• Μόδα: Πρωταγωνιστές

    Στέλιος Κουδουνάρης: Ο ονειροπόλος και φουτουριστής σχεδιαστής που επιμένει ελληνικά

    • Αθηνά Λαρδή


    Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Κύπρο, ο Στέλιος Κουδουνάρης είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους και σημαντικούς σχεδιαστές της γενιάς του και για δεύτερη χρονιά τον απολαμβάνουμε ως κριτή στο ριάλιτι μόδας My Style Rocks. Ο σχεδιαστής έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό, χάρη στην αισθητική, την ευγένεια και το χιούμορ του.

    Ο Στέλιος Κουδουνάρης βρισκόταν μέσα στο χώρο της μόδας από τότε που θυμάται τον εαυτό του, καθώς η οικογένειά του διατηρεί επιχείρηση μόδας. Έτσι, μετά από τις σπουδές « Fashion Design and Garment Manufacture», αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του και μετακόμισε στην Αθήνα, όπου άρχισε να εργάζεται ως σχεδιαστής και στυλίστας για μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές επιχειρήσεις μόδας. Το 2008 δημιούργησε το δικό του brand, Stelios Koudounaris.

    Δουλεύοντας αδιάκοπα, ο σχεδιαστής από την Κύπρο κατόρθωσε να εδραιωθεί στον χώρο της μόδας, ενώ το έργο του παρουσιάστηκε σε πολλά διεθνή περιοδικά όπως το Harper’s Bazaar, το Madame Figaro, το In-Style. Έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στο Athens Exclusive Designers Week, καθώς και στο Cyprus Fashion Week, όπου βραβεύτηκε ως ο καλύτερος σχεδιαστής μόδας για το 2009, στο Fashion Room Service του Ozon, στο MadWalk The Fashion Music Project και στο Greek Designers’ project by Absolut Vodka.

    Δημιουργίες του σχεδιαστή έχουν φορέσει πολλοί διάσημοι Έλληνες μεταξύ των οποίων είναι η Κατερίνα Παπουτσάκη, η Demy, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Τάμτα, η Δούκισσα Νομικού, η Ευριδίκη, η Έλλη Κοκκίνου, η Έλενα Παπαρίζου, η Σμαράγδα Καρύδη.

    Σήμερα, οι συλλογές του brand του, που έχει ως σύμβολο το κυπριακό Αγρινό – όπως ο ίδιος έχει πει θέλει να γνωστοποιήσει σε όλο τον κόσμο την καταγωγή του – κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελλάδα και διανέμονται σε 75 επιλεγμένα σημεία πώλησης στην Αυστρία, Δανία, Πολωνία, Βρετανία, Ιταλία, Κορέα, Λίβανο, Αίγυπτο, Ισραήλ, ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο.

    Οι συλλογές Stelios Koudounaris

    Ο Στέλιος Κουδουνάρης, μέσα από τις δημιουργίες του, επιθυμεί να αναδείξει το γυναικείο σώμα, με όμορφο και κομψό τρόπο, χωρίς υπερβολές. Άλλωστε, τα ρούχα που σχεδιάζει αποπνέουν μια μινιμαλιστική διάθεση.

    Η πιο πρόσφατη συλλογή του για Φθινόπωρο-Χειμώνα 2018-19 είναι ίσως και η ομορφότερη του σχεδιαστή. Μέσα από αυτήν, ο Στέλιος Κουδουνάρης ατενίζει το μέλλον με έναν αέρα νοσταλγίας που έρχεται από το παρελθόν με μια σύγχρονη ματιά. Συγχρόνως, προσπαθεί να επικοινωνήσει τον ανθρώπινο ψυχισμό έτσι όπως στυλιστικά τον αντιλαμβάνεται, πολύπλοκο, εσωτερικό, προσαρμοζόμενο στα εκάστοτε κοινωνικοοικονομικά δεδομένα.

    Τα δερμάτινα οικολογικά σύνολα, τα βελούδα, τα καρό και τα glam φορέματα κυριαρχούν στην collection του. Tο πράσινο της αισιοδοξίας επιλέγεται για τα αυτοκρατορικά βελούδα, ενώ το κόκκινο της επιτυχίας και της διέγερσης χρησιμοποιείται προσεκτικά σε δερμάτινα οικολογικά σύνολα. Μεγάλα γκρι-λευκά καρώ συνδυασμένα με αυστηρά κλειστά μπούστα και μαύρα πλεκτά ορίζουν τη θεατρικότητα της εποχής ενώ τα μεταλλικά βραδινά φορέματα δίνουν έναν υπόκοφο glam χαρακτήρα στο dark wave του Χειμώνα.

    www.stelioskoudounaris.com

    Instagram: stelioskoudounaris

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ναστάζια Δαρίβα: Μία «αμαζόνα» στο πλευρό του Νίκου Κριθαριώτη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μαίρη Κατράντζου σχεδιάζει για τη Victoria’s Secret

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το θλιβερό γεγονός που εκτόξευσε τις μετοχές του ομίλου Ferragamo



    ΣΧΟΛΙΑ