• LIFE&STYLE

    H Μελίντα Γκέιτς δεν σκοπεύει να δώσει την περιουσία της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε με τον Μπιλ Γκέιτς

    • NewsRoom

    Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς


    Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς δεν δεσμεύεται πλέον να δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο φιλανθρωπικό ίδρυμα που δημιούργησε μαζί με τον πρώην σύζυγό της και αντιθέτως θα μοιράσει τα κεφάλαια αυτά σε άλλες φιλανθρωπίες, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η εφημερίδα Wall Street Journal.

    Η 57χρονη ειδική στην πληροφορική έλαβε αυτήν την απόφαση στα τέλη του 2021, μετά το διαζύγιό της από τον συνιδρυτή της Microsoft Corp, Μπιλ Γκέιτς. Το ζευγάρι είχε υποσχεθεί το 2010 ότι θα έδινε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στο Ίδρυμα Μπιλ & Μελίντα Γκέιτς που ιδρύθηκε το 2000 και κατά την πρώτη εικοσαετία της δράσης του δαπάνησε 55 δισεκ. δολάρια για την καταπολέμηση της φτώχειας, των ανισοτήτων και των ασθενειών.

    Ένας εκπρόσωπος του ιδρύματος απέφυγε να σχολιάσει όσα γράφει η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς στην Επιστολή Προθέσεών της, την οποία δημοσιοποίησε ξεχωριστά από τον πρώην σύζυγό της. «Αναγνωρίζω ότι είναι παράλογο να συγκεντρώνεται τόσος πλούτος στα χέρια ενός ατόμου και πιστεύω ότι το μοναδικό υπεύθυνο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς με μια περιουσία τόσου μεγέθους, είναι να την μοιράσει – με όσο μεγαλύτερη διακριτικότητα γίνεται και κατά τρόπο ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επίδραση», γράφει στην επιστολή της.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης

    Ιταλία: Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων προαναγγέλλει ο Ντράγκι

    Ν. Παπαθανάσης: Εμβληματικός και ουσιαστικός ο νέος αναπτυξιακός νόμος

    Για ψευδή προπαγάνδα κατηγορεί τον ΥΠΕΣ της Τουρκίας ο Ν. Μηταράκης



    ΣΧΟΛΙΑ