαζόμενη στο Open, ο Τζώνη Καλημέρης θα συνεχίσει να ανήκει στο δυναμικό της Barking Well Media, ως σύμβουλος του Νίκου Κοκλώνη, αλλά θα επιβλέπει τη συνεργασία – ενώ οι εργαζόμενοι που σήμερα εργάζονται για το κανάλι θα παραμείνουν στο pay roll με τους νεοεισερχόμενους σε νέες παραγωγές να ανήκουν στο εξής στο μισθολόγιο της εταιρείας παραγωγής.

    Ήδη έχει «κλειδώσει» η Ελένη Τσολάκη για το πρωϊνό, η Κατερίνα Ζαρίφη για το μεσημεριανό, ο Νάσος Γουμενίδης για το Σαββατοκύριακο, ο chef Βαγγέλης Δρίσκας και ο «ταξιδευτής» Τάσος Δούσης ενώ σε συζητήσεις βρίσκεται ακόμη ο Νίκος Κοκλώνης με την παρουσιάστρια Αννίτα Πάνια.

    Ενώ λοιπόν συνεχίζεται η έρευνα για την οικονομική δραστηριότητα των εταιρειών του Νίκου Κοκλώνη από την αρμόδια Αρχή, η Barkingwell Media θα συνεχίσει να παράγει εκπομπές και σόου για τους σταθμούς Alpha, Star και Mega ενώ παράλληλα θα έχει παρουσία και στη Nova, καθώς έχει αναλάβει τη δραματική σειρά «Μαύροι Πίνακες» για το Star που θα προβληθεί αρχικά στη συνδρομητική πλατφόρμα της United Media.

    Ο ΑΝΤ1 δεν θα συνεχίσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τη φετινή σεζόν τη συνεργασία του με τον Κοκλώνη.

    Κωνσταντίνος Ζούλας: “L’ ERT, c’ est moi!”

    Τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη θυμίζει όλο και περισσότερο ο πρόεδρος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Κωνσταντίνος Ζούλας που φαίνεται ότι υιοθετεί το δόγμα του Γάλλου αυτοκράτορα «On marche plus vite quand on marche seul» («Πορευόμαστε πιο γρήγορα όταν πορευόμαστε μόνοι») και στην περίπτωση της αλλαγής των εκπομπαρχών της ΕΡΤ2.

    Έτσι χωρίς να έχει πάρει τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Δ.Σ. που τον περασμένο Μάϊο «κλείδωσε» την ανανέωση των συντελεστών της επιτυχημένης μουσικής εκπομπής «Η Αυλή των Χρωμάτων» (και δημοσιεύθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ) την οποία συμπαρουσιάζουν ο εμβληματικός συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκολγου, αποφάσισε να αντικαταστήσει την ιστορική παρουσιάστρια που ξεκίνησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα πριν 6 χρόνια και να τοποθετήσει στη θέση της την ηθοποιό Κατερίνα Παπουτσάκη εκτινάσσοντας το κόστος και κυρίως μη ενημερώνοντας τη δημοσιογράφο.

    Ενώ λοιπόν τον Μάϊο η ανανέωση της εκπομπής εγκρίθηκε ως έχει, χωρίς την παραμικρή αλλαγή ως προς τα πρόσωπα που την παρουσιάζουν και ενώ η Αθηνά Καμπάκολγου τον Ιούλιο συνομίλησε με τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης, Κωνσταντίνο Παπαβασιλείου, για διάφορα τεχνικά ζητήματα της εκπομπής χωρίς να της έχει ανακοινωθεί ότι αλλάζει το παραμικρό, ενημερώθηκε προ ημερών εξωθεσμικά (από συντελεστή της παραγωγής) ότι κόβεται και στη συνέχεια όταν άρχισε να ψάχνει τι έχει συμβεί, της προτάθηκε να διατηρήσει απλώς την αρχισυνταξία. Την οποία είχε ήδη.

    Ωστόσο, τυπικά για να αλλάξει η απόφαση του Μαΐου θα χρειαστεί να επαναληφθούν οι ίδιες θεσμικές διαδικασίες με επιπλέον απαιτούμενη την έγκριση της αρμόδιας επιτροπής κοστολογίου, πράγμα που δεν έχει γίνει.

    Το κόστος

    Καθώς η Αθηνά Καμπάκογλου είναι εργαζόμενη της ΕΡΤ η επιβάρυνση προς τη δημόσια τηλεόραση ως προς εκείνη δεν ξεπερνά τον μισθό της.

