• LIFE&STYLE

    Η απώλεια βάρους έρχεται μόλις ξεπεραστούν 3 κύρια εμπόδια

    • NewsRoom


    Ξέρετε τον τρόπο αν θέλετε να μπείτε σε ρούχα μικρότερου μεγέθους: Να τρώτε περισσότερα λαχανικά και λιγότερα μπισκότα, να πίνετε πολύ νερό και λιγότερη σόδα και να γυμνάζεστε μερικές φορές την εβδομάδα. Ακόμα, ενώ οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τα βασικά της υγιούς διαβίωσης, στην πράξη απαιτείται σκληρή δουλειά.

    Για να μάθουμε περισσότερα σχετικά με το τι πρέπει να προσέξουμε κατά την απώλεια βάρους, μιλήσαμε πρόσφατα με τον επιστήμονα Philip Stanforth, εκτελεστικό διευθυντή του Fitness Institut του Τέξας και καθηγητή της επιστήμης της άσκησης στο Πανεπιστήμιο του Τέξας.

    Ο Stanforth μας είπε ότι υπάρχουν τρία βασικά εμπόδια, που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος, και αν τα ξεπεράσουν η διαφορά θα είναι μεγάλη.

    1. Ξοδεύουμε πάρα πολύ χρόνο καθιστοί

    “Στον κόσμο που ζούμε σήμερα το να σκέφτεσαι ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να είναι υπέρβαροι είναι γελοίο, διότι κατά τη διάρκεια της ημέρα δαπανούν πολύ λίγες θερμίδες”, είπε ο Stanforth.

    Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι που μπορεί να ακολουθούν μία καθημερινή θεραπευτική αγωγή στα ιατρεία μας, με το να έρχονται με το αυτοκίνητο και να παραγγέλνουν delivery, πιθανότατα καταλήγουν να τρώνε τελικά περισσότερες θερμίδες από αυτές που έχουν κάψει.

    345yyu

    Αυτό, συν το γεγονός ότι μεγάλο μέρος της τροφής που τρώμε είναι πλούσια σε ζάχαρη και λίπος, και το ότι τρώμε συχνά έξω το βράδυ, δυσκολεύει την προσπάθειά μας στο να χάσουμε βάρος.

    Ωστόσο, υπάρχουν μερικές απλές λύσεις σε μια καθιστική ζωή. Με το να σηκώνεστε για λίγα λεπτά την ώρα από την καρέκλα σας, αυτό είναι ένα μικρό τέχνασμα.

    2. Είμαστε πραγματικά πολύ κακοί στο να θυμόμαστε τι έχουμε φάει και πόση άσκηση έχουμε κάνει

    Ακόμα και όταν προσπαθούμε να έχουμε μία επίγνωση του τι τρώμε και το πόσο δραστήριοι είμαστε έχουμε την τάση να δίνουμε στον εαυτό μας περισσότερα από αυτά που μας αξίζουν.

    “Oι άνθρωποι τείνουν να υπερεκτιμούν τη σωματική τους δραστηριότητα και να υποτιμούν την ποσότητα του φαγητού που τρώνε”, δήλωσε ο Stanforh.

    gssshs

    “Συνήθως οι άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι έχουν δουλέψει περισσότερο, ενώ νομίζουν ότι έχουν φάει λιγότερο”.

    Αρκετές πρόσφατες μελέτες ανασύρουν τις παρατηρήσεις του Stanforth. Σε ένα πρόσφατο κύριο άρθρο, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό της Mayo Clinic Proceedings, οι ερευνητές έγραψαν: “Η παραδοχή ότι η ανθρώπινη μνήμη μπορεί να παρέχει ακριβή αντίγραφα της διατροφικής συμπεριφοράς μας είναι αναμφισβήτητα ψευδής”.

    Το πρόβλημα εδώ δεν είναι μόνο ότι οι μνήμες δεν παρέχουν αξιόπιστα ιστορικά στοιχεία – είναι επίσης ότι συχνά παραβλέπουν τις θερμίδες σε πολλά από τα τρόφιμα που τρώμε συνήθως.

    Πάρτε για παράδειγμα τον καφέ. Ο μαύρος καφές έχει μόνο 2 θερμίδες – λιγότερες ακόμα και από μία τσίχλα χωρίς ζάχαρη. Αλλά η κρέμα και η ζάχαρη μπορεί να προσθέσει οπουδήποτε 25-150 θερμίδες ανά μερίδα.

    “Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ότι ήπιαν έναν καφέ το πρωί και είχε λίγες ή καθόλου θερμίδες, έτσι δεν είναι σημαντικό”, λέει ο Stanforth.

    “Αλλά όταν προσθέτετε στον καφέ σας κρέμα και ζάχαρη, τότε αυτομάτως γίνεται θερμιδογόνος”.

    3. Tο μέγεθος των μερίδων μας

    Τα τελευταία χρόνια, η ποσότητα των τροφίμων, που θεωρούμε ότι είναι μια μέση μερίδα έχει διογκωθεί. Σε ορισμένα τρόφιμα, είναι αυξημένη μάλιστα κατά 138%.

    Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι υπολογίζουν ως μία μερίδα παγωτού, για παράδειγμα, είναι πιθανώς περίπου ένα φλιτζάνι. Στην πραγματικότητα, όμως η μερίδα παγωτού 230 θερμίδων που σερβίρουν στα Βen & Jerry είναι μισό φλιτζάνι ή απλά είναι 8 μεγάλες κουταλιές.

    bi_graphics_portion-sizes-then-and-now_cheeseburger

    “Το μέγεθος της μερίδας είναι ένα μεγάλο πρόβλημα”, λέει ο Stanforth. «Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έλεγαν,” Λοιπόν αυτό μοιάζει με μια μερίδα “, αλλά στην πραγματικότητα είναι δύο ή τρεις μερίδες.”

    Σκεφτείτε αυτή τη φορά όταν βρίσκεστε έξω για φαγητό παραγγείλετε ζυμαρικά, φάτε τα μισά και καλύψτε το άλλο μισό σας πιάτο με σαλάτα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/dite-tis-3-agoniodis-prospathies-tou-pilotou-na-prosgiosi-to-aeroplano-stin-agia-eleni-video/50606

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/sas-kani-kako-i-doulia-sas-dite-giati-na-trexete-makria-tora/50597



    ΣΧΟΛΙΑ