• LIFE&STYLE

    Κέιτ Μίντλετον-Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Τι σημαίνει και πώς προφέρεται το όνομα που επέλεξαν για το μωρό τους

    κειτ-μιντλετον-πριγκιπας


    Πριν από τέσσερις ημέρες, η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ υποδέχτηκαν το τρίτο τους παιδί και σήμερα, Παρασκευή, 27 Απριλίου, έγινε γνωστό το όνομα του βασιλικού μωρού με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Παλάτι του Κένσινγκτον.

    «Ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέμπριτζ με χαρά ανακοινώνουν ότι ονόμασαν το γιο τους Λουί Άρθουρ Τσαρλς. Το μωρό θα είναι γνωστό ως η Αυτού Βασιλική Υψηλότης Πρίγκιπας Λουί του Κέμπριτζ», έγραφε η επίσημη ανακοίνωση.

    Το όνομα του πέμπτου στη σειρά διαδοχής του θρόνου μωρού, προφέρεται Λουί και όχι Λούις, σύμφωνα με το περιοδικό People, ενώ σε ελληνική μετάφραση το μωρό λέγεται Λουδοβίκος Αρθούρος Κάρολος. Οι προβλέψεις έπεσαν έξω με την πλειοψηφία να περιμένει το όνομα Άρθουρ, το οποίο τελικά δόθηκε ως μεσαίο.

    κειτ-μιντλετον-πριγκιπας

    Η σημασία του ονόματος

    Το όνομα Λουί στα γαλλικά σημαίνει «καταξιωμένος πολεμιστής» και ίσως είναι προς τιμήν του Πρίγκιπα Φιλίππου, του οποίου ο παππούς λεγόταν Πρίγκιπας Λουί (Λουδοβίκος) Αλέξανδρος του Μπάττενμπεργκ.

    Υπάρχει ακόμα η πιθανότητα το όνομα να δόθηκε προς τιμήν του παππού του μωρού, Πρίγκιπα Καρόλου, ο οποίος είχε έναν θείο, τον Λόρδο Λούις Μαουντμπάττεν. Ο Λόρδος δολοφονήθηκε το 1979 από τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό.

    λουι
    Λούις Μαουντμπάττεν

    Μάλιστα, ο μικρός πρίγκιπας μοιράζεται το ίδιο όνομα με τον μεγαλύτερο αδελφό του Τζορτζ, καθώς το πλήρες όνομά του είναι Τζορτζ Αλεξάντερ Λούις, ενώ ένα από τα μεσαία ονόματα του πατέρα τους, Ουίλιαμ είναι επίσης, Λούις.

    Από τους γνωστότερους βασιλιάδες με το όνομα Λουδοβίκος  έιναι ο πρώτος Γάλλος Βασιλιάς Λουδοβίκος ο 1ος, γνωστός ως «Λουδοβίκος ο ευσεβής» και έζησε από το 778 ως το 840.

    Ωστόσο, ο πιο γνωστός όλων των βασιλιάδων με το όνομα Λουδοβίκος, ήταν ο Λουδοβίκος ο 14ος, γνωστός ως «βασιλιάς του ήλιου» ο οποίος βασίλεψε επί 72 χρόνια και 110 ημέρες, η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη βασιλεία. Η βασίλισσα Ελισάβετ που θεωρείται ότι έχει μακροημερεύσει στο θρόνο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 66ο έτος της βασιλείας της.

    Ο τελευταίος βασιλιάς με το όνομα Λουδοβίκος ήταν ο Λουδοβίκος ο 18ος, ο οποίος βασίλεψε για ένα χρόνο, μέχρι που ο Ναπολέοντας τελείωσε μια καλή με τη μοναρχία.

    Πάντως σίγουρα η βασιλική οικογένεια -όπως άλλωστε συνηθίζει- επέλεξε όνομα των προγόνων τους.

    View this post on Instagram

    The Duke and Duchess of Cambridge are pleased to share a new photograph of their family. The image features on Their Royal Highnesses' Christmas card this year. The photograph shows The Duke and Duchess of Cambridge with their two children at Kensington Palace. It was taken earlier this year by @chrisjacksongetty Their Royal Highnesses have also announced this morning that Princess Charlotte will attend the Willcocks Nursery School in London from January 2018. The Willcocks Nursery School has said: "We are delighted that The Duke and Duchess of Cambridge have chosen the Willcocks Nursery School for Princess Charlotte. We look forward to welcoming Charlotte to our nursery in January."

    A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on

    «Φρενίτιδα» στη Μεγάλη Βρετανία με τις πρώτες φωτογραφίες

    Πλήθος κόσμου περίμενε για ώρες έξω από το μαιευτήριο προκειμένου να δει για πρώτη φορά το νεογέννητο βασιλικό μωρό. Οι πρώτες φωτογραφίες του Λουί κυκλοφόρησαν λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννησή του, καθώς η Κέιτ Μίντλετον πήρε άμεσα εξιτήριο και παρουσίασε μαζί με τον σύζυγό της, Ουίλιαμ, το νέο μέλος της οικογενείας στην κοινωνία.

    Τα μεγαλύτερα αδέλφια του μωρού είναι ο 4χρονος Τζορτζ και η δύο ετών Σάρλοτ και αναμένονται νέες φωτογραφίες με ολόκληρη την οικογένεια, που θα δημοσιεύσει το Παλάτι.

    κειτ-μιντλετον-πριγκιπας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η ιστορία πίσω από τα επικρατέστερα ονόματα για το γιο της Κέιτ Μίντλετον και του Πρίγκιπα Ουίλιαμ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Φρενίτιδα» για το νεογέννητο μωρό της Κέιτ και του Ουίλιαμ – Οι πρώτες φωτογραφίες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτή είναι η κλινική που γέννησε η Κέιτ Μίντλετον



    ΣΧΟΛΙΑ