    Η εκπομπή ξεκίνησε το 2018 ως εσωτερική παραγωγή, σημειώνοντας για 3 χρόνια σημαντική επιτυχία, ως προς τα νούμερα τηλεθέασης, στο πλαίσιο πάντα των δεδομένων της ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα της ΕΡΤ2. Γεγονός όμως που ενοχλούσε κατά καιρούς κάποιους εκ των ιθυνόντων, οι οποίοι εκδήλωναν την αντίθεση τους με κάθε είδους επιθέσεις. Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στις εξωτερικές παραγωγές ….

    Στη συνέχεια η συγκεκριμένη εκπομπή δυστυχώς μπήκε στο στόχαστρο του Κωνσταντίνου Ζούλα, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία αρχικά να την καταργήσει, γεγονός που οδήγησε στη συμβιβαστική λύση της συμπαρουσίασης με τον Χρήστο Νικολόπουλο, που ανέβασε όπως ήταν αναμενόμενο, το κόστος σε 10.000 ευρώ ανά επεισόδιο.

    Και πάλι όμως το συγκεκριμένο κόστος σε καμία περίπτωση δεν είναι συγκρίσιμο με τις 40.000 ευρώ ανά επεισόδιο αντίστοιχων μουσικών εκπομπών (Μουσικό Κουτί), διότι το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών παράγεται από ανθρώπους της ΕΡΤ.

    Ο πρόεδρος της ΕΡΤ θα πρέπει να αποσαφηνίσει με ποια κριτήρια επιλέγει ή καταργεί εκπομπές όπως έχει κάνει και στο παρελθόν με την εκπομπή της Εύας Μπούρα (Europe) που διακόπηκε κατά την πανδημία και δεν επανήλθε ποτέ στις οθόνες παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης γεγονός που προκάλεσε τις καταγγελίες των Ελλήνων ευρωβουλευτών κατά της ΕΡΤ αλλά και τη διενέργεια έρευνας από την πλευρά του τότε προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, αείμνηστου Νταβίντ. Μ. Σασσολί.

    Ανάλογες συμπεριφορές έχουν συναντήσει οι υποψήφιες με τη ΝΔ, Βίκυ Φλέσσα (εκπομπή «Στα Άκρα») και Άρια Αγάτσα (αθλητικό δελτίο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ΕΡΤ1 ) που κόπηκαν προεκλογικά με το αδύναμο άλλοθι ότι ήταν υποψήφιες όπως εξάλλου και η Εύα Μπούρα (υποψήφια στις ευρωεκλογές με το ΚΙΝΑΛ).

    Κατανοητό εν μέρει για την προεκλογική περίοδο αλλά μετά την εκλογική αναμέτρηση είναι τουλάχιστον τιμωρητικό και απαξιωτικό να μην επιστρέφουν. Όπως θα επιστρέψει (και δικαίως) σε εκπομπή της βραδινής ζώνης του ErtNews ο Ηλίας Σιακαντάρης, εκπρόσωπος της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Ιωάννη Σαρμά.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα και καταγγέλλει τη συμπεριφορά του Προέδρου της ΕΡΤ, Κωνσταντίνου Ζούλα, «ο οποίος σταθερά υποτιμά και απαξιώνει εργαζομένους, ενώ, παράλληλα, αγνοεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Συστηματικά αποφασίζει μόνος του και στη συνέχεια διαρρέει εντέχνως τις αποφάσεις του, πριν καν πάρουν την έγκριση των μελών του Δ.Σ.»

    Το Διοικητικό Συμβούλιο τονίζει, ότι «πρώτιστο καθήκον της εκάστοτε διοίκησης της ΕΡΤ είναι η αξιοποίηση των εργαζομένων και όχι η σπατάλη των χρημάτων των φορολογουμένων σε εξωτερικές και μεικτές παραγωγές και σε πειραματισμούς με παρουσιαστές χωρίς εμπειρία στο αντικείμενο.»

    ERTNEWS: Έχεις αρχηγό; έχεις και βασίλειο! – «Α μπε μπα μπλομ» με την ΕΡΤ3

    «Α μπε μπα μπλομ» παίζει η ΕΡΤ με την ΕΡΤ3 καθώς τη μια κόβει όλες τις ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία και την άλλη υπό τη σκιά και το βάρος των διαμαρτυριών (βλέπεις είναι Βόρεια Ελλάδα) επανέρχεται το πρόγραμμα με τροποποιήσεις.

    Έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν μετά την εξαφάνιση, σχεδόν, της ενημέρωσης από την ΕΡΤ3 για την ενίσχυση του ΕΡΤ News, η διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης φαίνεται πως… άλλαξε τροπάριο και άρχισε να προσθέτει ενημερωτικό και αθλητικό πρόγραμμα στο κανάλι του Βορρά.

