• LIFE&STYLE

    Η ιστορία πίσω από τα επικρατέστερα ονόματα για το γιο της Κέιτ Μίντλετον και του Πρίγκιπα Ουίλιαμ

    κειτ-μιντλετον-πριγκιπας


    Το νέο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας ήρθε στον κόσμο το πρωί της Δευτέρας και λίγες μόνο ώρες αργότερα παρουσιάστηκε στην κοινωνία, καθώς η Κέιτ Μίντλετον, όπως απαιτεί το πρωτόκολλο, πήρε άμεσα εξιτήριο. Στο πλευρό της, φυσικά, ήταν ο σύζυγός της, πρίγκιπας Ουίλιαμ και στην αγκαλιά τους ήταν ο μικρός πρίγκιπας, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό. Ωστόσο, καιρό τώρα κυκλοφορούν τα επικρατέστερα ονόματα με τα στοιχήματα να «πέφτουν» βροχή.

    Παραδοσιακά, η βασιλική οικογένεια αφήνει τον κόσμο να μαντεύει για λίγο προτού ανακοινώσει την επιλογή του ονόματος, ενώ σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο, η Κέιτ και ο Ουίλιαμ πρέπει πρώτα να μοιραστούν το όνομα με την Βασίλισσα Ελισάβετ και την υπόλοιπη οικογένεια. Αργότερα, γίνεται η επίσημη ανακοίνωση στο λαό από το Παλάτι του Κένσινγκτον, η οποία αναμένεται σήμερα.

    Το αγαπημένο όνομα, σύμφωνα με τις εταιρίες στοιχημάτων, είναι το Αρθούρος και ακολουθούν τα Τζέιμς, Φίλιππος και Αλβέρτος. Πιο συγκεκριμένα, ο Ρούπερτ Άνταμς, εκπρόσωπος της εταιρίας William Hill, δήλωσε ότι, «Το όνομα Χένρι έγινε δημοφιλές μέσα σε μία νύχτα και ενδέχεται να είναι “δυνατή” επιλογή».

    κειτ-μιντλετον-πριγκιπας

    Το Αρθούρος δίνεται με απόδοση 2 προς 1, ενώ οι πιθανότητες για το Χένρι έχουν μειωθεί από 14 προς 1 σε 10 προς 1. Τα άλλα δημοφιλή ονόματα περιλαμβάνουν το Τζέιμς με απόδοση 4/1, Φίλιππος 5/1 και τέλος, Άλμπερτ 6/1.

    «Το όνομα Αρθούρος είναι το πιο “καυτό” αγαπημένο αυτή την ώρα και από τη στιγμή της γέννας χθες, οι πελάτες μας στήνονται στην ουρά για να δώσουν τα στοιχήματά τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Coral, Χάρι Έιτκενχεντ, «Τζέιμς, Αλβέρτος και Φίλιππος “παίζουν”, επίσης, πολύ και κάποιο άλλο όνομα θα προκαλούσε τεράστια έκπληξη.»

    Η συγκεκριμένη εταιρία «δίνει» τα ονόματα Αλεξάντερ και Χένρι με αποδόσεις 12-1.

    μιντλετον

    Η ιστορία πίσω από τα ονόματα 

    Αρθούρος

    Το μεσαίο όνομα του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Αρθούρος είναι επίσης ένα από τα μεσαία ονόματα του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ, Γεώργιου VI.

    Ο «θρυλικός» Βασιλιάς Αρθούρος ήταν ο μυθικός αρχηγός των ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης, που υποτίθεται ότι ζούσε τον 5ο και 6ο αιώνα.

    Αν και ήταν παλαιότερα δημοφιλές, το όνομα βγήκε εκτός μόδας, ωστόσο έκανε comeback τα τελευταία χρόνια. Ο πρώην πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας έχει ένα γιο με το όνομα Αρθούρος.

    Αλβέρτος

    Η Βασίλισσα Βικτωρία συνήθιζε να επιμένει ότι οι πρόγονοί της χρησιμοποιούσαν το όνομα Αλβέρτος ως μεσαίο όνομα, αν όχι πρώτο, προς τιμήν του αγαπητού Πρίγκιπα Αλβέρτου.

    Αν η Κέιτ και ο Ουίλιαμ επιλέξουν το Αλβέρτος ή το υποκοριστικό του, «Μπέρτι», θα τιμήσουν τον πατέρα της Ελισάβετ ΙΙ, Γεώργιο VI, του οποίου το όνομα ήταν κανονικά Αλβέρτος Φρεδερίκος Αρθούρος Γεώργιος, ωστόσο ήταν γνωστός στην οικογένεια ως Μπέρτι.

    Φίλιππος

    Η επιλογή αυτού του ονόματος θα αποτίσει φόρο τιμής στον Δούκα του Εδιμβούργου. Το μεσαίο όνομα Φίλιππος έχει και ο Πρίγκιπας Τσαρλς, αλλά και ο πατέρας του μωρού, Πρίγκιπας Ουίλιαμ.

    Ο Δούκας του Εδιμβούργου είναι γνωστός για την αφοσίωσή του στο καθήκον και για το μυαλό του. Είναι παντρεμένος με την Βασίλισσα Ελισάβετ για περισσότερο από 70 χρόνια.

    κειτ-μιντλετον-πριγκιπας

    Φρεδερίκος

    Ένας Πρίγκιπας Φρέντι του Κέμπριτζ θα είχε μία ιστορική σύνδεση με τον πρώτο Δούκα του Κέμπριτζ, τον Πρίγκιπα Αδόλφο Φρεδερίκο, ο οποίος έζησε από το 1774 μέχρι και το 1850. Ήταν γιος του Γεώργιου ΙΙΙ.

    Τσαρλς

    Ενδέχεται ο Ουίλιαμ να θελήσει να αποτίσει φόρο τιμής στον πατέρα του, ωστόσο το Τσαρλς μοιάζει με το όνομα της κόρης του, Σάρλοτ και ίσως επιλεχθεί ως μεσαίο όνομα.

    Τζέιμς

    Η επιλογή του ονόματος Τζέιμς θα έδειχνε την αγάπη της Δούκισσας προς τον αδελφό της και θείο του μωρού, Τζέιμς Μίντλετον. Επιπλέον, ο Ουίλιαμ ήδη έχει έναν ξάδελφο Τζέιμς.

    Μάλιστα, το Τζέιμς είναι όνομα του Οίκου των Στιούαρτ, ο Τζέιμς Ι, γιος της Μέρι, Βασίλισσα των Σκώτων, ήταν Βασιλιάς της Σκωτίας για 36 χρόνια, όπως και ο Τζέιμς VI, όταν έγινε Βασιλιάς της Αγγλίας το 1603.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Φρενίτιδα» για το νεογέννητο μωρό της Κέιτ και του Ουίλιαμ – Οι πρώτες φωτογραφίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μνήμες από την πριγκίπισσα Νταϊάνα ξύπνησε η εμφάνιση της Μίντλετον (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βασίλισσα Ελισάβετ: Αντί να πάει να δει το δισέγγονό της, πήγε για ιππασία!



    ΣΧΟΛΙΑ