• Media

    Ο Κωνσταντίνος Ζούλας και τα bonus για τους πατρικίους, τα σχέδια της Κικής Σιλβεστριάδου, η μάχη Μαρινάκη-Αλαφούζου και η δυναμική απάντηση Μαντέλα στον Τατσόπουλο

    • Σόνια Χαϊμαντά

    Περιεχόμενα

    Κωνσταντίνος Ζούλας: Τα bonus για τους πατρίκιους, τα vouchers για τους πληβείους και το φιάσκο της Eurovision

    Αντιφατικά μηνύματα στέλνει με τις ενέργειές του και τις αποφάσεις του στο προσωπικό της ΕΡΤ αλλά και στους πολίτες, ο πρόεδρος και εκτελών χρέη διευθύνοντος συμβούλου, Κωνσταντίνος Ζούλας.

    Φαίνεται ότι στην ΕΡΤ υπάρχουν στελέχη δύο ταχυτήτων. Ενώ είναι έκδηλη η ανησυχία για τα χρήματα και ενώ η διοίκηση αναμένει την έγκριση του υπ. Οικονομικών για την επένδυση στο νέο πρόγραμμα, το ξεπάγωμα εκπομπών αλλά και για τις αυξήσεις στις αποδοχές των στελεχών, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι έχουν κολλήσει στους χαμηλούς μισθούς παίρνοντας μόνο κάποια αναδρομικά 150 ευρώ και τα γνωστά voucher για τα συσσίτια.

    Οι πληροφορίες για χρυσά μπόνους δίνουν λαβές στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε 41 Βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ενώ διχάζουν τον κόσμο της ΕΡΤ που για άλλη μια φορά παρακολουθεί αμέτοχος τη διοίκηση να χτίζει φατρίες ημετέρων και να τις ικανοποιεί κατά το δοκούν με μπόνους έως και 24.000 ευρώ με τη συνολική επιβάρυνση να ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

    Οι αστοχίες δεν έχουν τέλος και επεκτείνονται ακόμη και στο θέμα της ανάδειξης του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το πιο δημοφιλές προϊόν της ΕΡΤ και φυσικά ολόκληρης της ελληνικής TV.

    Ενώ λοιπόν στις 7 Δεκεμβρίου 2022 σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωσταντίνος Ζούλας ενημέρωνε το κοινό μετά τυμπανοκρουσιών ότι «όσοι ήθελαν, θα μπορούσαν να μετέχουν ενεργά στην τελική φάση της επιλογής του τραγουδιού» στη συνέχεια επικράτησε η επιλογή των μελών της κριτικής επιτροπής της ΕΡΤ.

    Πιο συγκεκριμένα η Μελίσσα Μαντζούκη κέρδισε στην ψηφοφορία του κοινού με μεγάλη διαφορά τον 16χρονο Βίκτωρα Βερνίκο (693 βαθμούς έναντι 509), όμως τελικά η επιτροπή ΕΡΤ είχε άλλη άποψη.

    Ο δικηγόρος της νεαρής καλλιτέχνιδος εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου μιλώντας για παρατυπίες στην ψηφοφορία και επιφυλάχθηκε για περαιτέρω νομικές ενέργειες μετά και από τις επιπλέον εξηγήσεις που έχουν ζητήσει από την ΕΡΤ.

    Κική Σιλβεστριάδου, CEO Nova Media: Βλέποντας και κάνοντας για Champions + Super League

    Είναι ακόμη πολύ νωρίς.

    Αυτό διαμηνύεται ατύπως από τη νέα Nova σχετικά με τις προθέσεις της συνδρομητικής πλατφόρμας να διεκδικήσει τους αγώνες του UEFA Champions League και ένα μεγαλύτερο «πακέτο» της Super League.

    Οι συνδρομητές της πλατφόρμας και φίλοι της «στρογγυλής θεάς» θα πρέπει να περιμένουν λίγο ακόμη καθώς ο διαγωνισμός για τα δικαιώματα των αγώνων του Champions League δεν έχει ανοίξει ακόμη στην Ελλάδα και όταν ανοίξει, τότε η Nova Media θα αποφασίσει αν πρέπει να μπει στη διαδικασία.