    Φαίνεται ότι η ανακαίνιση που οραματίζεται για την ΕΡΤ ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζούλας αρχίζει από τη μετακίνηση των μεσοτοιχιών, προκειμένου να μείνει άπλετος ζωτικός χώρος για το «σαλόνι»-ERTNEWS, δικό του «αυτοκρατορικό» δωμάτιο εξάλλου με αμφίβολη συχνότητα επισκεπτών, με τον περιορισμό της ΕΡΤ1 που δίνει έμφαση στην ψυχαγωγία και με ένα δελτίο ειδήσεων στις 6 το απόγευμα αφήνοντας περισσότερο πολιτικό χώρο στο δελτίο των 9 μ.μ. που μετακινείται στην ERTNEWS για την οποία αναζητείται εναγωνίως επικεφαλής.

    Από τις 21:00 και μετά που ξεκινά η prime time το πρόγραμμα θα γεμίσει με τις νέες σειρές της ΕΡΤ.

    Υπό τη δημόσια κατακραυγή, αρχικά, οι ειδησεογραφικές εκπομπές στην ΕΡΤ3 γίνονται δύο από την μεθεπόμενη εβδομάδα, με την προσθήκη της «Μέρας με Χρώμα» καθημερινά 10.00 με 11.30. Και στη συνέχεια, μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ για το μέλλον της ΕΡΤ3, προστέθηκε από την ερχόμενη Δευτέρα ένα (μόνο) ημίωρο περιφερειακό δελτίο ειδήσεων στις 19.30.

    Τέλος, στην ΕΡΤ3 μεταφέρονται και οι προγραμματισμένες για την ΕΡΤ2 μεταδόσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου. Το τρίτο κανάλι της ΕΡΤ δεν περιλαμβανόταν στον αρχικό προγραμματισμό για τη διοργάνωση.

    Τάσος Καραμήτσος: Κέρδη για την «Νέο Χρήμα»

    Στο 1,5 εκατ. ευρώ ανέρχονται το 2022 τα κέρδη της εταιρείας «Εκδόσεις Νέο Χρήμα» με πρόεδρο τον Τάσο Καραμήτσο, διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιώργο Πατσόπουλο και μέλος τον Ευάγγελο Ευαγγελίου. Κατακαλόκαιρο (16/8) στη Γενική Συνέλευση ανακοινώθηκε ότι ο κύκλος εργασιών για τη χρήση του 2022 ανήλθε στα 2.569.735 ευρώ, έναντι 1.889.294 τη διαχειριστική περίοδο 2021 (+36,01%). Τα κέρδη της εταιρείας κατά τη χρήση 2021 ανήλθαν στο ποσό των 1.167.670,78 ευρώ. Το προσωπικό το 2022 ήταν 17 άτομα.

    Θανάσης Κουτρομάνος: «Ήξεις-αφίξεις» με την προεκλογική περίοδο

    Μπερδεμένοι με τους χρησμούς του ΕΣΡ είναι οι υποψήφιοι για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης/15ης Οκτωβρίου καθώς η «νότα» του προέδρου Θανάση Κουτρομάνου που δημοσιεύθηκε σε μορφή ερωταπαντήσεων (Q&A) κάνει λόγο αρχικά για προεκλογική περίοδο ενός μηνός (άρα ξεκινά στις 8/9) ή και για δύο μηνών πριν τον Α΄ γύρο υπό προϋποθέσεις, (άρα έχει ήδη ξεκινήσει στις 7/8).

    Οι περισσότεροι υποψήφιοι πάντως έχουν ενημερωθεί για έναρξη της προεκλογικής περιόδου στις 7/9 και θα ισχύσει ό,τι και για τις εθνικές εκλογές αναφορικά με την εμφάνιση των υποψηφίων στα πανελλαδικά κανάλια (1 εμφάνιση) και περιφερειακά κανάλια και ραδιοσταθμούς (2 εμφανίσεις).

    Ο πρόεδρος του ΕΣΡ Θανάσης Κουτρομάνος τονίζει ότι τα «διαφημιστικά μηνύματα» δεν εμπίπτουν μεν στις νομικές έννοιες της «παρουσίασης εκπομπών» και «εμφάνισης υποψηφίων» που ρητώς αναφέρονται στις ανωτέρω διατάξεις, μπορεί όμως ερμηνευτικώς να θεωρηθεί ότι υπόκεινται στους ίδιους χρονικούς περιορισμούς για την ταυτότητα του νομικού λόγου. Και όπως κατάλαβε, κατάλαβε.

    Ενισχυτική δε της άποψης αυτής φαίνεται να είναι η ρύθμιση του άρθρου 6 παρ. γ (και 5 παρ. 5) του Ν. 3870/2010, κατά την οποία «απαγορεύεται η διακίνηση κάθε μορφής ένθετων φυλλαδίων μέσω του τύπου», τα οποία προφανώς συνιστούν μορφή πολιτικής διαφήμισης.

