• LIFE&STYLE

    Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι Hermes, τα Valentino και το παλτό των 175 ευρώ


    Τα τελευταία 24ωρα όλοι μιλούν για τις κομψές παρουσίες των μελών των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, που βρέθηκαν στην Αθήνα, για να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ένας αέρας κομψότητας και impeccable εμφανίσεων φύσηξε και χορτάσαμε εμφανίσεις «κλεμμένες» από editorial μόδας. Hermes, Maison Valentino, Dior, Armani, Prada, η απόλυτη φινέτσα των μαυροφορεμένων κυριών έκλεψε τις εντυπώσεις, αποδεικνύοντας ότι το μαύρο είναι ξεκάθαρα ο «βασιλιάς» των χρωμάτων και η επιτομή του chic.

    Την έκπληξη, ωστόσο, έκανε για άλλη μια φορά η βασίλισσα της Ισπανίας. Η γοητευτική Λετίθια επέλεξε στο δείπνο τη βραδιά πριν από την κηδεία και στο Τατόι, να φορέσει ένα παλτό με ζώνη, που κοστίζει μόλις 175 ευρώ. Είναι από τη νέα συλλογή της εταιρείας fast fashion Mango, που η βασίλισσα τη λατρεύει, φορώντας πολλές φορές κομμάτια της σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις. Ήδη το συγκεκριμένο παλτό είναι σχεδόν sold out…

    Η 54χρονη Λετίθια έκανε με απόλυτη επιτυχία το λεγόμενο mix n’ match – την απόλυτη διαχρονική τάση της μόδας – κρατώντας μία τσάντα Carolina Herrera και τα αυτιά της κοσμούσαν διαμαντένια σκουλαρίκια, αξίας 5.396 ευρώ.

    Στη Μητρόπολη φόρεσε ένα παλτό sur mesure από τον σχεδιαστή του Παλατιού. Κράτησε μία τσάντα Armani και φόρεσε ψηλοτάκουνες γόβες Prada.

    Μαθήματα στυλ στην κηδεία του τέως βασιλιά

    Και τα μαθήματα εκλεπτυσμένου στυλ δεν σταματούν εδώ.

    Η σύζυγος του εκλιπόντος Άννα Μαρία φόρεσε ένα κολιέ με μαργαριτάρια και έναν διαμαντένιο σταυρό – το ίδιο που είχε φορέσει και την ημέρα του γάμου της το 1964.

    Η σύζυγος του Παύλου Μαρί Σαντάλ Μίλλερ, συγγραφέας και σχεδιάστρια παιδικών ρούχων, κρατούσε τσάντες Hermes με περισσή χάρη.

     

    Συγκεκριμένα κράτησε μία συλλεκτική Birkin – όνειρο εκατομμυρίων γυναικών ανά τον πλανήτη – και μία vintage Kelly του ίδιου Οίκου. Στη μία της εμφάνιση συνδύασε την πολυτελή Kelly με φούστα και πανωφόρι Dior και ψηλοτάκουνες γόβες Gianvito Rossi, στην άλλη επέλεξε να αναδείξει τη λεπτή της μέση με μία ζώνη Prada και σε άλλη εμφάνιση επέλεξε μάλλινο πανωφόρι Dior αξίας 4.322 ευρώ.

    Αυτό, όμως, που σχολίασαν πολλοί, ήταν το κομψό μαύρο σατέν headband Prada, που φόρεσε στα μαλλιά της την ημέρα της κηδείας, αξίας 546 ευρώ. Το απόλυτο αξεσουάρ των it girls, που χαρίζει φινέτσα και χάρη.

     

    Gianvito Rossi ήταν και οι ψηλοτάκουνες μπότες, που φόρεσε η βασίλισσα Μάξιμα της Ολλανδίας. Τις συνδύασε με φόρεμα και τσάντα του βελγικού Οίκου Natan.

    Η κόρη του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ Ολυμπία, που εργάζεται ως μοντέλο και σχεδιάζει παπούτσια, επέλεξε για το δείπνο ένα μεταξωτό φόρεμα Maison Valentino. Το συνδύασε με γόβες Aquazzura και τσάντα Celine.

    Στην κηδεία του παππού της κράτησε ένα πουγκί Chanel. Φόρεσε σουέτ γόβες του «βασιλιά» της γόβας στιλέτο Manolo Blahnik και φόρεμα της βρετανικής εταιρείας Vampire’s Wife.

    Αν και θεωρείται επαναστάτρια στην πατρίδα της, η πριγκίπισσα της Νορβηγίας Μέτε Μάριτ έκανε μία μάλλον συντηρητική εμφάνιση. Φόρεσε μία μάξι φούστα με φιόγκους του Οίκου Valentino και γόβες Manolo Blahnik.

    Η σύζυγος του Φίλιππου Νίνα Φλορ εντυπωσίασε με μία μάλλινη κάπα με δερμάτινες λεπτομέρειες Maison Valentino, αξίας 4.640 δολαρίων.

    Ο σχεδιαστής μόδας Βασίλης Ζούλιας, σχολιάζοντας τις εμφανίσεις, έγραψε στο Facebook «Black elegance all over Athens… Truth be told…».

    Κομψότατη και η βασίλισσα Ματθίλδη του Βελγίου. Με headband που θύμιζε πολύ καπέλο, φόρεσε παλτό-φόρεμα της Carolina Herrera. Στα χέρια της κρατούσε ένα clutch Natan και οι σουέτ ψηλοτάκουνες γόβες της ήταν Gianvito Rossi, αξίας 775 δολαρίων.

    *Με πληροφορίες από το royal fashion police

    Διαβάστε επίσης

    Μαρία Ολυμπία: Όλα τα βλέμματα πάνω στην εγγονή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

    Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Οι ελληνικές παρουσίες που ξεχώρισαν



    ΣΧΟΛΙΑ