    Να θυμίσουμε ότι η Cosmote TV φιλοξενεί ήδη από το 2015 τους αγώνες και έχει συμβόλαιο μέχρι και το τέλος το 2024 για τα δικαιώματα του συνόλου των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA (UEFA Champions League, UEFA Europa League, UEFA Europa Conference League, UEFA Super Cup, UEFA Youth League).

    Για τα δικαιώματα αυτά διενεργείται διαγωνισμός από την TEAM με την υποβολή προσφορών σε έναν ή δύο γύρους και νικητής ανακηρύσσεται όποιος καταθέσει υψηλότερη προσφορά.

    Όσο για τη Super League, αυτή τη σεζόν η συνδρομητική πλατφόρμα έχει τις μισές σχεδόν ομάδες (εντός έδρας αγώνες των ΠΑΟΚ, ΑΡΗΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ) ενώ οι όποιες εξελίξεις δεν θα δρομολογηθούν πριν τον Μάϊο του 2023. Πρόκειται για μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία και είναι προφανές ότι τόσο η Nova όσο και η Cosmote δεν μπορούν να ανοίξουν από τώρα τα χαρτιά τους.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη Nova Media το ένα «στρατόπεδο» στελεχών εισηγείται ηρωικό come back της νέας Nova στην «αρένα» της διεκδίκησης των δικαιωμάτων με στόχο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, και την άλλη ομάδα στελεχών να υποστηρίζουν με σθένος ότι η πλατφόρμα δεν πρέπει να ξαναμπεί σε αυτήν την περιπέτεια, τουναντίον θα πρέπει να αποσυρθεί οριστικά από το πρωτάθλημα.

    Η ΕΡΤ έχει ήδη εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Euro 2024 και του Euro 2028, ενώ ενδιαμέσως θα μεταδώσει ελεύθερα το Mundial 2026.

    Ιβάν Σαββίδης: Ο «άφαντος» καναλάρχης, το «πωλητήριο» που… σέρνεται, οι χαμηλές πτήσεις τηλεθέασης και οι αυξήσεις 1 ευρώ τη μέρα!

    Χαμηλές πτήσεις στην τηλεθέαση, φτωχό κομμάτι στη διαφημιστική «πίτα», στάσεις εργασίας με αποτέλεσμα την εξαφάνιση πρωϊνών εκπομπών από το πρόγραμμα, αλλά και φήμες για πωλητήριο ταλανίζουν το Open του άφαντου Ρωσοπόντιου πολυ-εκατομμυριούχου, Ιβάν Σαββίδη.

    Οι απόψεις διίστανται περί πωλητηρίου στο κανάλι με τον επίσημο σταθμό να διαψεύδει προς τα έξω αλλά και εσωτερικά την πρόθεση του καναλάρχη να απαλλαγεί από την τηλεοπτική του δραστηριότητα και τις φήμες της αγοράς να κάνουν λόγο για εκδήλωση ενδιαφέροντος από συγκεκριμένους επιχειρηματίες που μπήκαν σε διαπραγματεύσεις με τον στενό συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιντιάν για να βρουν τελικά «αλμυρό» το ποσό των 52 εκατ. ευρώ που ζητά η εταιρεία όταν διαθέτουν μόλις 20 εκατ. ευρώ και μάλιστα τα 12 εκατ. ευρώ «μπροστά» και τα υπόλοιπα 8 εκατ. ευρώ με δόσεις.

    Την εβδομάδα που πέρασε το κλίμα επιδεινώθηκε με τη στάση εργασίας που πραγματοποίησε το σωματείο των τεχνικών ιδιωτικών καναλιών (ΕΤΙΤΑ). Τι είχε προηγηθεί; Οι εργαζόμενοι τεχνικοί, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει ξανά απεργιακές κινητοποιήσεις για μη καταβολή δεδουλευμένων και υπερωριών, έχουν ζητήσει εδώ και 8 μήνες αύξηση στέλνοντας τελεσίγραφο με προθεσμία την 27η Ιανουαρίου.

    Πράγματι η διοίκηση τους ικανοποίησε τα περασμένα Χριστούγεννα ένα πολύ μικρό μέρος των απαιτήσεών τους (30 ευρώ τον μήνα + voucher/διατακτική αξίας 40 ευρώ), σε σχέση με τα ποσά που ζητούσαν καθώς αμείβονται ακόμη με τους μισθούς της εποχής του Epsilon.

