• LIFE&STYLE

    Μάρτιν Σκορσέζε: Ο διάσημος σκηνοθέτης γύρισε την καραντίνα του σε ταινία


    Ο επιτυχημένος σκηνοθέτης των φημισμένων κινηματογραφικών ταινιών «Mean Streets» και «The Irishman», Μάρτιν Σκορσέζε, κατέγραψε την εμπειρία του κατά τη διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη, δημιουργώντας μία μικρού μήκους ταινία.

    Όπως αναφέρουν ξένα δημοσιεύματα η ταινία θα προβληθεί ως μέρος της σειράς του BBC Two «Lockdown Culture with Mary Beard». Ο Σκορσέζε ανέφερε χαρακτηριστικά για το νέο του project πως «αυτό για το οποίο ανυπομονώ στο μέλλον είναι να μεταφέρω μαζί μου αυτό που αναγκάστηκα να μάθω υπό αυτές τις συνθήκες. Είναι το ουσιώδες. Οι άνθρωποι που αγαπάτε. Να είστε σε θέση να τους φροντίζετε και να είστε μαζί τους όσο μπορείτε».

    Η «αποκλειστική και πολύ προσωπική» ταινία μικρού μήκους θα είναι το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, την οποία παρουσιάζει από το σπίτι της η Μέρι Μπιρντ, διάσημη Βρετανίδα ιστορικός. «Ο Μάρτιν Σκορσέζε κάνει ένα υπέροχο φινάλε στη σειρά. Τον βλέπουμε στο σπίτι, σκεφτόμαστε τον αποκλεισμό μέσα από τον κινηματογραφικό φακό κλασικών ταινιών, όπως το “The Wrong Man” του Χίτσκοκ. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά έξυπνο είναι ότι η σπουδαία αυθεντία του Χόλιγουντ μας κάνει επίσης να κοιτάξουμε ξανά από την αρχή τον Χίτσκοκ μέσα από το πρίσμα της τρέχουσας δύσκολης κατάστασης μας. Ήμουν απολύτως ευτυχισμένη όταν συμφώνησε να το κάνει για εμάς. Αισθάνομαι λίγο σαν να φιλοξενώ μια μικρή πρεμιέρα. Και όλα συμβάλλουν σε ένα καταπληκτικό φινάλε», τόνισε η Μέρι Μπριντ.

    Άλλοι συμμετέχοντες στη σειρά του BBC Two είναι ο φωτογράφος Ντον ΜακΚάλιν, η κωμικός Ντέμπορα Φράνσις Γουάιτ, ο στατικολόγος Ντέιιντ Σπίγκελχαλτερ και οι καλλιτέχνες Τζίλιαν Γουέρινγκ και Μάικλ Λάντι.



    ΣΧΟΛΙΑ