• LIFE&STYLE

    Καρούζος gate: Αγνώριστη η πάλαι ποτέ σικάτη Ρεβέκκα Καρούζου- Σκαφτούρα – Αποκλειστικές φωτογραφίες

    Καρούζος gate: Αγνώριστη η πάλαι ποτέ σικάτη Ρεβέκκα Καρούζου- Σκαφτούρα - Αποκλειστικές φωτογραφίες

    Ρεβέκκα Σκαφτούρα Καρούζου στα δικαστήρια


    Ταλαιπωρημένη και ατημέλητη, η άλλοτε σικ κυρία του επιχειρηματικού κόσμου Ρεβέκκα Καρούζου- Σκαφτούρα δε θυμίζει πλέον σε τίποτα τις ημέρες δόξας και χλιδής που ζούσε δίπλα στον πρώην σύζυγό της, πάλαι ποτέ ισχυρό επιχειρηματία και νυν κρατούμενο των φυλακών Κορυδαλλού, Γιάννη Καρούζο.

    Εκείνος πλέον σήμερα στη δίκη που ξεκίνησε, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην πρώην σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα, φωτογραφίζοντάς την ως την εγκέφαλο του σκανδάλου φοροδιαφυγής, εικονικών τιμολογίων και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

    skaftoura

    Πριν από 15 μήνες, η Ρεβέκκα Σκαφτούρα είχε εμφανιστεί και πάλι ενώπιον του Θ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου αντιμέτωπη με τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης, ψευδορκίας μάρτυρα κατ’ εξακολούθηση, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση, απειλής από κοινού, αλλά και της ηθικής αυτουργίας στην απειλή από κοινού.

    Για την άλλοτε σικάτη κυρία, τα ρούχα γνωστών οίκων μόδας και τα πανάκριβα κοσμήματα είχαν ήδη αντικατασταθεί από ένα ζευγάρι τσόκαρα, ένα απλό φόρεμα και ένα απλό πουλόβερ, προκαλώντας έκπληξη στους δικαστές. Η πάντα προσεγμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας εμφάνισή της και τα ξανθά καλοχτενισμένα μαλλιά της ήταν πλέον παρελθόν, αφού εμφανίστηκε καστανή και έχοντας τα μαλλιά της πιασμένα με ένα απλό λαστιχάκι.

    Ρεβέκκα Σκαφτούρα Καρούζου
    Η Ρεβέκκα Σκαφτούρα Καρούζου στα δικαστήρια

    Οι ήμερες δόξας της Ρεβέκκας 

    Οι εξελίξεις των τελευταίων ετών άλλαξαν θεαματικά την κοσμική κυρία της αθηναϊκής ελίτ. Μέχρι μέχρι πριν από λίγα χρόνια η Σκαφτούρα ήταν μια επιχειρηματίας με πολλές φιλοδοξίες και εξαιρετικά ακριβά γούστα.

    Μάλιστα, η βάπτιση των δίδυμων παιδιών του ζευγαριού στην Κρήτη για την οποία είχε ναυλωθεί αεροπλάνο με 150 καλεσμένους με προορισμό την Ελούντα, είχε προκαλέσει τόσο για την «κουμπαριά» με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, όσο και με την ανάθεση της σκηνοθεσίας της βραδιάς στον σκηνοθέτη Τάκη Μπιρσίμ.

    Η γνωριμία της στα 25 της χρόνια με τον Γιάννη Καρούζο και η κοινή τους ζωή, την ώθησε στην οργάνωση μιας «γιγαντιαίας επιχείρησης» για την είσοδό της στην «καλή κοινωνία». Η άκρως επικοινωνιακή Ρεβέκκα εμφανιζόταν συχνά σε κοσμικά σουαρέ.

    Το κόστος δεν την απασχόλησε ποτέ προκειμένου να επιτύχει την κοινωνική της ανέλιξη.

    Τριήμερες αποδράσεις στον Αστέρα Βουλιαγμένης συνοδεία σωματοφυλάκων και δύο οικιακών βοηθών από τις Φιλιππίνες, αμέτρητες κοσμικές εμφανίσεις, πάρτι με διάσημους καλεσμένους, πανάκριβα ρούχα και δώρα σε φίλους που συχνά το ζευγάρι είχε συναντήσει μόλις μια φορά, οδήγησαν την 49χρονη σήμερα Ρεβέκκα και τον σύζυγό της από ένα μικρό μαγαζί στη Γλυφάδα, στην «παντοκρατορία» του real estate.

    Καρούζος gate: Αγνώριστη η πάλαι ποτέ σικάτη Ρεβέκκα Καρούζου- Σκαφτούρα - Αποκλειστικές φωτογραφίες
    Ρεβέκκα Σκαφτούρα Καρούζου στα δικαστήρια

     

    Η απότομη πτώση 

    Η αποκάλυψη του σκανδάλου με τις εξωχώριες εταιρείες που είχε στηθεί πίσω από τις δραστηριότητες του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου οδήγησε απότομα στην κοινωνική και όχι μόνο πτώση σύσσωμης της οικογένειας.

    Το δικαστικό «μπουκέτο» περιελάμβανε απάτες, μεσίτες και εταιρίες «φαντάσματα», καθώς τουλάχιστον τρεις offshore είχαν λάβει μέρος στο χορό των δισεκατομμυρίων με τις αγοραπωλησίες ακινήτων, δημιουργώντας την πολύκροτη υπόθεση.

    Η Ρεβέκκα Καρούζου υποστηρίζει ακόμα, πως μετά τον χωρισμό της με τον Γιάννη Καρούζο τον Σεπτέμβριο του 2010, είχε αποκλεισθεί από την περιουσία που είχαν από κοινού δημιουργήσει.

    Μάλιστα, τόνιζε πως δεν πρέπει να διωχθεί, αφού «δεν ήταν εκτελεστικό μέλος στις επιχειρήσεις Καρούζου, ούτε είχε δικαίωμα υπογραφής», ισχυρισμός που κατέπεσε στη συνέχεια αφού σε 5 εταιρίες του ομίλου ήταν η νόμιμη εκπρόσωπος και κατείχε τη θέση της αντιπροέδρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δίκη Καρούζου – Σκαφτούρα: Βόμβες για «βιντεάκια από κουτιά με διπλούς πάτους» και πυρά στην πρώην σύζυγο – Όλοι οι διάλογοι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bild: Γιατί ο Σόιμπλε ξαφνικά αγάπησε τους Έλληνες;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μ. Κυπριανίδης: Ραγδαίες εξελίξεις – Αυτοκτονία ο μυστηριώδης θάνατος του επιχειρηματία



    ΣΧΟΛΙΑ