    Αποτέλεσμα της στάσης εργασίας, να μην μεταδοθούν την περασμένη Πέμπτη 2/2 οι πρωινές εκπομπές του Open «Ανοιχτή επικοινωνία» (Νιφλής – Φωσκόλου) και «Ώρα Ελλάδος» (Καμπουράκης – Στάθης).

    Γιάννης Αλαφούζος: Πώς να πάρεις ένα επιτυχημένο ραδιόφωνο και να του αλλάξεις το DNA

    Τον κίνδυνο να αλλάξει DNA αντιμετωπίζει ο εναλλακτικός Pepper 96.6, που εξαγόρασε πρόσφατα από τη Διαπασών του Νίκου Μπιλίρη, ο Γιάννης Αλαφούζος.

    Οι επεμβάσεις στο πρόγραμμα και οι αλλαγές σε επίπεδο συντελεστών προκαλούν μεταστάσεις, ικανές να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του σταθμού και ενδεχομένως να δυσαρεστήσουν το πιστό ακροατήριο του Ρ/Σ. Η αρχή έγινε όταν αφαιρέθηκε το πηδάλιο από τον Γιώργο Μουχταρίδη για να του ζητήσουν από Διευθυντής, να γίνει…. Brand Manager.

    Το χειρότερο δεν είναι ότι ο όμιλος έχασε ένα τόσο ισχυρό στέλεχος στη ραδιοφωνική πιάτσα αλλά ότι καθώς όδευσε στον ανταγωνισμό με διευθυντικό ρόλο (Athens Voice 102.5 του Φώτη Γεωργελέ) έβαλε στη «σκακιέρα» έναν ακόμη αντίπαλο παίρνοντας μαζί του ορισμένους από τους παραγωγούς που αποχωρούν από τον Pepper.

    Να θυμίσουμε ότι από τον Pepper εξωθήθηκε ο Σπήλιος Λαμπρόπουλος με το κενό να καλύπτει η Κωνσταντίνα Νικολοπούλου ενώ έληξε και η συνεργασία και με την Ελένη Γεωργιοπούλου και αμέσως μετά παραιτήθηκε η Λιάνα Μαστάθη την οποία θα ακολουθήσουν και άλλοι με αποτέλεσμα από 14 παραγωγούς να έχει μείνει ο σταθμός μόνο με 7. Βέβαια το προσωπικό θα ανανεωθεί καθώς στο ραδιόφωνο καταφθάνει από την Frontstage της Αλεξάνδρας Δασκαλοπούλου και τον Red FM το επιτυχημένο δίδυμο Θοδωρή Βαμβακάρη και Τάκη Γιαννούτσου.

    Γιάννης Βαρδινογιάννης: Ηχηρή σιωπή για Alpha και Star

    Ουδέν νεότερο, ουδέν σχόλιο, από τις επιχειρήσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη (Alpha, Star) αναφορικά με τα δημοσιεύματα που φέρουν τον καναλάρχη να πουλά το υπόλοιπο 50% του Alpha και το σύνολο του Star.

    Παράλληλα, σιγή ιχθύος και από τη Nova Media σχετικά με τον βαθμό συγγένειάς της με την Primos Media Sarl που έχει ήδη εξαγοράσει το 50% του Alpha αντί 41 εκατ. ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Alpha Δορυφορική το 2021 είχε κύκλο εργασιών ύψους 61.322.383 ευρώ ενώ εμφάνισε ζημίες προ φόρων ύψους 17.992.089 ευρώ.

    Η εταιρεία κατέχει το 50% της εταιρείας τηλεοπτικών προγραμμάτων Green Pixel ΑΕ, ενώ το υπόλοιπο 50% ανήκει στην Νέα Τηλεόραση ΑΕ που διαχειρίζεται το Star.

    Το σύνολο του κύκλου εργασιών της Green Pixel ανήλθε σε 39.176.260 ευρώ το 2021 από 30.551.802 ευρώ το 2020.

    Τα κέρδη προ φόρων σε 172.841 ευρώ το 2021, από 316.658 ευρώ το 2020. O κύκλος εργασιών της Νέας Τηλεόρασης ανήλθε το 2021 σε 69.332.844 ευρώ, από 62.036.080 ευρώ το 2020, και εμφάνισε ζημίες ύψους 2.549.116 ευρώ το 2021, έναντι ζημιών προ φόρων ύψους 2.861.269 ευρώ το 2020.