    Στους μη ενημερωτικούς σταθμούς (μουσικούς) επιτρέπεται η ένταξη στο μεταδιδόμενο πρόγραμμα τίτλων ειδήσεων, κατ’ ανώτατο όριο 1 λεπτού ανά ώρα, και με την προϋπόθεση ότι αναφέρουν τις αναγνωρισμένες πηγές από τις οποίες προμηθεύονται τις ειδήσεις.

    Στόχος της συγκεκριμένης διάταξης είναι να ενημερώνεται ο ακροατής των μη ενημερωτικών σταθμών για σημαντικά γεγονότα που αφορούν την χώρα και την τοπική κοινωνία χωρίς να παραβιάζονται οι θεμελιώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Για τον λόγο αυτό πρέπει να αναφέρεται η πηγή προμήθειας των ειδήσεων.

    Με βάση τα παραπάνω, η μετάδοση «ανακοινώσεων υποψηφίων» στο πλαίσιο των αυτό-διοικητικών εκλογών είναι δυνατή αρκεί να τηρούνται οι προαναφερθέντες όροι. Δηλαδή να αναφέρει ο Rock FM τι μεταδίδει ο ΣΚΑΙ. ΟΚ το καταλάβαμε, αλλά δύσκολα.

    Κατώτερη των περιστάσεων η TV στις πυρκαγιές

    Ο κανόνας της «κάλυψης» των πυρκαγιών από τα τηλεοπτικά κανάλια είναι απλός: Προβάλλουν οι σταθμοί επαναλήψεις αξιώσεων ή πρωτογενές πρόγραμμα, άρα υποδέχονται και ανάλογης βαρύτητας διαφήμιση; Διακόπτουν μόνο για τα βασικά!

    Δεν έχουν δυνατή βιβλιοθήκη ταινιών ή σειρών; Τότε εστιάζουν στην επικαιρότητα των πυρκαγιών ενίοτε και υπό το κράτος του πανικού ή των στερεοτύπων τους.

    Ένα παράδειγμα, το γλωσσικό ολίσθημα στο οποίο έπεσε η παρουσιάστρια της ΕΡΤ Αλεξάνδρα Δουβαρά αναφερόμενη στη φωτιά στον Έβρο και στους απανθρακωμένους μετανάστες: «Δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή πέρα από αυτούς του ταλαίπωρους…», με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Στέργιου Καλπάκη, να κάνει παντιέρα τη δήλωση, προκειμένου να καταγγέλλει συλλήβδην τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τον πρόεδρό του, την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό! Σχεδόν αμέσων ξέσπασαν αντιδράσεις και εκατοντάδες αρνητικά σχόλια στα social media.

    Η Αλεξάνδρα Δουβαρά με επιστολή της ζητά συγνώμη, κάνοντας όμως λόγο για παρερμηνεία των λεγομένων της:

    «25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ, προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα.

    Θεωρώ ανήκουστο την ώρα που σπίτια γίνονται στάχτη και που από θαύμα δεν κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αυτά ή την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής, να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμώ την ανθρώπινη ζωή. Ότι διαχωρίζω τους μετανάστες από τους Έλληνες.

    Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μην θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες.

    Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους.

    Η κριτική όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά είναι και απαραίτητη πρωτίστως σε όσους εργαζόμαστε σε Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η δημόσια προσβολή, όμως, και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε είναι το λιγότερο άδικη».

    Open: Η εξαίρεση… στον κανόνα

    Με το που ξέσπασαν οι πυρκαγιές ο ενημερωτικός βραχίονας του Open υπό την καθοδήγηση του έμπειρου και με ενεργά δημοσιογραφικά αντανακλαστικά Χρήστου Παναγιωτόπουλου, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.

    Το ΟΡΕΝ μετέδωσε 5 έκτακτα δελτία Ειδήσεων για τις φωτιές κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας (23.46, 03,48, 04.28, 04.56, 05.04).

    Οι τηλεθεατές εμπιστεύτηκαν την ενημέρωσή τους στο OΡΕΝ και στο μεγάλο γεγονός των καταστροφικών πυρκαγιών. Όλη τη νύχτα της Δευτέρας (21/08) έως τα ξημερώματα της Τρίτης (22/08) μέσα από συνεχή έκτακτα δελτία με την Αναστασία Αργυριάδου, τον Αντώνη Τσολναρά και τον Τάσο Παλαιστίδη. Και από τις 05:45 έως τις 11:00 μέσα από την «Ώρα Ελλάδος» με τη Σοφία Φασουλάκη και τον Γιάννη Φώσκολο (10,9%).

