• LIFE&STYLE

    Το κόλπο για να διατηρήσετε το χτένισμά σας τέλειο έως και 5 μέρες

    • NewsRoom
    μαλλιά κρυμμένα


    Αν το ημερολόγιό σας για τις προσεχείς ημέρες είναι γεμάτο εκδηλώσεις και πάρτι, aka δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για beauty pampering, τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς. Με το ακόλουθο πλάνο των 5 ημερών του hair expert Adam Reed θα γλιτώσετε το hairstyling, παρατείνοντας τη διάρκεια του ήδη υπάρχοντος χτενίσματός σας στο μέγιστο, και θα κερδίσετε μερικά πολύτιμα λεπτά στο μακιγιάζ σας, ώστε να είστε απαστράπτουσα σε κάθε σας κοινωνική υποχρέωση. Κρατήστε σημειώσεις!

    Μέρα 1: Δημιουργήστε τη βάση

    Στο διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ενδιάμεσα στα συνεχόμενα festive parties, ο ύπνος συγκαταλέγεται στις top προτεραιότητές σας. Συνεπώς, αυτά τα 30 λεπτά που θα ξοδεύατε για να λουστείτε, προτιμάτε να τα περάσετε χουζουρεύοντας στο κρεβάτι. Σας καταλαβαίνουμε! Θέλετε όμως και τα μαλλιά σας να ανταποκρίνονται στο πνεύμα των γιορτών. Πώς θα τα συνδυάσετε και τα 2; Ο Adam έχει την λύση.

    «Ξεκινήστε την εβδομάδα σας με ένα καλό blow-dry ώστε να δημιουργήσετε μία τέλεια και super glossy βάση που θα κρατήσει. Και μην ξεχάσετε να εφαρμόσετε ένα conditioner μετά το λούσιμο και πριν το στέγνωμα για να επανορθώσετε τις άκρες σας και να τους δώσετε ένα απαλό φινίρισμα. Έτσι όχι μόνο τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο υγιή, αλλά και το hairstyle σας θα κρατήσει όλη την εβδομάδα» δηλώνει ο ειδικός.

    Μέρα 2: Το έξυπνο styling

    Την επόμενη μέρα είναι η κατάλληλη στιγμή να απαρνηθείτε το ίσιο look σας για χάρη των χαλαρών κυμάτων. «Δημιουργήστε απαλές μπούκλες με ένα hot tool, αφού θα έχετε ήδη ψεκάσει τα μαλλιά σας με ένα θερμοπροστατευτικό προϊόν. Κρατήστε το εργαλείο με κλίση- σαν να θέλατε να κόψετε μια κορδέλα με ένα ψαλίδι- και με κατεύθυνση πάντα μακριά από το πρόσωπό σας» συμβουλεύει ο Adam. Μόλις ολοκληρώσετε το styling, «κάντε μασάζ στις ρίζες και χτενίστε τα μαλλιά σας με τα δάχτυλα για πιο ατημέλητο αποτέλεσμα».

    holiday-hairstyles-2.jpg

    Μέρα 3: Δώστε όγκο στα flat μαλλιά σας

    Σ’ αυτή τη φάση τα μαλλιά σας είναι λογικό να αρχίσουν να δείχνουν flat. Ανανεώστε τα και χαρίστε τους πίσω τον χαμένο όγκο τους ψεκάζοντας ένα dry shampoo ή ένα hairspray στις ρίζες. «Κρεπάρετε το κάτω μέρος μικρών τουφών στο κέντρο του κεφαλιού -θα σας πάρει μόλις 5 δευτερόλεπτα για κάθε τούφα-, ψεκάστε το προϊόν, επαναφέρετε τα μαλλιά στη θέση τους και βουρτσίστε τα για μία πιο beachy υφή σε σχέση με την προηγούμενη μέρα» αναφέρει ο hairstylist.

    Μέρα 4: Παίξτε με την υφή

    Η 4η μέρα χωρίς λούσιμο καλεί για μια sleek αυστηρή κοτσίδα, η οποία για να πούμε την αλήθεια πρακτικά δεν είναι τόσο εύκολο να πετύχει σε φρεσκολουσμένα μαλλιά. Σαν τελευταία πινελιά στο συγκεκριμένο look, ο Adam σας προτείνει να περάσετε έναν πηλό ή ένα gel στις ρίζες, ώστε να κρατήσετε υπό έλεγχο τις φύτρες. Άλλο ένα tip του είναι να δέσετε μια κορδέλα στη βάση της κοτσίδας σας, προκειμένου η προσοχή να στραφεί εκεί κι όχι στις ρίζες σας. Genius!

    Μέρα 5: Καμουφλάρετε την λιπαρότητα στις ρίζες

    «Αν στο τέλος της εβδομάδας τα μαλλιά σας είναι πολύ λιπαρά και δεν έχετε χρόνο να τα λούσετε, θυμηθείτε ότι υπάρχουν και τα αξεσουάρ» συμβουλεύει ο ειδικός. Έχοντας την ψήφο εμπιστοσύνης της Alexa Chung και της Kate Middleton, τα hair clips επανέρχονται δυναμικά στο προσκήνιο και είναι πιο stylish και πρακτικά από ποτέ. Τολμήστε τα!

    Πηγή: glow.gr



    ΣΧΟΛΙΑ