• LIFE&STYLE

    Ιppolito: Οι χειροποίητες τσάντες που άφησαν τη σφραγίδα τους στην ελληνική αγορά

    • NewsRoom


    «Η γυναίκα που κρατά μια τσάντα ippolito είναι παθιασμένη και σπιρτόζα. Της αρέσει το μοντέρνο, αλλά ταυτόχρονο εκτιμά την ομορφιά της αιωνιότητας. Οι γυναίκες της ippolito είναι χαρούμενες και λαμπερές».

     

    Η ομάδα: Παυλίνα και Ιωάννα

    Την περιγραφή αυτή δίνει στις ελληνικές της τσάντες η σχεδιάστρια Παυλίνα Παπαηλιοπούλου, η οποία μαθήτευσε πλάι στους καλύτερους σχεδιαστές του Bottega Veneta και επέστρεψε στην Ελλάδα για να δημιουργήσει το δικό της brand, η καρδιά του οποίου χτυπά στο κέντρο της αγαπημένης της Αθήνας.

    Τα δερμάτινα είδη του brand ippolito χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα, διαχρονικά σχέδια και πάνω από όλα, προσοχή στη λεπτομέρεια. Γι αυτόν το λόγο τα αξεσουάρ του ippolito φτιάχνονται χειροποίητα, αποκλειστικά στο κέντρο της Αθήνας.

    Η Παυλίνα , η δημιουργός πίσω από το ελληνικό brand που έχει καταλήξει να μας χαρίζει από τις πιο αγαπημένες και ιδιαίτερες χειροποίητες τσάντες, ξεκίνησε με σπουδές στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του «Reading» στη Βρετανία, αλλά στη συνέχεια επέλεξε να σπουδάσει Σχέδιο Μόδας στο Ινστιτούτο «Marangoni» στο Μιλάνο. Εκεί, εντάχθηκε στη δημιουργική ομάδα της Bottega Venetta, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Τόμας Μάιερ. Το 2008, λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα, να «γίνει το αφεντικό του εαυτού της», όπως λέει και να ξεκινήσει τη δική της σειρά από χειροποίητες τσάντες.

    «Όπως για όλους που ξεκίνησαν την εποχή που ξεκίνησα εγώ, το μεγαλύτερο εμπόδιο ήταν η ίδια η κρίση. Το να δημιουργήσω ένα «luxury fashion brand» σε μία χώρα που πνίγεται στην κρίση, σήμαινε ότι δημιουργώ προϊόντα τα οποία είναι πολυτέλεια. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να το χτίσω και να αναγνωριστεί η δουλειά μου, αλλά και να παραμείνω σταθερή, πράγμα το οποίο καταφέρνω με το να προσαρμόζομαι στις ανάγκες και να ελίσσομαι στις αλλαγές της εποχής», έχει περιγράψει η ίδια την επιχειρηματική της κίνηση σε παλαιότερη συνέντευξή της στη Huff Post Greece

    Το brand name προέρχεται από το αρχαιοελληνικό όνομα Ιππόλυτος, το όνομα του πατέρα της. Για εκείνη μια τσάντα είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα απλό αξεσουάρ: Είναι το καθοριστικό στοιχείο στην εμφάνιση μιας γυναίκας.

    «Η τσάντα έχει ίσως τη μεγαλύτερη δύναμη σε ένα outfit. Δεν θα σου πω πολλά, απλά φαντάσου μια εξαιρετικά σικ ντυμένη γυναίκα με μια -έστω- μέτρια τσάντα… Τώρα φαντάσου μία πρόχειρα ντυμένη γυναίκα με μια υπέροχη ποιοτική τσάντα. Καταλαβαίνεις τι εννοώ έτσι; Η τσάντα, όχι απλά δίνει το κάτι διαφορετικό στην εμφάνισή μας, αλλά σφραγίζει και αναβαθμίζει το στυλ μας», έχει αναφέρει η σχεδιάστρια.

    Η φετινή καλοκαιρινή κολεξιόν ονομάζεται Jeanette και έχει ως κεντρικό χαρακτήρα έμπνευσης  μια εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία παραθερίζει στην Ελλάδα. Είναι έξυπνη και λίγο “je m’en fous”. Με μα δόση νοσταλγίας, περιπλανιέται στα bungalows κρατώντας τα αξεσουάρ του ippolito. Άριστο δέρμα, μεταλλικά στοιχεία, φυσικό στάχυ και πολλά girly αλλά κλασσικά χρώματα δημιουργούν την παλέτα της καλοκαιρινής κολεξιόν του ippolito. Η ομάδα του brand μας προτρέπει: Γίνε μια  Jeanette, μια μούσα σε μόνιμες διακοπές!

    Δεν πρέπει να παραλείψουμε επίσης ότι το ippolito έχει και καλό σκοπό. Η σειρά κολάρων για κατοικίδια Ippolito Loves Geppetto είναι εμπνευσμένη από το σκύλο της Παυλίνας, Geppetto και είναι φτιαγμένη από το ίδιο δέρμα υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιείται και στις τσάντες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις τους στηρίζουν την προστασία των αδέσποτων σκύλων και την θεραπεία τους από την ασθένεια Kalazaar.

    Μπορείτε να βρείτε τις χειροποίητες τσάντες στο Ippolito Showroom, Βουλής 38, Αθήνα και online στο www.ippolito.gr



    ΣΧΟΛΙΑ