Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Nα μεταφέρει την παραγωγή του μοντέλου Cayenne από τη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας στη Λειψία της Γερμανίας σχεδιάζει η Porsche, με στόχο να αξιοποιήσει την αδιάθετη παραγωγική δυναμικότητα των γερμανικών εργοστασίων της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Όπως αναφέρει η FAZ, επικαλούμενη πηγές από το προσωπικό της εταιρείας, το σχέδιο αφορά και τις τρεις εκδόσεις κινητήρα του πολυτελούς SUV.

1

Εντούτοις, η υλοποίηση της μεταφοράς φέρεται να εξαρτάται από τη συναίνεση των εκπροσώπων των εργαζομένων σε σημαντικές μειώσεις αποδοχών, καθώς το εργατικό κόστος στη Σλοβακία είναι αισθητά χαμηλότερο από εκείνο της Γερμανίας.

Η Porsche αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα στο Bloomberg.

Η FAZ σημειώνει ότι εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, χωρίς όμως να σχολιάσει το ενδεχόμενο μεταφοράς της παραγωγής στη Λειψία.

Νέα στρατηγική Λάιτερς, σε κίνδυνο θέσεις εργασίας

Σημειώνεται ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Porsche, Μίκαελ Λάιτερς (Michael Leiters), ανέφερε στους μετόχους την περασμένη Τρίτη ότι η εταιρεία σκοπεύει να περιορίσει τη γκάμα των μοντέλων της, με στόχο τη βελτίωση της αποδοτικότητας, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη συνεργασία της με τον όμιλο Volkswagen για τη μείωση του κόστους ανάπτυξης νέων οχημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση επεξεργάζεται νέο πακέτο μέτρων εξοικονόμησης δαπανών, πέραν του ήδη ανακοινωμένου σχεδίου για την κατάργηση περίπου 3.900 θέσεων εργασίας έως το 2029.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική της εταιρείας αναμένεται να παρουσιαστούν στην Ημέρα Κεφαλαιαγορών (Capital Markets Day), που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Οκτωβρίου.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει επίσης ότι τετραψήφιος αριθμός θέσεων εργασίας βρίσκεται σε κίνδυνο τόσο στα κεντρικά γραφεία της Porsche στο Τσουφενχάουζεν όσο και στο κέντρο εξέλιξης της εταιρείας στο Βάισαχ, στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας περιορισμού του κόστους.

Διαβάστε επίσης: 

Αυστραλία: Διπλασιάζει τα πρόστιμα στις πλατφόρμες social media για παραβίαση της απαγόρευσης σε ανήλικους

Allianz Commercial: Γερνάει ο παγκόσμιος εμπορικός στόλος – Μείωση 37% στις απώλειες πλοίων, μέση ηλικία τα 23 έτη

Superbet: Ο Καλαμβόκης, ο Βαρθολομαίος, οι σκιές και τα αναπάντητα ερωτήματα για τη στοιχηματική