    Πέτρος Τατσόπουλος: Η απόλυση από τα «Νέα» και η απάντηση Μαντέλα

    Εκτός εφημερίδας «Τα Νέα» βρίσκεται από την περασμένη Πέμπτη ο συγγραφέας και πολιτικός Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος δίνει το χρονικό της απόλυσής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο FB  σημειώνοντας πως είναι «μια όχι και τόσο αστεία ιστορία».

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο παρουσιαστής και υποψήφιος βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Φίλιππος Καμπούρης κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και εξύβριση στον 63χρονο πολιτικό και συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο για τα όσα είπε στο πλαίσιο εκδήλωσης με τίτλο: «Είναι Παιδεία και Θρησκεία έννοιες ασύμβατες;» στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone.

    Στη συνέχεια ο Πέτρος Τατσόπουλος συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με τη διαδικασία του αυτόφωρου και μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας για να αφεθεί ελεύθερος τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

    Το γεγονός αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών δημοσιογράφων μεταξύ των οποίων και του Δημήτρη Δανίκα ο οποίος ζήτησε συνέντευξη για το «Πρώτο Θέμα».

    Παράλληλα, με το ίδιο αίτημα εμφανίστηκε λίγα λεπτά μετά στον Πέτρο Τατσόπουλο και η Κατερίνα Παναγοπούλου για συνέντευξη στην «αδελφή» εφημερίδα των «Νέων», το «Βήμα της Κυριακής».

    Ο συγγραφέας ξεκαθάρισε στη δημοσιογράφο και συνάδελφό του ότι έχει κλείσει συνέντευξη με τον Δημήτρη Δανίκα, εκείνη επιφυλάχθηκε να ενημερώσει τον κοινό τους διευθυντή στα «Νέα» αλλά και διευθυντή του «Βήματος», Γιώργο Μαντέλα, ο οποίος σε επικοινωνία του με τον Πέτρο Τατσόπουλο, του εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του, επιφυλάχθηκε να μεταφέρει το γεγονός στον ιδιοκτήτη των εφημερίδων Βαγγέλη Μαρινάκη για να επανέλθει μεταφέροντας τελικά τη βούληση του επιχειρηματία να αποχωρήσει ο Π. Τατσόπουλος από τα «Νέα».

    Απάντηση σε όλα όσα καταλόγισε στην Άλτερ Έγκο ΜΜΕ ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος δίνει ο Γιώργος Μαντέλας, διευθυντής της εφημερίδας και του «ΒΗΜΑτος».

    «O δημοσιογραφικός όμιλος με τον οποίο συνεργαζόταν έναντι αμοιβής ο κ. Πέτρος Τατσόπουλος, του ζήτησε μια συνέντευξη.

    Η απάντησή του ήταν: ‘Αργήσατε ένα τέταρτο’! Ενημερώνοντας ότι θα δώσει συνέντευξη σε ανταγωνιστικό Μέσο, εκείνου «που σας πρόλαβε. Όλα τα υπόλοιπα δεν αντέχουν σχολιασμού».

    Δημήτρης Μελισσανίδης: Κάτι σε κανάλι αλλά όχι ακριβό

    Προτάσεις δέχεται στο γραφείο του ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος θέλει να μεταφέρει το NaftemporikiTV και στην επίγεια τηλεόραση.

    Η μια πρόταση κάνει λόγο για αγορά πανελλαδικού καναλιού, η οποία απορρίφθηκε λόγω κόστους.

    Η δεύτερη για αγορά περιφερειακού καναλιού και ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά Ρέστη για το Rise TV, η τρίτη για αγορά ζώνης σε περιφερειακό κανάλι και η τέταρτη εισηγείται αναμονή μέχρι την προκήρυξη θεματικών καναλιών.

    Μετά τις εκλογές φυσικά.

    Γιάννης Αλαφούζος VS Βαγγέλης Μαρινάκης για το κύπελλο τηλεθέασης

    Γνώσεις data analyst και στατιστικολόγου θα πρέπει να έχουν όσοι ενδιαφέρονται για τις επιδόσεις των καναλιών στο ταμπλό της τηλεθέασης.