    Στη συνέχεια με διαρκείς συνδέσεις, το μεσημεριανό δελτίο (9,8%) και την έκτακτη απογευματινή εκπομπή με τη Μίνα Καραμήτρου (15,7%). Και το Κεντρικό δελτίο Ειδήσεων (12%) και την έκτακτη βραδινή εκπομπή έως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα με τον Νίκο Στραβελάκη (11%).

    Στην πρώτη γραμμή οι δημοσιογράφοι Γιάννης Ρήγος, Γιάννης Ζιάκας, Μίλτος Σακελλάρης, Κώστας Ασημακόπουλος, Δήμητρα Σέκη. Και οι τεχνικοί Νίκος Χατζηστυλιανός, Μπάμπης Γεωργάτος, Δημήτρης Ζαϊμης, Δημήτρης Μποσινάκης, Σταύρος Μερτύρης, Βασίλης Βαφείδης, Κώστας Ψυχογυιός, Παναγιώτης Λιανός, Κώστας Γούλας, Κώστας Χατζηαναστασίου, Νίκος Μοίρας, Κώστας Παπαδάτος.

    ΑΝΤΕΝΝΑ Studios: Περισσότερος τζίρος

    Η εταιρεία του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ «ΑΝΤΕΝΝΑ Studios» εμφάνισε τζίρο 11,9 εκατ. ευρώ το 2022, από 9,64 εκατ. ευρώ το 2021. Οι ζημίες της εταιρείας ανήλθαν το 2022 σε 2,2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών προ φόρων 446.503 ευρώ το 2021. Η ΑΝΤΕΝΝΑ Studios είναι 100% θυγατρική της ΑΝΤΕΝΝΑ Internet Ventures BV, με έδρα την Ολλανδία.

    Η Χούκλη ανήξερη, ο Λάτσιος απορημένος και ο Ζούλας αποφασισμένος

    Ένα μεγάλο ρεύμα έχει σηκώσει ο αέρας των διαρροών που διοχετεύονται από την Αγία Παρασκευή σε σχέση με τους ανθρώπους που υποτίθεται ότι θα αναλάβουν τα κρίσιμα πόστα στο Ραδιομέγαρο στη νέα τετραετία.

    Οι διάφορες βερσιόν της αλήθειας είναι τόσες όσα και τα ψέματα και το μόνο κέντρο που έχει τον πρώτο λόγο είναι αυτό γύρω από τον Γιάννη Μπρατάκο υπεύθυνο για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

    Το βέβαιο είναι ότι η θητεία του Κωνσταντίνου Ζούλα λήγει τυπικά τον Μάρτιο και μπορεί να πάρει παράταση έως τον Σεπτέμβριο του 2024. Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρξει διαφορετική πολιτική βούληση δεν θα αποχωρήσει ή δεν θα περιοριστούν οι αρμοδιότητές του.

    Πάντως αναφορικά με τα όσα ονόματα έχουν ακουστεί, η μεν Μαρία Χούκλη, σύμβουλος του υπουργού Άκη Σκέρτσου, δηλώνει ότι δεν της έχει γίνει συζήτηση να αναλάβει την Προεδρία της ΕΡΤ, ο δε Γιάννης Λάτσιος, απορεί με τη διαρροή ότι θα είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος, καλύπτοντας το κενό που υπάρχει εδώ 14 μήνες στην ΕΡΤ.

    Δημήτρης Σειρηνάκης: Γιατί «σκανδάλισε» το ΕΣΡ

    Στο στόχαστρο του πουριτανικού ΕΣΡ έχει μπει ο Δημήτρης Σειρηνάκης, γνωστός παραγωγός και σκηνοθέτης ερωτικών ταινιών, ιδρυτής της εταιρείας Sirina Entertainment και ιδιοκτήτης του πρώτου ελληνικού τηλεοπτικού καναλιού ερωτικού περιεχομένου (Sirina Pornosex TV) που βρίσκεται στην ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ TV στο προαιρετικό πακέτο Adult Pack.

    Δεν είναι η πρώτη φορά εξάλλου που η Sirina Entertainment δέχεται «κίτρινη» κάρτα από το ΕΣΡ το οποίο κάνει σύσταση στην εταιρεία να «τηρεί πλήρως τις διατάξεις περί προστασίας των ανηλίκων από βλαπτικό για την ανάπτυξή τους περιεχόμενο».

    Από την έρευνα που έκανε η Αρχή διαπίστωσε πως η εταιρεία «δεν έχει λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων», καθώς «μπορούν έστω και για μικρό χρονικό διάστημα (λίγων δευτερολέπτων) να έρθουν σε επαφή με πορνογραφικό περιεχόμενο».

