• LIFE&STYLE

    Makeup tips που θα σας χαρίσουν λαμπερό δέρμα στο ρεβεγιόν

    • NewsRoom


    Στο μυαλό σχεδόν όλων των γυναικών τις γιορτές τριγυρίζει μία και μοναδική σκέψη: το holiday μακιγιάζ τους και πως αυτό θα τις κάνει να λάμπουν πιο πολύ από ποτέ. Προκειμένου να γίνει αυτό όμως, τα καλύτερα καλλυντικά, η πιο σωστή τεχνική και η πιο τέλεια makeup έμπνευση δεν αρκούν. Πρέπει το δέρμα από κάτω να είναι σωστά ενυδατωμένο και απολεπισμένο. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή ο ψυχρός καιρός και οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα έχουν αφήσει το στίγμα τους στο πρόσωπό σας, το μακιγιάζ σας μόνο αψεγάδιαστο δε θα δείχνει.

    Μην ανησυχείτε όμως, γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σας παρουσιάσουμε 6 tips από τους κορυφαίους makeup artist του χώρου, ώστε να λάμψετε σαν star τις επόμενες γιορτινές μέρες.

    winter-makeup-tips-1.jpg

    1. Μην παραλείπετε την ενυδάτωση

    Μπορεί το συγκεκριμένο tip να ανήκει θεωρητικά στη skincare κατηγορία, όμως είναι το Α και το Ω για να δημιουργήσετε μια dewy και λαμπερή βάση για το μακιγιάζ σας. «Ξοδέψτε μερικά έξτρα λεπτά κάνοντας μασάζ με την ενυδατική σας κρέμα, ώστε να ενισχύσετε τη φυσική λάμψη της επιδερμίδας σας» συμβουλεύει ο celebrity makeup artist Nick Barose. «Να είστε γενναιόδωροι με την κρέμα και να μην ξεχάσετε τον λαιμό σας» επισημαίνει.

    Την ίδια άποψη για τη σημασία της σωστής ενυδάτωσης πριν το foundation έχει και ο makeup artist Erwin Gomez. Σαν έξτρα hack αναφέρει την εφαρμογή της κρέμας μετά το μπάνιο, όταν ακόμη το δέρμα είναι νωπό. «Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να χαρίσετε στο φρεσκοπλυμένο δέρμα σας την ενυδάτωση που χρειάζεται» εξηγεί.

    2. Αποφύγετε τις πολλές πούδρες

    Όσο κι αν αγαπάτε την πούδρα σας, ο Barose σας προτρέπει να την αφήσετε για λίγο στην άκρη για χάρη του glam εορταστικού μακιγιάζ σας. «Οι πούδρες έχουν την τάση να κάνουν το ανοιχτόχρωμο δέρμα να δείχνει θαμπό» επισημαίνει. Κάτι τέτοιο φυσικά είναι ανεπιθύμητο, πόσο μάλλον τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η εναλλακτική λύση που προτείνει είναι μία ενυδατική κρέμα CC με χρωστικές που αντανακλούν το φως και σε απόχρωση έναν τόνο πιο ζεστή από το φυσικό χρώμα του δέρματος.

    3. Χρησιμοποιήστε ένα primer

    Για σας που το primer είναι αναπόσπαστο μέρος της makeup ρουτίνα σας, ο Gomez σας συστήνει ένα dewy αντί ενός ματ. «Η διακριτική λάμψη του primer θα χαρίσει στο δέρμα σας το υπέροχο glowing-from-within εφέ» εξηγεί. Plus θα δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας από το κρύο που θα προστατεύει το πρόσωπό σας όλη μέρα.

    winter-makeup-tips-2.jpg

    4. Προτιμήστε τα υγρά ή κρεμώδη foundations

    Ακόμη κι αν ο τύπος της επιδερμίδας σας δεν είναι ξηρός, με τις τόσο χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα είναι λογικό να εμφανίσετε ξηροδερμία, έστω και λίγη. Για να την καμουφλάρετε, πείτε «ναι» σε ένα κρεμώδες foundation και εφαρμόστε το με τα δάχτυλα ώστε να γίνει ένα με το πρόσωπό σας. «Μια ματ φόρμουλα θα καθίσει στα ξηρά σημεία του δέρματος και θα δώσει ένα ανομοιόμορφο αποτέλεσμα» προειδοποιεί ο Gomez. Αν παρόλα αυτά, βρίσκετε το φινίρισμα πολύ dewy για τα γούστα σας, μπορείτε να εφαρμόσετε λίγη πούδρα από την ζώνη του Τ.

    5. Πείτε «ναι» σε ένα υγρό highlighter

    Λαμπερό μακιγιάζ χωρίς highlighter δε γίνεται. Για να μην καταλήξετε να δείχνετε σαν χριστουγεννιάτικη μπάλα γεμάτη χρυσόσκονη όμως, ο Barose προτείνει να κινηθείτε σε υγρές φόρμουλες και να τις απλώσετε με ένα βρεγμένο σφουγγαράκι μακιγιάζ. Μ’ αυτό το trick θα λάμπετε κι εσείς όπως οι stars που μακιγιάρει.

    6. Κάντε σύμμαχό σας το face mist

    Για makeup emergency καταστάσεις, αν δηλαδή παρατηρήσετε ξηροδερμία κατά τη διάρκεια της μέρας ή αισθανθείτε τράβηγμα στο πρόσωπό σας, κρατήστε ένα face mist σε travel συσκευασία μαζί μας και φρεσκαριστείτε στο λεπτό. «Ψεκάστε το πρόσωπό σας με ένα ανάλαφρο mist το οποίο θα σετάρει το μακιγιάζ σας και θα σας χαρίσει έξτρα ενυδάτωση» δηλώνει ο Gomez.

    Πηγή: glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Το κόλπο για να διατηρήσετε το χτένισμά σας τέλειο έως και 5 μέρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: White Christmas: Πώς θα φορέσετε το λευκό στις γιορτές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Casual chic: Τρεις τρόποι για να φορέσετε τα jeans στις γιορτές



    ΣΧΟΛΙΑ