    Ο αναγνώστης μπερδεύεται με τις τόσες πρωτιές καθώς κάθε κανάλι που σέβεται τον εαυτό του εκδίδει και μια ευνοϊκή ανακοίνωση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του και κατά πως βολεύει το ιδιαίτερο performance που έχει στις επιμέρους τυπολογίες ή και στο σύνολο. Το μεγάλο πρόβλημα, ιδιαίτερα για την τηλεθέαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων κάθε καναλιού είναι ότι δεν ξεκινούν όλα την ίδια ώρα ούτε και διαρκούν ίσο χρόνο.

    Έτσι ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου που ξεκινά στις 7.55 μ.μ. κάθε απόγευμα, ανακοινώνει ότι τον Ιανουάριο έκοψε πρώτος το «νήμα» καθώς σύμφωνα με τη Nielsen, 558.432 τηλεθεατές παρακολούθησαν κατά μέσο όρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Σία Κοσιώνη τις καθημερινές και τον Γιάννη Παπαδόπουλο τα Σαββατοκύριακα καταγράφοντας 14,1% στο γενικό σύνολο του κοινού. Ακολουθούν ο ALPHA με 503.952 τηλεθεατές (14%), το Mega με 498.354 (12,7%), το STAR με 471.273 (12%), ο ΑΝΤ1 με 366.252 (10,2%), το OPEN με 330.597 (9,3%) και η ΕΡΤ1 με 186.257 (4,2%).

    Αντίστοιχη ανακοίνωση για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που ξεκινά στις 7.45 μ.μ. εκδίδει και το Mega που δημοσιοποιεί μια άλλη πρωτιά, αυτή στα δυναμικά κοινά των 18-54 ετών, με μέσο όρο 12,9%. Στο σύνολο του κοινού, το ποσοστό καταγράφηκε στο 12,7%.

    Διονύσης Παναγιωτάκης: Ακριβό σπορ η τηλεόραση

    Στο μισό εκατομμύριο έχει φθάσει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Αττική Τηλεόραση, που ελέγχει το One Channel μετά την ΑΜΚ κατά 200.000 ευρώ στην οποία προέβη πρόσφατα ο Διονύσης Παναγιωτάκης.

    Το κανάλι που χρειάζεται μια επένδυση εκατομμυρίων για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, θα κάνει επαναλανσάρισμα γύρω στις 17 Φεβρουαρίου.

    Βίκυ Χατζηβασιλείου: Έχει λόγο;

    To Σάββατο 18/2, η Βίκυ Χατζηβασιλείου κάνει come back μετά από τριετή αποχή από την τηλεόραση με την εκπομπή «Έχεις λόγο» στον ΑΝΤ1, με περιεχόμενο ανάλογο με το «Πάμε πακέτο» (μετεξέλιξη του «Έχεις γράμμα») το οποίο μεταδιδόταν επί 19 χρόνια.

    Η εκπομπή «Έχεις λόγο» προορίζεται για την απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακο και η ατζέντα της θα αντλεί θεματολογία από κοινωνικά θέματα, μια ιδέα που προέκρινε ο ίδιος ο πρόεδρος του ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρής Κυριακού που συναινεί με την παρουσία ειδικών (ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, αναλυτές) ανάλογα την περίσταση.

    ANT1 : Αυτό που θέλουν οι γυναίκες

    «Προσωπικό στοίχημα» έχει βάλει η ηγεσία του ΑΝΤΕΝΝΑ την επιτυχία του επιχειρηματικού ριάλιτι «Dragons’ Den Greece» που έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου με τους Έλληνες Dragons να επενδύουν προσωπικά κεφάλαια ύψους 135.000 ευρώ σε ιδέες και επιχειρήσεις που τους εντυπωσίασαν.

    To νέο επιχειρηματικό show του ΑΝΤ1 παρακολούθησαν 1.607.500 τηλεθεατές έστω για 1΄ στο σύνολο του κοινού, με το γυναικείο κοινό να δείχνει έντονο ενδιαφέρον για το τηλεοπτικό project επενδύσεων.

    Συγκεκριμένα, στις γυναίκες 18-54 ετών κατέγραψε 15%, ενώ σε επιμέρους γυναικείο κοινό (18-24) το «Dragons’ Den Greece» άγγιξε το 19,2%.

    Ναταλία Γερμανού: Μια πασιονάρια στο κανάλι του Βαρδινογιάννη

    Η Ναταλία Γερμανού είναι αναμφίβολα ένα δυνατό «χαρτί» για κάθε κανάλι που την είχε ή την έχει στο πρόγραμμά του.