    Πράγματι o πρώην συνεργάτης της Τζούλιας Αλεξανδράτου απασχόλησε και στο παρελθόν το ΕΣΡ, καθώς δεν ελάμβανε τα τεχνικά μέτρα για τη σήμανση των πορνογραφικών ταινιών του στο sirina.tv εκεί που οι ανήλικοι μπορούν εύκολα δηλώνοντας απλώς 18 και άνω να μάθουν για την «Τιμωρία της παρουσιάστριας», την «εκδίκηση της Ελληνίδας εστεμμένης», «όλες Ελληνίδες από @#ίσω» και άλλα σχετικά…

    Talk… toc

    Ολοκληρώνεται το βαθύ lifting του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha 98.9 που με τη βοήθεια αμερικανικής εταιρείας μετονομάζεται σε Talk Radio από το οποίο αποχώρησαν ήδη ως ξένα προς το νέο concept, «σώματα», Κώστας Αλατζάς και Γιώργος Ντουδεσκέας. Ο σταθμός θα κάνει εναπαναλσάρισμα την 1η Οκτωβρίου ως Talk Radio 989 με νέα πρόσωπα, συνεντεύξεις και εκπομπές, υπό τη διεύθυνση του Τάκη Χατζή. Λίγες ημέρες πριν, στις 7 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ετήσια γενική συνέλευση της Alpha Ραδιοφωνική, που ελέγχει τον Alpha 989, που ανήκει στην Audiomax Investments (πρώην Star Investments) και πρόκειται να περάσει στον έλεγχο της United Media.

    Εντωμεταξύ οι Αττικές Εκδόσεις του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου κατοχύρωσαν στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας τους τίτλους «TOC Radio» και «Tok Radio».

    Νέο ΜΑΚ TV από τον Θοδωρή Κυριακού

    Με προσεκτικό βήματα, ο Θοδωρής Κυριακού ενεργοποιεί το Μακεδονία TV. Ο σταθμός έχει κερδίσει ένα μέσο ποσοστό 3,5% το τελευταίο διάστημα, προβάλλοντας ξένες σειρές και παλαιότερες παραγωγές του ΑΝΤ1, ενώ πλέον εμφανίζεται με νέο όνομα (ΜΑΚ TV), που αποτελεί συντόμευση της αρχικής του ονομασίας, και δίνει έμφαση στη θέασή του μέσω της ιστοσελίδας του.

    Το μετοχικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 5.250.000 ευρώ στις 30/6/2023. Η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών ύψους 3.645.275 ευρώ το 2022, έναντι 6.334.481 ευρώ το 2021. Οι ζημίες προ φόρων ανήλθαν σε 3.508.234 ευρώ το 2022 από 1.825.750 ευρώ την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

    Ανεβαίνουν και οι τελευταίοι στο μεταγραφικό τρένο της TV

    Παρουσιαστές και δημοσιογράφοι, αποφασίζουν να αλλάξουν τηλεοπτική στέγη ενώ άλλοι επιλέγουν παρά τις ελκυστικές προτάσεις να παραμείνουν στο πόσο τους. Στα της ενημέρωσης η ΕΡΤ1 θα μεταφέρει το δελτίο της στις 18:00, με παρουσιαστές τον Γιώργο Κουβαρά από Δευτέρα έως Πέμπτη και τον Απόστολο Μαγγηριάδη από Παρασκευή έως Κυριακή. Τα δελτία ειδήσεων του Alpha (Σρόϊτερ), του ΑΝΤ1 (Χατζηνικολάου) και του Open (νέο πρόσωπο η Εύα Αντωνοπούλου) θα ξεκινούν λίγο πριν από τις 19:00, του Star (Μάρα Ζαχαρέα) στις 19:45, όπως και του Mega (Ράνια Τζίμα) και του ΣΚΑΪ (Σία Κοσιώνη) στις 19:50. Την παρουσίαση του μεσημβρινού δελτίου του ΣΚΑΪ έχει αναλάβει η Λένα Φλυτζάνη.

    Ο Alpha ανέβασε δύο νέα τρέιλερ παρουσιάζοντας τον βασικό «κορμό» του προγράμματός του για τους επόμενους μήνες. Το ένα αφορά τον ενημερωτικό του τομέα με τον Αντώνη Σρόιτερ (κεντρικό δελτίο ειδήσεων, «Αυτοψία»), τον Σταύρο Θεοδωράκη («Πρωταγωνιστές»), την Τατιάνα Στεφανίδου («T-Live») και τον Νίκο Μάνεση (κεντρικό δελτίο ειδήσεων, «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση»).

    Το δεύτερο τρέιλερ του Alpha αφορά τον ψυχαγωγικό τομέα και πρωταγωνιστούν η Σταματίνα Τσιμτσιλή («Happy Day»), η Κατερίνα Καινούργιου («Super Κατερίνα»), ο Άκης Πετρετζίκης («Kitchen Lab») και η Ναταλία Γερμανού («Καλύτερα Δε Γίνεται!»).

    Ο Κωστής Τσιακανίκας αναλαμβάνει καθήκοντα Διευθυντή Ενημερωτικών εκπομπών της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ της οποίας ηγείται ο Βασίλης Παπαδρόσος. Στην ΕΡΤ θα συνεχίσουν και τη νέα τηλεοπτική χρονιά στην ΕΡΤ η Σοφία Παπαϊωάννου, ο Γιάννης Παπαδόπουλος και η Ρέα Βιτάλη, με τις ενημερωτικές εκπομπές τους. Η Σοφία Παπαϊωάννου συνεχίζει και το «Istorima», τη σειρά των μικρών ραδιοφωνικών ιστοριών σε podcast για το ERTecho.

    Μια διαφορετική ταξιδιωτική εκπομπή ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, εν όψει της νέας σεζόν. Από την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 17.00, θα βγαίνει στον αέρα του πρώτου καναλιού της ΕΡΤ το «Φτάσαμε», με τον Ζερόμ Καλούτα στην παρουσίαση.

    Δύο νέες ζώνες ψυχαγωγίας και ενημέρωσης στην ΕΡΤ1. Ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά θα υποδέχονται τους τηλεθεατές από Δεύτερα έως Παρασκευή, 10:00 – 12:00, ενώ την ίδια ώρα το Σαββατοκύριακο θα βρίσκονται στον αέρα ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου και η Ζωή Κρονάκη. H ΕΡΤ εντάσσει στο πρόγραμμά της το δημοφιλές, σε πολλές χώρες, τηλεπαιχνίδι «SWITCH», με παρουσιάστρια την ηθοποιό Ευγενία Σαμαρά.

    Ο Κώστας Θωμάκος μετακινείται από το Star στον ΣΚΑΪ και η Έφη Κουτσοκώστα από το Νέο Φάληρο επιστρέφει στο Open.

    Ο Χρήστος Φερεντίνος επιστρέφει στον ΣΚΑΪ, στον σταθμό απ’ τον οποίο ξεκίνησε την καριέρα του, ύστερα από πολυετή παρουσία στον Alpha.

    Ανανέωσαν τη συνεργασία τους με το Mega η Αγγελική Νικολούλη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Κωνσταντίνος Τσουρός.

    Ο Ρενάτο Λέκκα ανέλαβε διευθυντής Ενημέρωσης στο One Channel. Σχολιαστής στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στην πρωινή ζώνη του Mega θα είναι ο Τάκης Χατζής.

    Η Μπέτυ Μαγγίρα στον ΑΝΤ1 όπου θα παρουσιάσει πρωινή infotainment εκπομπή στη ζώνη του Σαββατοκύριακου.

    Στο κανάλι που την ανάδειξε, το Star επέστρεψε ενόψει της νέας σεζόν η Ηλιάνα Παπαγεωργίου σχολιάζοντας τις στιλιστικές εμπνεύσεις των παικτριών του «Shopping Star».

    Στον ΣΚΑΪ μετακόμισε ο Μάρκος Σεφερλής μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον ΑΝΤ1.

    Η «Ελληνοφρένεια» επιστρέφει στην τηλεόραση από τον Οκτώβριο στον Alpha.

    Αλλαγή σκυτάλης στην ενότητα της μαγειρικής στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1. Τελικά, δεν υπήρξε συμφωνία με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και πλέον, στην κουζίνα του «Πρωινού» μπαίνει ο Αλέξανδρος Παπανδρέου, με τηλεοπτική εμπειρία σε πολλές ενότητες μαγειρικής, αλλά και σε δικές του μαγειρικές εκπομπές. Η Λίτσα Πατέρα θα συνεχίσει κανονικά στην ενότητα της αστρολογίας.

    «Monday FC» τιτλοφορείται η νέα εβδομαδιαία αθλητική εκπομπή του Action24 την οποία θα παρουσιάζει ο Ντέμης Νικολαΐδης. Δυο νέες συνεργασίες για να ενδυναμώσει το πρωινό ενημερωτικό με τον Γ. Κακούση και την Άννα Λιβαθηνού έκλεισε το ίδιο κανάλι. Ο Γιάννης Παπαγιάννης (Real fm, To Μανιφέστο) και ο Νίκος Σβέρκος (Αυγή, Στο Κόκκινο) κάθε μέρα στις 8.00 το πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή θα σχολιάζουν την επικαιρότητα με ρεπορτάζ, παρασκήνια και παραπολιτικά.

    Έτοιμο για τη νέα σεζόν δηλώνει το Kontra, αλλάζοντας τόσο το πρόγραμμα όσο και την εικόνα του από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Αυγούστου.

