• LIFE&STYLE

    “Είμαστε Σουηδοί και θέλουμε περισσότερο σεξ”

    • NewsRoom


    Οι Σουηδοί έχουν ένα περίεργο αίτημα. Στους νέους στόχους της κυβέρνησης της χώρας υπάρχει πρόβλεψη για τη διεξαγωγή έρευνας, η οποία θα εξετάσει την ερωτική ζωή των πολιτών της. Την αφορμή έδωσαν αναφορές που έκαναν λόγο για μια αισθητή μείωση στον τομέα της σεξουαλικής δραστηριότητα τους, μια μείωση για την οποία η κυβέρνηση φαίνεται να ανησυχεί σοβαρά.

    sweden sex

    Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Gabriel Wikström, σημείωσε πως η έρευνα που έχει γίνει τα τελευταία 20 χρόνια για τις σεξουαλικές συνήθειες των Σουηδών πολιτών, έδειξε πως το σεξ τους έχει μειωθεί αισθητά. Σκοπός της νέας έρευνας λοιπόν είναι να αποκαλυφθεί, εάν τελικά αληθεύει, και εάν ναι, για ποιον λόγο συμβαίνει.

    Ο ίδιος μάλιστα, αναφέρει, πως ο βασικός παράγοντας του προβλήματος (εάν είναι αληθής) είναι το άγχος που πλήττει τον άνθρωπο της σημερινής κοινωνίας.

    Παράλληλα, καταλήγει στην θλιβερή διαπίστωση, λέγοντας ότι “ενώ η κοινωνία μας μοιάζει πιο απελευθερωμένη από ποτέ όσον αφορά το σεξ, μέσα από την προβολή των ΜΜΕ και των διαφημίσεων, το θέμα του σεξ παραμένει ακόμα tabbo για την πολιτεία”.

    swedish sex life

    Και στη συνέχεια αναρωτιέται “πως μπορούμε να αλλάξουμε νοοτροπία όταν ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι, από τους γονείς μας μέχρι τους καθηγητές μας, νιώθουν άβολα στο να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα”.

    Ενώ, συμπληρώνει λέγοντας ότι “το σεξ δεν είναι και μάλιστα, δεν ήταν ποτέ, ένα καθαρά προσωπικό μας θέμα. Το σεξ είναι επίσης, ένα γενικό ζήτημα παγκόσμια υγείας, και από αυτή την σκοπιά ταυτόχρονα γίνεται ένα πολιτικό ζήτημα”.

    Heart-in-Chile

    Η εν λόγω, έρευνα, πρόκειται να διεξαχθεί από το υπουργείο Υγείας της Σουηδίας ενώ τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τον Ιούνιο το 2019. Μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία που, όπως φαίνεται, συνηθίζει η Σουηδική κυβέρνηση, καθώς η πιο πρόσφατη έρευνα που αφορούσε τις σεξουαλικές συνήθειες των Σουηδών είχε ξεκινήσει το 1996 ενώ, τα αποτελέσματα της βγήκαν το 2000.

    Διαβάστε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/apistefto-o-ronaldo-allazi-kariera-dite-giati/64684

     

     

    Δείτε επίσης: 

    http://www.mononews.gr/h-orgismeni-epistoli-23-panepistimiakon-gia-ton/64683

     



    ΣΧΟΛΙΑ