Η ώρα μηδέν φαίνεται πως έφτασε για τον Γιώργο Λιάγκα, αφού καλείται τώρα να καθίσει στο «σκαμνί» του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ και να λογοδοτήσει για την απαράδεκτη αντιμετώπιση του ίδιου και των συνεργατών του στο ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ.
Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη, όταν, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, συνεργάτης δημοσιογράφος βγήκε σε παράθυρο, ώστε να μεταδόσει την είδηση της παρενόχλησης φοιτήτριας στην βιβλιοθήκη του ΑΠΘ από συμφοιτητή της. Τότε, ο παρουσιαστής, Γιώργος Λιάγκας, αλλά και οι συνεργάτες του πάνελ του ξέσπασαν σε γέλια και επιδόθηκαν σε μια σωρεία καυστικών σχολιασμών σχετικά με το περιστατικό, χωρίς να του προσδώσουν ούτε για ένα δευτερόλεπτο την σοβαρότητα που του άρμοζε.
Ο τρόπος που η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα αντιμετώπισε το εν λόγω ζήτημα δημιούργησε τις επόμενες ημέρες έναν πυρετό αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να παρέμβει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), ύστερα από την καταγγελία που έκανε το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ», αλλά και μια σειρά από γυναικείες οργανώσεις να ζητά τη διακοπή της εκπομπής.
Στην καταγγελία που κατατέθηκε στο ΕΣΡ τονίζεται ότι οι κατηγορίες σχετίζονται με την υποβάθμιση ποιότητας, χυδαίο (μη ευπρεπή) λόγο, ρατσιστικό λόγο/ξενοφοβία/δυσμενείς διακρίσεις, προβολή προσωπικότητας και υποτίμηση της ανθρώπινης αξίας (προσβολή/απαξίωση προσώπων με λεκτικούς υπαινιγμούς κ.ό.κ.).
Η «σκυτάλη» περνά πλέον στην Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και στο Πειθαρχικό της Συμβούλιο. Σύμφωνα με την Ελένη Ανδριανού, μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου, τη Δευτέρα, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο πραγματοποίησε συνεδρίαση για το ζήτημα του Γιώργου Λιάγκα, κατά την οποία αποφάσισε ομόφωνα να ασκήσει πειθαρχική δίωξη κατά του παρουσιαστή.
Ανάμεσα στις ποινές που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο Γιώργος Λιάγκας είναι η προσωρινή ή οριστική διαγραφή από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Επιπλέον, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, το Πειθαρχικό αναμένεται να καλέσει σε εξηγήσεις τον Γιώργο Λιάγκα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πόλεμος-Μέση Ανατολή: Οι μεγάλες ενεργειακές υποδομές του Κόλπου που έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου
- Kpler για πετρέλαιο: Πιθανότητα τα $150 το βαρέλι αν ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή συνεχιστεί έως τα τέλη Μαρτίου
- Ασιατικά διυλιστήρια: Έντονες πιέσεις στην Σαουδική Αραβία για τον τρόπο τιμολόγησης του αργού – Τι ζητούν
- ΕΛΣΤΑΤ: Πάνω από 1 στους 7 Έλληνες αντιμετώπισαν σοβαρές υλικές και κοινωνικές στερήσεις το 2025
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.