    Η καθημερινή ενημέρωση θα ξεκινά στις 19.10 με το «Επί του πιεστηρίου», που θα παρουσιάζουν ο Σπύρος Σουρμελίδης, ο Κώστας Πουλακίδας και από φέτος ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης. Από Δευτέρα έως Πέμπτη στις 20.30 θα βγαίνει μια νέα αθλητική εκπομπή, το «Filathlos TV», με παρουσιαστές τον Γιώργο Κολοκοτρώνη και τον Ηλία Γκούμα.

    Μια ώρα μετά θα ακολουθεί το ανανεωμένο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra με νέο παρουσιαστή τον Πάνο Χαρίτο, και στις 23.15 θα βγαίνει το «Kontra 24» με την Αναστασία Γιάμαλη για πέμπτη χρονιά στην παρουσίαση της εκπομπής. Σύντομα θα επανέλθει στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού σταθμού ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με την εκπομπή «Κόκκινη ζώνη», ενώ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου συνεχίζει ο Κωνσταντίνος Μαραβελίδης.

    Επενδύει στο ραδιόφωνο ο Φώτης Γεωργελές

    Πεντέμισι χρόνια μετά την έναρξη της συνεργασίας της με τους εργαζόμενους του πρώην Nitro Radio, η Athens Voice μπήκε και στη μετοχική σύνθεση του ραδιοσταθμού που λειτουργεί στους 102.5. Ο εκδότης της free press εφημερίδας, Φώτης Γεωργελές, απέκτησε το 49,5% των μετοχών της «Radio Plan Bee Ι.Κ.Ε.» μέσω ΑΜΚ, καταβάλλοντας περί τα 27.000 ευρώ.

    Πλέον, από 7,2% μοιράζονται οι 7 συνεταιριστές του πρώην Nitro Radio, ο Θοδωρής Χατζηκωνσταντής, η Βασιλική Τριανταφύλλου, ο Δημήτρης Ντάφης, ο Νίκος Δημόπουλος, ο Φάνης Θεοχάρης, ο Χρήστος Αντωνίου και η Ελένη Γραμμένου. Επικεφαλής του Athens Voice 102.5 ο Γιώργος Μουχταρίδης.

    Λεωφορείο ο πόθος της ΕΡΤ …για τηλεθέαση

    Η ΕΡΤ θα καταβάλλει περίπου 240.000 ευρώ + ΦΠΑ για τη διαφήμισή της στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προγράμματός της και των παρουσιαστών/δημοσιογράφων της.

    Γιατί έφυγε ο Μάνος Νιφλής;

    Τέλος από τον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Μάνος Νιφλής, που παρουσίαζε αξημέρωτα την εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» με τη Χρύσα Φωσκόλου.

    Ο Μάνος Νιφλής δήλωσε ότι αποχώρησε για προσωπικούς λόγους από το Open καθώς το πρόγραμμά του ήταν βαρύ και η κούραση μεγάλη μιας και ο δημοσιογράφος είναι στέλεχος και στον όμιλο του Real Group (enikos.gr, ραδιόφωνο). Στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό του One Channel προκειμένου να παρουσιάζει την εκπομπή «Στιγμές» που θα φιλοξενεί πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής, της τέχνης και της επικαιρότητας αναδεικνύοντας άγνωστες πτυχές της ζωής τους.

    Ο Μάνος Νιφλής αποχώρησε για προσωπικούς λόγους από το Open καθώς το πρόγραμμά του ήταν βαρύ και η κούραση μεγάλη μιας και ο δημοσιογράφος είναι στέλεχος και στον όμιλο του Real Group (enikos.gr, ραδιόφωνο).

    Τέλος από τα Παραπολιτικά 90.1 ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου

    Ξεκίνησαν οι πρώτες αλλαγές στα Παραπολιτικά 90.1, εν όψει της νέας ραδιοφωνικής σεζόν. Ο Δημήτρης Γιαγτζόγλου ανακοίνωσε μέσα από τα social media την αποχώρησή του από τον σταθμό, έπειτα από τρία χρόνια «θητείας».

    Στις 8 Σεπτεμβρίου η συνέλευση της Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ-ΣΚΑΙ

    Στις 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση της εταιρείας Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ (ΣΚΑΪ). Μεταξύ των θεμάτων η υποβολή και η έγκριση των χρηματοοικονομικών καταστάσεων της χρήσης του 2022.

    Διαβάστε επίσης:

    F1 Ολλανδία: Όλα στο πορτοκαλί!

    Ο Ντέμης Νικολαΐδης και το «MONDAY FC» στο ACTION 24! 

    Η Εύα Αντωνοπούλου στο ΟΡΕΝ