    Πρόσφατα ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Alpha ενώ σύντομα θα βρεθεί στη βραδινή εκπομπή «Secret Song».

    Στην εκπομπή της οι τηλεθεατές θα δουν τους πάντες, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έως και τη Δέσποινα Κουτσούμπα αρχαιολόγο, συνδικαλίστρια και στέλεχος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

    Πρόσφατα η Ναταλία δεν δίστασε να σταθεί δημόσια στο πλευρό των ηθοποιών με αφορμή την 48ωρη πανελλαδική απεργία του ΣΕΗ αναρτώντας στο Instagram:

    «Ηθοποιός σημαίνει φως. Είναι οι άνθρωποι που φωτίζουν τα σκοτάδια μας, ομορφαίνουν τις μέρες και τις νύχτες μας. Καμμιά ταινία που σε συγκίνησε, καμμιά παράσταση που σε συγκλόνισε, καμμιά σειρά που σε ξενύχτησε, καμμιά κωμωδία που σε παρηγόρησε δεν θα υπήρχε αν δεν υπήρχαν. Οι ηθοποιοί. Σεβασμός στην Τέχνη τους. Σεβασμός στο ταλέντο και στις σπουδές τους. Μαζί τους».

    Νίκος Ευαγγελάτος: Mήνυση για την υπόθεση της Κιβωτού

    Νομικά κατά του 23χρονου Ελλάδιου έχει κινηθεί η εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου «Live News» που παρουσιάζεται στο Mega… Κι αυτό διότι ο 23χρονος διαδίδει ότι πληρώθηκε για να πει ψέματα για την «Κιβωτό του κόσμου» και τον πατέρα Αντώνιο όταν φιλοξενήθηκε στην εκπομπή τον περασμένο Δεκέμβριο. Το LIVE NEWS έχει ήδη κινηθεί νομικά, ενώ διαθέτει στοιχεία που αποδεικνύουν την κατάφωρη συκοφαντική δυσφήμηση.

    Ο 23χρονος Ελλάδιος, που είναι πρώην τρόφιμος της «Κιβωτού του Κόσμου», έκανε στροφή 180 μοιρών σε σχέση με όσα είχε δηλώσει στην εκπομπή τον Δεκέμβριο. Τότε προσέγγισε αυτοβούλως τη δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής του MEGA LIVE NEWS, ζητώντας να μιλήσει για όσα βίωσε μέσα στη δομή, γεννώντας ερωτήματα πού οφείλεται αυτή η μεταστροφή μέσα σε λίγους μήνες.

    Μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση στο LIVE NEWS είχε καταγγείλει σωματική κακοποίηση και ξυλοδαρμό από ιθύνοντες της δομής φιλοξενίας ανηλίκων «Κιβωτός του Κόσμου».

    Σήμερα ο 23χρονος τα γυρίζει και υποστηρίζει μέσω του site «EKKLISIA ONLINE» πως χρηματίστηκε για να πει όσα είπε, αναφέροντας: «Είχα ανάγκη και το έκανα. Αυτές οι δηλώσεις είναι ψέματα όλες».

    Κρίση προσωπικότητας στα κανάλια

    Πολιτικοί σε ψυχαγωγικές εκπομπές, καλλιτέχνες σε ενημερωτικές. Αυτή είναι η νέα μόδα στα κανάλια που με τη λογική του με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια, βολεύει και τις δύο πλευρές.

    Τα κανάλια δεν αναγκάζονται να σχεδιάσουν νέο ενημερωτικό πρόγραμμα, πουλούν διαφημιστικό αέρα με τιμές ψυχαγωγικής εκπομπής, ικανοποιούν τους όρους της πολιτικής πολυφωνίας αλλά και τις επιθυμίες των πολιτικών προσώπων οι οποίοι και αυτοί με τη σειρά τους βολεύονται καθώς προτιμούν να μιλάνε σε χαλαρά κοινά με lifestyle διάσταση.

    Ποιος δεν θέλει αυτό το debate;

    Δύσκολο έως και απίθανο θεωρείται να πραγματοποιηθεί debate των πολιτικών αρχηγών λίγες ημέρες πριν τη διενέργεια των εθνικών εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν.

    Πάντως στην περίπτωση που γίνει, θα φιλοξενηθεί σε στούντιο της ΕΡΤ1 με σίγουρο ρόλο για τον Γιώργο Κουβαρά.

    Διαβάστε επίσης: